Tbilisi

De hoofdstad van Tbilisi bestond waarschijnlijk al vier eeuwen voor Christus en heeft een historische stadskern. In de stad vind je de Sionikikathedraal en een kasteel. Als je van groen houdt dan zit je hier ook goed: Tbilisi heeft een paar prachtige monumentale botanische tuinen.

Informatie over Tbilisi

Beste foto's & tips van Tbilisi

'435418' door herman m '435418' door herman m

GeorgiëTbilisi

GeorgiëTbilisi

Botanische tuinen

herman m

Vanaf het hooggelegen Narikala Fort heb je vanaf de voorzijde een perfect uitzicht over de stad Tbilisi. Aan de andere zijde kijk je uit over botanische tuinen, die bij mij een eerste indruk geven van een Toscaans aandoend landschap, een bekoorlijk heuvellandschap bezaaid met cipressen. Deze tuinen behoorden ooit tot een koninklijk domein. Ze zijn gelegen in de Tsavkisis-Tskali Kloof en beslaan een oppervlakte van 161 hectare.

'328686' door Fransvdg '328686' door Fransvdg

GeorgiëTbilisi

GeorgiëTbilisi

Orbeliani badhuis

Fransvdg

Deze foto hoort bij de tip die ik over het Orbeliani badhuis in Tblisi heb geplaatst. Een tip zonder foto zegt meestal niet zo veel, zeker als het over een vrij onbekend land gaat. Het puin op de voorgrond geeft aan dat er volop wordt gerestaureerd in de oude binnenstad.

'436727' door herman m '436727' door herman m

GeorgiëTbilisi

GeorgiëTbilisi

Drievuldigheid

herman m

De Kathedraal van de heilige Drievuldigheid van Tbilisi is de belangrijkste kathedraal van de Georgisch-Orthodoxe Kerk in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Het is de zetel van de Katholikos-Patriarch.De kathedraal werd gebouwd tussen 1995 en 2004 en is het grootste religieuze gebouw in Georgië, in de Zuidelijke Kaukasus en de op drie na hoogste orthodoxe kerk in de wereld.

Laat kaart zien