Gambia

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter photofreak

Gambia is een land gelegen in Afrika met ruim 1,8 miljoen inwoners en grenst aan Senegal en de Atlantische Oceaan. Vergeleken bij Gambia kunnen we Nederland groot noemen, want het land is nog geen 35 kilometer breed. ‘The Smiling Coast of Africa’ wordt het ook wel genoemd, vanwege de altijd maar lachende bevolking. Het klimaat in Gambia is een tropisch savanne klimaat.

In de rustige hoofdstad Banjul kun je de sfeer proeven van het oude Afrika. Bezoek het MacCarthy-plein waar je het oorlogsmonument en fontein ter ere van de kroning van George VI zult tegenkomen. De stad lijkt te slapen, maar komt tot leven op de kleurrijke en chaotische Albert Market. Vergeet Arch 22, de toegangspoort naar de stad, niet. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over Banjul zelf, de Gambiarivier en de oceaan.

Een riviercruise in een typisch Gambiaans bootje over de Gambiarivier is een aanrader. De Gambiarivier stroomt langs de hele lengte van het land en wordt omringd door jungle. Tijdens het varen heb je dan ook kans om vogels en misschien wel nijlpaarden te zien.

Zeldzame vogels en vissen

Waar Gambia internationaal écht bekend om staat is de vogelpopulatie. Voor vogelliefhebbers is het land dan ook een speeltuin, je vindt er de meest exotische en zeldzame soorten. In het Abuko natuurreservaat kun je vogels spotten. Daarnaast ook slangen, nijlpaarden en krokodillen. Kiang West NP is het grootste park van het land, bestaande uit diverse landschappen zoals savannen en mangrove bossen. Er leven verschillende dieren, waaronder ongeveer 300 vogelsoorten. Het is maar een klein reservaat, maar het Bijilo Forest Park leent zich ook uitstekend om vogels te kijken. Daarnaast kun je verschillende apen zien en genieten van een wandeling van vier kilometer door het mooie natuur.

Ook vissers en zonaanbidders kunnen zich goed vermaken in Gambia. Ga naar het levendige Kololi Beach, waar je mooie stranden hebt, een heldere zee en vele strandtentjes. Het populairste strand is Kotu, waar je palmbomen en een breed zandstrand vindt. Voor nog meer zandstranden kun je naar Paradise Beach gelegen in het zuiden of naar Cape Point (Bakau) waar de Atlantische oceaan de Gambiarivier kruist. Voor rust ga je naar de - nog niet door iedereen ontdekte - Brufut.

Naast zon, zee en strand is er natuurlijk nog veel meer te beleven in Gambia. Ontdek het prachtige binnenland met apen en meer dan 450 kleurrijke vogelsoorten. Ontdek de Afrikaanse cultuur en ontmoet de vriendelijke lokale bevolking.

Informatie over Gambia

Populaire highlights van Gambia

Alle highlights van Gambia

Beste foto's & tips van Gambia

Deze jongen woont bij de rivier. Die ogen vielen gelijk op. Ik heb vaker gezien dat er een Afrikaans kind met blauwe ogen foto was geplaatst. Ik was daar erg...

>>

Erg warm is het in een compound in Serrekunda en dan is het fijn als je even kunt relaxen op een matje; deze dame wilde graag poseren in haar mooiste kleren.

>>

Op het strand in Tanji wordt de vis aan wal gebracht om vervolgens schoongemaakt en verder bewerkt te worden. Hier zijn we in een schuur op het strand waar j...

>>

Praktische informatie over Gambia

Kaart van Gambia en omgeving

Laatste Gambia Artikelen

Met onze reisgids Gambia ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reisnieuws
Veilig en goedkoop op vakantie!

28 apr 2009, Het lijkt misschien wel alsof je sinds de uitbraak van de varkensgriep wereldwijd niet meer op vakantie kunt, maar Columbus wist nog een aantrekkelijke én veilige vakantiebestemming te vinden tegen een zeer aantrekkelijk prijsje!

0