SolMan

'552070' door SolMan '552070' door SolMan

Birma

Birma

Vrouw in Myanmar

SolMan

Meisjes en vrouwen in Myanmar smeren thanaka op hun gezicht. Een licht gele verfstof die gemaakt wordt van de bast van de Thanaka-boom. Thanaka werkt verkoelend, bestrijdt een vette huid en beschermt de huid tegen de zon. Vrouwen die op het veld werken smeren daarom dikke lagen op hun gezicht en armen. Sommige vrouwen geloven dat thanaka de huid lichter maakt en doen ook ’s nachts een dikke laag op hun gezicht.

'552069' door SolMan '552069' door SolMan

Birma

Birma

Stadsbeeld in Myanmar

SolMan

Vanuit Thailand zijn wij een dagje naar The Golden Triangle in Myanmar geweest. Myanmar zag er een stuk armoediger uit. Op deze foto een straatbeeld, waar een groep monniken (met een donkere habijt in tegenstelling tot de oranje in Thailand) doorheen lopen.

'552067' door SolMan '552067' door SolMan

ThailandBangkok

ThailandBangkok

Bangkok

SolMan

Wij hebben een tocht door de kanalen ofwel klongs van Bangkok gemaakt. Fascinerend om het dagelijkse leven op en langs het water te aanschouwen. Hier kwam ik dus ook dit plaatje tegen.

'529665' door SolMan '529665' door SolMan

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Alligator in de...Eve

SolMan

Bij ons bezoek aan de Everglades zijn we met een propellorboot het water opgegaan om alligators te spotten. Dat was niet moeilijk, want er waren er genoeg.

'529664' door SolMan '529664' door SolMan

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Alligators spotten in

SolMan

Everglades National Park Het nationale park is een beschermd natuurpark dat met een oppervlakte van zo’n zesduizend vierkante kilometer slechts een vijfde deel van de Everglades omvat. Hier vind je vooral een combinatie van gras, water en tienduizenden eilandjes. In het water vind je heel veel alligators.

'529663' door SolMan '529663' door SolMan

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Collins Av. Miami

SolMan

Wandelend vanaf South Beach Miami naar North Beach kwamen wij dit rustige plekje tegen. Hier is het een stuk rustiger dan bijv. aan de Ocean Drive.

'529591' door SolMan '529591' door SolMan

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

De Flatiron

SolMan

De Flatiron in New York op Fifth Avenue. Maar nu eens vanuit een andere hoek.Met de bomen ervoor geeft deze foto toch weer een andere dimensie.

'529588' door SolMan '529588' door SolMan

Verenigde StatenNew York City

Verenigde StatenNew York City

New York met zicht op

SolMan

Bij het bezoek aan het Memorial in New York,kreeg ik plotseling het nieuwe WTC-building in beeld. Vond het vanaf dit punt een mooi gezicht. Vandaar deze foto.

'502642' door SolMan '502642' door SolMan

Sri LankaPinnawala

Sri LankaPinnawala

Bezoek...Olifantenwee

SolMan

Foto gemaakt tijdens ons bezoek aan een olifantenweeshuis in Pinnawala. Ik vond de belichting erg mooi. Het bezoek aan dit weeshuis vond ik een beetje commercieel.

'497485' door SolMan '497485' door SolMan

IndiaAgra

IndiaAgra

Taj Mahal in Agra...(

SolMan

Een van de meest gefotografeerde gebouwen, denk ik. Dus heb ik er ook een foto van gemaakt. Héél indrukwekkend en imposant dit wit marmeren mausoleum de Taj Mahal.

'497483' door SolMan '497483' door SolMan

Sri LankaZuid Sri Lanka

Sri LankaZuid Sri Lanka

Mooi landschap-plaatj

SolMan

Dit plaatje kwamen we tegen op onze rondreis in Sri Lanka toen we van Tissamaharama naar Galle reden. Heb onze chauffeur meteen verzocht te stoppen, zodat ik deze foto kon maken.

