Pokhara

Pokhara is de op één na grootste stad van Pokhara. Het ligt op zo'n tweehonderd kilometer ten westen van hoofdstad Kathmandu. De stad is een belangrijke toegangspoort voor trektochten door Annapurna en de Himalaya. Maar ook Pokhara zelf is een prachtige stad, waar je onder andere een bezoek kunt brengen aan de Tal Barahi Tempel, de Bindhyabasini Tempel en de World Peace Pagode.

Informatie over Pokhara

Beste foto's & tips van Pokhara

'148184' door gorke '148184' door gorke

NepalPokhara

NepalPokhara

Panorama

gorke

Pokhara is na Kathmandu wellicht de bekendste en meestbezochte stad in Nepal. De stad, eigenlijk een groot dorp, ligt in een gebied dat gezegend is met een bijzonder grote natuurlijke schoonheid. Pokhara ligt heel beschermd in het dal van de Seti rivier, op een hoogte van ongeveer 880 meter, waardoor de temperatuur er ook in de herfst en winter uiterst aangenaam is. Vlak achter het dorp rijzen de majestueuze toppen op van de Machhapuchhare (de "Fishtail" mountain, 6997 m) en het Annapurnamassief (hoogste top 8078 m). In de onmiddellijke omgeving liggen enkele mooie meren, waarvan Fewatal het bekendste is.

'237817' door Jan-Petra '237817' door Jan-Petra

NepalPokhara

NepalPokhara

Phewa meer

Jan-Petra

Pokhara ligt op 850m hoogte en is een leuk toeristenstadje met winkels, hotels, restaurants en reisbureautjes. Bij helder weer heb je vanaf hier al mooi uitzicht de Himalaya reuzen. Dit is de zonsondergang bij het Phewa meer bij Pokhara. Een mooi meer met prachtige gekleurde bootjes

'508312' door reysigers '508312' door reysigers

NepalPokhara

NepalPokhara

Haar wasje

reysigers

De naam Pokhara is afgeleid van het Nepalese woord "pokhari" wat "meer" betekent. De stad Pokhara ligt dus in de vallei van de meren. Deze vallei is één van de meest pittoreske plaatsen in Nepal. Deze vrouw is wast haar kleding aan het Phewa meer. Deze bootjes kan je met meerdere mensen of alleen aan het meer huren. Het is een fascinerende ervaring.

Laat kaart zien