Dit zijn onze favoriete reisontdekkingen van 2018 image

Dit zijn onze favoriete reisontdekkingen van 2018

Columbus gaat altijd voor de meest ongerepte en avontuurlijkste plekken op aarde, ver weg, dichtbij en voor elk budget. Ook in 2018 hebben we weer een aantal onbekende bestemmingen mogen ontdekken, weg van de massa.

https://www.columbusmagazine.nl/img/1063919/620
Een longboat vaart op Inle Lake in Centraal-Myanmar (Foto: Stijn Hoekstra © Columbus Travel)

Onontdekt Myanmar: we gingen verder dan de Bagan-vlakte

Als je voorbij de standaard trekpleisters als Inle Lake en Bagan gaat, maak je écht kennis met het onontdekte Myanmar. Een land van boeddhistische dorpjes, vergeten tempels en locals die westerse reizigers maar zelden zien. Wij presenteerden daarom: de Birmese Driehoek Yangon – Inle Lake – Bagan op de Columbus-manier. Een route vol hoogtepunten én langs plaatsen waar je de enige toerist bent. Lees hier meer over deze bijzondere regio.


Columbus ontdekte dit jaar de Turtle Islands (Foto: Tim Bilman © Columbus Travel)

Wereldprimeur: Columbus ontdekt de Turtle Islands

Reisjournalisten Tom Aussems en Tim Bilman reisden af naar de kust van het West-Afrikaanse Sierra Leone voor een absolute wereldprimeur: een reportage over de afgelegen Turtle Islands en hun mysterieuze inwoners, de Sherbro. Deze droomeilanden zijn pas door tweehonderd westerlingen bezocht en nog nooit in kaart gebracht. Bekijk hier onze Columbus Original reisvideo van de Turtle Islands.


Ooit een citytrip naar het ondergewaardeerde Tbilisi overwogen? (Foto: Tim Bilman © Columbus Travel)

Citytrippen in Tbilisi: méér dan alleen een hype

Tsiblisi is hot. En dat heeft alles te maken met het laatste seizoen van spelprogramma Wie is de Mol?, dat er deels werd opgenomen. Columbus-reporter Tim Bilman legde in editie 72 uit waarom zijn lievelingsstad ook nádat de hype weer is overgewaaid onze onverdeelde aandacht blijft verdienen. Wij zijn in ieder geval overtuigd!


Gambia is klein, maar júíst ontzettend gevarieerd (Foto: Sylvia Overkamp © Columbus Travel)

Een kennismaking met Gambia: klein land met grote verrassingen

Gambia heeft zijn reputatie tegen: in de media wordt al snel een beeld geschetst van een derdewereldland met sekstoerisme en een beetje strand. De realiteit is anders: het kleinste land van het Afrikaanse vasteland – een derde van het oppervlak van Nederland – herbergt een verrassend grote variatie aan landschappen en attracties. Om te beginnen de Atlantische kust. Die is maar tachtig kilometer lang, maar wat voor een tachtig kilometer: gouden zandstranden, palmen en vissersdorpjes met vriendelijke locals – een mix van volken als de Madinka, Fula en de Wolof. Lees onze volledige reportage in editie 74!

https://www.columbusmagazine.nl/img/834437/620
Doe 's gek, skip de Tanzaniaanse gebaande paden (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

Op safari in Tanzania. Off-site en off-season

Columbus-oprichters Louise ten Have en Matthijs de Groot reisden off-site, in een deel van Tanzania waar maar weinigen komen, en off-season, als er geen andere reizigers zijn. We gingen op safari op de Serengeti of Ngorongoro, en grote kans dat ook jij dit wilt doen tijdens de grote migratie van gnoes. Maar juist buiten het migratieseizoen is de ervaring authentieker omdat je deze niet andere toeristen hoeft te delen. Bekijk hier de making of van de reportage en lees het volledige verhaal in editie 72.


Citybeach, een supergezellig stadsstrand in Graz (Foto: Margriet Hoekstra © Columbus Travel)

Move over Wenen! Wij gingen voor een citytripje Graz

Wenen is natuurlijk hartstikke leuk, maar Graz is nét zo goed een dikke aanrader: schitterende architectuur, een spannende kunstscene, eten en drinken van topkwaliteit en een bijzonder relaxte sfeer − om maar te zwijgen over de locatie aan de voet van de Alpen. Zelfs voor veel Oostenrijkers is Graz onbekend terrein. Onbegrijpelijk! De tweede stad van het land steekt wat ons betreft Wenen naar de kroon. Lees hier onze tien toptips voor een stedentrip naar Graz.


Het Schotse Holy Isle is een geïsoleerde retraiteplek (Foto: Marije van de Vlekkert © Columbus Travel)

We werden helemaal zen op Holy Isle in Schotland

In de Schotse Zuid-Hebriden ontdekten we dit jaar een bijzonder eilandje: Holy Isle. Ani Sherab kocht het geïsoleerde eilandje in de jaren negentig om er vervolgens een Tibetaans-boeddhistische retraiteplek van te maken. Met de stoepa’s en lange linten Tibetaanse vlaggetjes is het een wereldje op zich. Maar je hoeft geen hardcore boeddhist te zijn of ambities te hebben om er een te worden – je kunt ook op het eiland logeren om yogalessen te volgen, in je eentje te mediteren, naar inspirerende sprekers te luisteren of uit te waaien in het natuurreservaat ten zuiden van het gastenverblijf. Benieuwd naar de volledige reportage over de Zuid-Hebriden? Die vind je in editie 74!


Alde Faenen: een verborgen paradijs (Foto: Hillebrand Breuker en Fransje Grisnich © Columbus Travel)

We gingen óók op avontuur in Nederland: de Alde Faenen

Leeuwarden was dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa en de provincie Friesland staat op de radar van internationale media. Desondanks barst het er nog van de verborgen natuurparels. Wij introduceren: Nationaal Park de Alde Feanen, praktisch om de hoek van Leeuwarden. Meer weten? Lees hier het artikel wat we dit jaar hebben gepubliceerd.