Sierra Leone

Sierra Leone ligt in het westen van Afrika, tussen Guinee en Liberia. Na een jarenlange burgeroorlog, ontstoken door een corrupte regering en diamantcriminelen, werd in 2002 de vrede in Sierra Leone officieel getekend. President Kabbah werd opnieuw gekozen en stimuleert sindsdien een eerlijke economie en vrijheid van religie.
De kustlijn van Sierra Leone is meer dan vijfhonderd kilometer lang en wordt gesierd door wit zand, helder water en verschillende eilandjes. Trek je door het binnenlandse platteland, dan vind je stoffige, karakteristieke stadjes te midden van een rijke natuur, van moerassige bossen tot tropische wouden. De economie van Sierra Leone doet het steeds beter sinds het eind van de burgeroorlog. Dit heeft het land voor een deel te danken aan het hoge gehalte edelstenen, met name diamanten, die in de mijnen gevonden worden. Maar deze hebben een keerzijde: ze waren indirect de oorzaak voor de mishandelingen van de bevolking, die tijdens de oorlog gedwongen in mijnen moest werken. Eigenlijk is Sierra Leone zélf een ongeslepen diamant: prachtig en vooral geschikt voor avonturiers.

De hoofdstad Freetown is een levendige havenstad, die door zijn rijke historie tal van trekpleisters kent. Vooral de immense Cotton Tree, de Slave Gate en de Portuguese Steps zijn erg bijzonder. Daarnaast vind je in Freetown ook vele kerken en kathedralen. 
Als je het typische dagelijks leven in Afrika wilt ervaren, bieden stadjes als Bo, Koidu en Kabala uitkomst. Kleinschalig, vriendelijke bevolking en hardwerkende mensen.

Het klimaat in Sierra Leone is tropisch. Het hele jaar door ligt de temperatuur zo rond de 26 graden. Wel is er sprake van een duidelijk nat en een droog seizoen. Tussen mei en november valt er relatief veel regen en van december tot mei is het er vaak droog. 
De vegetatie is erg verschillend: in het oosten van het land ligt een hoogvlakte met bergen, het midden van Sierra Leone is een laagvlakte met bossen geschikt voor de landbouw en in het zuiden vind je regenwouden. De kusten worden, naast witte stranden, bedekt door mangroven en moerassen. 

Sierra Leone is nu niet zo'n land waar je meteen heen zou gaan, maar door de verscheidenheid en de typisch Afrikaanse leefstijl is het toch een interessante bestemming. 

Informatie over Sierra Leone

Alle highlights van Sierra Leone

Beste foto's & tips van Sierra Leone

'160965' door patriciawilfred '160965' door patriciawilfred

Sierra LeoneFreetown

Sierra LeoneFreetown

Vrouw met een bos hou

patriciawilfred

Deze vrouw wilde ook graag op de foto.

'396189' door valari '396189' door valari

Sierra LeoneFreetown

Sierra LeoneFreetown

West Afrika BEST Beac

valari

River beach no 2!! West Afrika's mooiste strand, als je het mij vraagt. De lokale community houd het strand mooi en schoon voor een kleine vergoeding. Je kunt er heerlijk 'zo uit de zee eten' en de lokale bevolking kan ook zorgen voor de nodigen koude biertjes! aanrader!

'395791' door valari '395791' door valari

Sierra LeoneNoord Sierra Leone

Sierra LeoneNoord Sierra Leone

Bezoekers in het dorp

valari

In het noorden van Sierra Leone vindt je nog veel afgelegen dorpjes. Veel kinderen vinden het daarom ook een feest als je een paar uur in een dorpje met ze doorbrengt. Je kunt met ze dansen en zingen en ze vinden het fantastisch om op de foto te gaan. Helaas had ik alleen een kleine camera mee, maar het was wel een leuke middag

Praktische informatie over Sierra Leone

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  december t/m maart
 • Internet extentie
  sl
 • Hoofdstad
  Freetown
 • Aantal inwoners
  5,1 miljoen
 • Oppervlakte
  1,7x Nederland
 • Reistijd
  10:15
 • Talen
  Engels
 • Religie
  islam
 • Tijdsverschil
  1 uur vroeger
 • Tijdverschil
  1 uur vroeger
 • Telefooncode
  232
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam. Daarnaast hebben een aantal provincies een negatief reisadvies.
 • Visum
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Douane
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts, soms choleraverklaring
 • Aanvlieghaven
  Freetown (FNA)
 • Nationale feestdagen
  27 april Onafhankelijkheidsdag, 9 augustus Nationale Dag
Laat kaart zien
Video: Reis mee naar Sierra Leone

Sierra Leone ligt in het westen van Afrika, tussen Guinee en Liberia. Trek je door het binnenlandse platteland, dan vind je stoffige, karakteristieke stadjes te midden van een rijke natuur. Sierra Leone is prachtig. Reis met ons mee en laat je inspireren!

Sierra Leone ligt in het westen van Afrika, tussen Guinee en Liberia. Trek je door het binnenlandse platteland, dan vind je stoffige, karakteristieke...

Bijzondere reis: Sierra Leone

Wie altijd al bij een lokale stam heeft willen horen, kan nu terecht in Sierra Leone! Tribe Wanted opent vanaf oktober een nieuw eco-dorp in dit voormalige oorlogsland en steunt daarmee de bevolking.

Wie altijd al bij een lokale stam heeft willen horen, kan nu terecht in Sierra Leone! Tribe Wanted opent vanaf oktober een nieuw eco-dorp in dit voorm...