'435725' door SolMan '435725' door SolMan

NepalPokhara

NepalPokhara

Zicht op het Phewamee

SolMan

Deze foto is gemaakt tijdens ons bezoek aan Nepal. We zaten op een terrasje aan het Pokhara meer toen het donker begon te worden of het zou gaan regenen, Er vielen maar een paar druppels en toen kwam de zon weer tevoorschijn.

'435723' door SolMan '435723' door SolMan

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Vrouw met neusring

SolMan

Deze vrouw met neusring in Rajasthan, India ging er echt voor zitten om goed op de foto te komen. Zij wilde er niets voor hebben, maar glimlachte wel bij het zien van deze foto.

'415122' door SolMan '415122' door SolMan

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Cristo Redentor in Ri

SolMan

Christus de Verlosser (Portugees: Cristo Redentor) is een groot standbeeld van Jezus Christus in de wijk Alto da Boa Vista in de stad Rio de Janeiro in Brazilië. Het beeld is 38 meter hoog en staat op de 710 meter hoge berg Corcovado, uitkijkend over de stad Rio de Janeiro.

'411257' door SolMan '411257' door SolMan

BraziliëIguazu

BraziliëIguazu

Watervallen

SolMan

Watervallen van Foz do Iguazu ,deze liggen op de grens van Brazilië en Argentinië. Ik vond het heel moeilijk om daar foto's te maken omdat het daar zeer vochtig was en de lens telkens aansloeg.

'411255' door SolMan '411255' door SolMan

GambiaBanjul

GambiaBanjul

Vrouw uit Gambia die.

SolMan

Vrouw uit Gambia, die met een stokje in haar mond haar gebit reinigt. Dit zag ik bij een visite aan een compound in de buurt bij Banjul.

'260997' door SolMan '260997' door SolMan

MexicoAcapulco

MexicoAcapulco

Op het strand van...A

SolMan

Op het strand van Acapulco proberen ze net als in andere landen hun waren aan de man te brengen. Alleen moesten ze hier wel achter de afrastering blijven.

'260398' door SolMan '260398' door SolMan

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Marmeren Boot

SolMan

In Beijing ligt het zomerpaleis Yihe Yuan. Dit werd gebruikt door de keizer tijdens de Qing-dynastie als hij in de zomer de Verboden Stad wilde ontvluchten. Dit paleis werd vooral geassocieerd met Cixi. (29 november 1835 – 15 november 1908) was keizerin-regentes van China tijdens de Qing-dynastie. Zij liet het twee keer verbouwen. Zij financieerde ook deze extravagante marmeren boot met fondsen bedoeld voor de modernisering van de Keizerlijke Vloot. Het bouwwerk erop is gemaakt van wit geschilderd hout.

'260394' door SolMan '260394' door SolMan

ChinaBeijing

ChinaBeijing

Kind op markt

SolMan

Op onze rondreis Klassiek China bezochten we in Beijingeen overdekt marktje, waar ik dit tafereeltje tegen kwam. Dit manneke zat daar zo aandoenlijk, niet geposeerd, dat ik deze foto als eerste durf te plaatsen op Reisreporter.

Community updates

WEDSTRIJD: STEM OP JOUW FAVORIETE GRIEKSE GEHEIM!
16-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd. De Columbus-redactie heeft een eerste kwaliteitscontrole gedaan. Nu is het tijd om te stemmen op de grote favoriet. De prijs: een weekje Kreta voor twee t.w.v. € 2.495! Stem mee!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 41 | Community toppers

IJsvogel in de vlucht Foto: Antwan

1. Topreview: Bayuda Volcanic-field, Soedan door Dianadm
2. Topfoto & tip: IJsvogel in de vlucht door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Hestermaasdam
5. Nieuwkomer: Reisdromen

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik