PeggyvE

'1092634' door PeggyvE '1092634' door PeggyvE

Nederland

Nederland

Genieten in de...Wate

PeggyvE

Wanneer je een wandeling maakt in de Waterleiding duinen is dat puur genieten. Vooral in de bronstijd. Wat een mooie uitzichten heb je op de dieren. Zoveel herten dat is onvoorstelbaar en zo dichtbij. Zoals dit jonge damhertje. Opeens kwam hij tevoorschijn uit de bosjes.

'1000798' door PeggyvE '1000798' door PeggyvE

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Onbekend Kosi Bay

PeggyvE

Graag foto vergroten. Toen wij in St. Lucia met onze gastheer van onze accommodatie spraken, was hij oprecht verbaasd dat wij in Kosi Bay waren geweest. Hij had in zeker 4 jaar geen toeristen gesproken die daar waren geweest. Kosi Bay is bijzonder en het is er tevens heel erg mooi. De zee stroomt de meren in en daar maken de vissers dankbaar gebruik van. Er zijn twee "toeristische" activiteiten te doen. De eerste is een boottocht van ongeveer 3 uur over de meren. Je ziet de ingenieuze manier van de visfuiken. Het is zo gemaakt dat de vissen, die met de stroming vanuit de zee het meer in zwemmen, de fuiken inzwemmen. Tijdens de boottocht zagen wij o.a. veel vogels en hippo's. Je kan onderweg ergens in een lagoon zwemmen (er wordt gekeken of dit veilig is m.b.t. krokodillen), maar in augustus is het water veel te koud. Zulke bikkels zijn we niet. De volgende activiteit is met een 4x4 (met een andere auto mag je het park niet in) naar de kust. Daar is mogelijkheid om te snorkelen. Bedenk dat de stroming heel sterk is. Immers de zee komt het land in. Wij voelden ons hier niet helemaal happy bij, ondanks dat we verwoede snorkellaars zijn en daar komt bij dat het water te troebel was om de vissen goed te zien. Voor degene die een drone hebben, kan je hier prachtige foto's maken. Als je niet wil snorkelen kan je een strandwandeling maken. De grens van Mozambique ligt zeer dichtbij.

'1000741' door PeggyvE '1000741' door PeggyvE

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Panoramaroute

PeggyvE

Graag foto vergroten. De Panoramaroute vanuit Sabie is een prachtige autorit. Ondanks dat we niet heel veel hebben gezien vanwege de mist keken we onze ogen uit op de momenten dat dit wel mogelijk was. Er zijn diverse watervallen. Dit is de Lisbon Falls. Maar ook leuke dorpjes zoals Pelgrims Rest, een toeristisch mijnwerkersstadje waar in 1873 goud werd gevonden. Wij waren hier in augustus 2018 en het was er vrij rustig. (Misschien ook wel door het weer.)

'570057' door PeggyvE '570057' door PeggyvE

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Boos!

PeggyvE

We rijden rustig in de Masai Mara. Vanuit het niets komen er vanachter een paar kleine bosjes (zo gek dat je ze eerst niet ziet) een kudde olifanten tevoorschijn. Met een jonkie. De leider loopt voorop en rustig wandelen de andere olifanten achter hem of haar aan. Plotseling draait de leider zich om en komt rustig met wapperende oren richting onze auto. We houden onze adem in. Dit is eng. Op een paar meter afstand blijft hij staan. Hij kijkt dreigend en vervolgens draait hij zich om. Ik haal weer adem! De foto is geen uitsnede.

'569131' door PeggyvE '569131' door PeggyvE

MaleisiëDanum Valley

MaleisiëDanum Valley

Nevelwoud

PeggyvE

Het is vier uur in de ochtend! Ik wrijf de slaap uit mijn ogen. Eindelijk is het zover. We gaan naar een uitkijkpunt om vanuit daar naar de zonsopgang te kijken. Zou ik dan eindelijk de mist zien die er in het oerwoud hangt. Ik heb ooit een foto gezien van Danum Valley in de mist. Ik wilde hier perse heen om dit met eigen ogen te zien. Vanuit ons hostel vertrekken we met 2 auto's naar het uitkijkpunt. Het is pikkedonker. Na ruim een half uur gereden te hebben komen we aan bij de toren. We klimmen de trappen op en zien niets. Zo donker is het. Dan wordt het lichter aan de horizon en langzaam zie ik de mist te voorschijn komen. Het is zo mooi om het oerwoud te horen ontwaken. Steeds meer geluiden horen we. Dan komt de zon tevoorschijn. Een prachtige vallei wordt zichtbaar. Bij mijn vorige foto van de Blauwkoppitta schreef ik al dat het niet toeristisch is. Natuurlijk waren er op deze uitkijktoren nog andere mensen. Maar dat waren er niet meer dan 20. Wat ik erg mooi vond, was dat iedereen stil was toen de zon op kwam. Luisteren naar het leven in het oerwoud dat nu op gang kwam. Zo indrukwekkend. Om in Danum Valley te komen moet je wel een flinke reis maken. Wij hebben zelf een auto gehuurd van Sandakan en vervolgens in drie uur naar Lahad Datu gereden. Daar hebben we de auto geparkeerd bij het vliegveldje en werden we opgehaald. Na een rit van 2,5 uur kwamen we aan in een hostel. prima verzorgd. Wij hadden een 2 persoonskamer met douche. De gidsen zijn fantastisch en doen echt hun best om dieren te spotten. We hebben een jonge orang oetan gezien en een vrouwtje dat een nest aan het bouwen was hoog in de boom. Dit was zo indrukwekkend. Helaas zijn de foto's niet goed genoeg voor deze site.

'569091' door PeggyvE '569091' door PeggyvE

MaleisiëDanum Valley

MaleisiëDanum Valley

Blauwkoppitta

PeggyvE

Het is donker en stil in het oerwoud. We horen alleen de wind ruisen. In mijn beleving slapen alle dieren. Zachtjes loop ik achter mijn gids aan. Ik vertrouw volledig op hem want ik vind het ook wel griezelig. Overdag heb ik namelijk wel wat dieren gezien, die ik nu toch liever niet tegenkom. Wat dacht je van die grote spinnen! Op een gegeven moment blijft hij staan en wijst ergens tussen de bomen. Gelukkig heeft hij een flinke zaklantaarn bij zich. En daar zie ik dan mijn eerste dier tijdens de wandeling. Een slapend vogeltje. Het is een Blauwkoppitta. Wat is hij klein. Hij slaapt echt, want er gebeurt niets als we met de zaklantaarn op hem schijnen. Danum Valley is een schitterend natuurgebied om naar toe te gaan. Het is een flinke reis. Eerst moet je naar Lahad Datu en vandaar nog eens 2,5 rijden met een 4WD. In Danum Valley zaten wij is een hostel (wel een 2 persoonskamer). Perfecte plek om diverse wandelingen te maken. Vandaar kan je ook (excursie) naar een uitkijkpunt om naar de zonsopgang te kijken. Je kijkt dan uit over de mist die in het oerwoud hangt en langzaam oplost in de zon. Het is er niet toeristisch. Alleen de mensen die in de hostel logeren zijn er. De gidsen lopen allemaal een andere route. Je komt elkaar dus ook nauwelijks tegen onderweg.

'568108' door PeggyvE '568108' door PeggyvE

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Na regen komt...zonne

PeggyvE

De hele dag hangt er een donkere lucht boven Hastings. Het is afwachten wanneer het gaat regenen. Het is aan het eind van de middag. We lopen op het strand tussen alle boten die door de vissers het strand worden opgetrokken. Opeens komt de zon tevoorschijn. De laagstaande zon zorgt voor een zachte gloed op de knalrode houten boot. Hastings is een leuke stad met een "oldtown". Vanuit hier kan je hele leuke wandelingen maken, bijvoorbeeld naar "The Seven Sisters". En wil je een dagje naar Londen, dan is dat heel goed te doen met de trein. Voordeel is dat Hastings een stuk goedkoper is qua overnachtingen dan in Londen.

'568001' door PeggyvE '568001' door PeggyvE

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Spat vrij?

PeggyvE

Een bezoek aan "Chinatown" in Kuala Lumpur is zeker een aanrader. Een te kust en te keur aan eettentjes waar je heerlijk kan eten. Echter dit stalletje hebben we maar overgeslagen. Maar wat waren deze mannen ijverig aan het werk!

'566155' door PeggyvE '566155' door PeggyvE

Verenigde Arabische EmiratenNoord V. Arabische Emiraten

Verenigde Arabische EmiratenNoord V. Arabische Emiraten

Jebel Jais bij...zons

PeggyvE

De mooiste bergtocht die wij gemaakt hebben is die in de Verenigde Arabische Emiraten en wel de weg naar Jebel Jais.Een berg van 1934 meter hoog. Een perfect onderhouden weg en wanneer je naar boven rijdt heb je steeds twee rijbanen. Naar beneden één rijbaan. Onderweg zijn er diverse uitkijkpunten en vaak kan je de auto ook langs de kant zetten. Wij zijn van Ras al Khamaih naar Jebel Jais gereden. Mijn doel was om met zonsondergang boven op de berg te zijn. Helaas is dit niet gelukt vanwege een wegopbreking (dat ook nergens aangegeven stond) Dat was balen, maar we hebben erg genoten van deze mooie bergen die in het laatste zonlicht zo mooi oplichten. We hebben hier weinig toeristen gezien. Wel de plaatselijke bevolking die op de parkeerplekken aan het picknicken zijn. Dus mocht je hier heen willen, neem een kleedje en wat eten en drinken mee. Het is daar echt genieten.

'566122' door PeggyvE '566122' door PeggyvE

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Gold Souk

PeggyvE

Wanneer je in Dubai bent is een bezoek aan de Spice Souk en Gold Souk een aanrader. Het enige nadeel is dat de verkopers erg opdringerig zijn. Behalve in de Gold Souk, daar valt het reuze mee. Wij zijn er met een huurauto heen gegaan. Langs de "Creek" heb je diverse parkeerplaatsen die overvol zijn. Wel is er een hele grote parkeergarage. Je kan dit vinden met behulp van Maps.me. Deze app (of andere) heb je sowieso nodig in Dubai en omstreken als je zelf een auto huurt. Want rijden in Dubai is een uitdaging.

'566074' door PeggyvE '566074' door PeggyvE

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Burj Khalifa

PeggyvE

Vanuit de metro loop je via een overdekte passage naar de grootste shoppingmall van Dubai. Tijdens deze wandeling kan je gebruik maken van rolbanden. Vanuit deze passage zagen we voor het eerst de Burj Khalifa. De 828 meter hoogte toren wijst als een raket naar de hemel.

'565134' door PeggyvE '565134' door PeggyvE

AlbaniëTheth

AlbaniëTheth

Wandeltocht van...Val

PeggyvE

Met 24 kinderen blijf je wel fit! Onze gids die ons begeleidde door de bergen van Albanie vertelde mij dat hij 24 kinderen heeft. Met handen en voeten vertelde hij dat hij boer was en als bijbaan gids was. Deze 60 plusser was bijzonder vitaal. Wanneer je een goede conditie hebt, kan ik je zeker aanraden om deze wandeltocht te maken. Het is een schitterende omgeving. De tocht, afhankelijk in welke guesthouse je zit, is tussen de 17 en 19 kilometer. Er zit een stijging in van één kilometer. Ik zelf heb de tocht in de zomer gedaan (35 graden in de schaduw) en dat was niet echt prettig. Er zijn voldoende waterpunten onderweg en ook ongeveer 4 of 5 tentjes waar je wat te drinken kan kopen. Mocht er onverhoopt iets gebeuren dan wordt het via via doorgegeven en komt er iemand met een paard naar je toe. Dit is een soort van ambulance. Ik heb iemand gezien die op deze manier werd vervoerd. Bedenk dat er geen Internet bereik is op de berg. Een gids is zeker aan te raden.

'564358' door PeggyvE '564358' door PeggyvE

AlbaniëNoord Albanië

AlbaniëNoord Albanië

Naar Theth via Lake..

PeggyvE

Hoe organiseer je je trip van Valbona naar Theth? Dat was een vraag waar ik lange tijd over heb zitten zwoegen. Immers je kan niet met de auto van Valbona naar Theth. Laat ik uitleggen wat ik precies bedoel. Voor mij stond de wandeltocht van Valbona naar Theth op nummer 1 op mijn to do lijst. Deze 18 km lange wandeltocht door de Albanese Alpen mocht niet ontbreken. Maar ja hoe ga ik dat organiseren als we een huurauto hebben. Die zou achterblijven bij Lake Koman en hoe komen we daar dan weer terug? De wandeltocht twee keer doen? Nee, geen optie. En met de huurauto naar Theth rijden was ook geen goed idee. Ik las op internet dat je daar beter met een 4x4 kon rijden. En wij hadden een “mini” klasse gereserveerd. Ik kwam er maar niet uit. Ondertussen was ik mijn reis aan het uitstippelen en zag ik een camping aan Lake Shkoder. Daar verhuurden ze ook (geweldige) tenten. En…. ze hadden ook een driedaagse excursie naar Valbona en Theth. De keuze was snel gemaakt. Camping geboekt en de excursie. Deze was perfect georganiseerd. Met een busje naar Lake Koman, dan een drie uur durende schitterende boottocht. Vervolgens opgehaald door een ander busje en naar onze guesthouse in Valbona gereden. Overnachting en de volgende dag met een gids de wandeltocht gemaakt. Door de warmte was het erg zwaar. (35 graden in de schaduw.) Na een schitterende wandeling kwamen we aan in Theth. Perfecte guesthouse. Heerlijk gegeten en de volgende dag, na een wandeling naar de waterval, werden we weer opgehaald met een busje. Drie volle dagen zijn we op pad geweest en we hebben genoten. Lake Koman is het mooiste meer dat ik ooit gezien heb. De drie uur met de boot vlogen voorbij. Het blauwe water, nagenoeg geen andere boten en zeker geen toeristische activiteiten , kortom echt de moeite waard om deze trip te maken.

'564111' door PeggyvE '564111' door PeggyvE

AlbaniëKustgebied

AlbaniëKustgebied

Lagune e Pashalimanit

PeggyvE

Albanië is een land van tegenstrijdigheden. Schitterende natuur tegenover overal afval. Mensen op ezels tegenover de meest dure Mercedessen, Audi's , Bentley's, Ferrari's en zelfs een Rolls Royce. Ontzettend vriendelijke mensen tegenover stugge mensen (spraken geen Engels en waren misschien wel verlegen). Hele goede wegen tegenover slechte wegen. Kortom een land van uitersten. Zo verbleven wij twee nachten in een hotel aan het strand in Orikum. Orikum is in ontwikkeling. De nieuwe appartementen rijzen omhoog. De "boulevard" wordt opgepimpt en wat je ziet zijn de parasols die met touwtjes en draadjes provisorisch worden opgelapt. Het heeft wel iets. Een smalle strook strand aan een blauwe zee die ook nog eens heel langzaam afloopt. Een ideaal strand voor kleine kinderen. En er zijn nagenoeg geen toeristen. Wel heel veel Albanezen. Vlak achter ons hotel was een lagune. Een bezoekje waard toch? Tja, daar dachten we later anders over. Zo zie je maar dat je met een foto een hoop kan verbloemen. Dacht je dat het schoon was? Nee, helaas! Het was nog net geen vuilnisbelt. De foto is zo genomen dat je niets meer ziet van al het afval wat de mensen achterlaten. Een duik zou ik niet durven nemen in dit water. Mistroostig liepen we weer weg met de hoop dat de Albanese regering er toch iets aan gaat doen.

'563995' door PeggyvE '563995' door PeggyvE

AlbaniëBlue eye spring

AlbaniëBlue eye spring

Syri i Kaltër

PeggyvE

Er is op deze site al voldoende geschreven over Blue Eye. Schitterend mooi en een "must" om te bekijken. Wij waren er rond een uur of 9 in de ochtend, en toen werd het al drukker. Blue Eye is toeristisch, daar ontkom je niet aan. Maar als je iets doorloopt langs het riviertje, dan kom je op dit bijzondere gedeelte van het riviertje. Helder water, zo veel kleuren groen. Ik vond dit net zo mooi als Blue Eye.

'540599' door PeggyvE '540599' door PeggyvE

MaleisiëMount Kinabalu

MaleisiëMount Kinabalu

Weerkaatsing licht op

PeggyvE

Vanaf een uitkijkpunt keken we op een schitterende Mount Kinabalu. Op een gegeven moment kwam er een vrij grote insect voorbij vliegen. Dit is een "lucky shot". Wat ik zelf zo mooi aan deze foto vind, is de weerkaatsing van de roze kleur van de bloem op de vleugels van deze insect.

'538399' door PeggyvE '538399' door PeggyvE

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Een baby orang oetan.

PeggyvE

We gaan naar Borneo! Er staan een hoop dingen op onze "bucket list" die we willen zien. Een daarvan is natuurlijk de orang oetan. We hopen 'm in het wild te zien, maar dat is nog maar de vraag. Voordat we de Kinabatangan riiver op gaan, gaan we eerst nog een dagje naar Sepilok. Gewoon, het zekere voor het onzekere. Stel dat we geen orang oetans zien. We verblijven twee nachten in het Sepilok Nature Resort. Een aanrader! En niet alleen omdat het maar vijf minuten lopen is van het Sepilok Rehalibation Centre, het opvangcentrum voor orang oetans. We arriveren hier iets voor 9 uur. Dan gaat de kassa open en kunnen we een kaartje kopen. Vervolgens moeten we al onze hebben en houwen in een kluisje opbergen, behalve mijn fotocamera gelukkig! Voor het gebruik van een fotocamera komt er overigens een toeslag bij. Eerst krijgen we uitleg over het opvangcentrum en vervolgens zien we een film. Boeiend! Daarna direct naar de voederplaats gelopen om ervoor te zorgen dat we vooraan staan. (Helaas zijn we niet de enige met dit idee!) We wachten totdat de verzorger eten op een plateau neerlegt. Maar voordat de verzorger komt, zien we een moederaap. Wat is dit vertederend. Het is echt een moeder die met haar kind aan het kroelen is. Helaas zijn mijn foto's niet al te scherp om te kunnen plaatsen. Zo zuigt de baby aan een vinger van haar moeder en houdt tevens vol vertrouwen haar duim vast. Maar deze foto wil ik jullie niet onthouden.

'526081' door PeggyvE '526081' door PeggyvE

FrankrijkNice

FrankrijkNice

Echt nep, maar wel...

PeggyvE

In Nice zijn veel gevels geschilderd. Maar deze gevel is een waar kunstwerk. En als je denkt dat het niet klopt, kijk dan goed maar de planten op het (getekende) balkon. Ook wanneer je inzoomt op het balkon zie je dat deze niet aansluit op het balkon aan de voorkant van het gebouw. Deze is overigens wel echt! Ik vind dit zo'n mooi kunstwerk. Ik blijf me verbazen, aan alles is gedacht: scharnieren, schaduweffecten, de gordijnen en ga zo maar door. Klik op de vergroting voor nog meer details.

'526010' door PeggyvE '526010' door PeggyvE

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Beachy Head

PeggyvE

Beachy Head en “The seven sisters” is een kaap aan de zuidkust van Engeland, nabij het stadje Eastbourne in East Sussex. De kaap is vooral bekend om de krijtrotsen, die met hun hoogte van 162 meter tot de hoogste van Engeland behoren. Hier kun je heerlijke wandelingen maken en tot ver in de omgeving zie je eigenlijk niets anders dan glooiend heuvellandschap. Onderweg zijn er enkele gelegenheden waar je iets kan eten of drinken.

'525758' door PeggyvE '525758' door PeggyvE

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Wie is er bang voor..

PeggyvE

Wie is er bang voor spinnen? Ik wel. En toch was het altijd een droom om een regenwoud te bezoeken. Dus niet denken aan de spinnen, slangen en bloedzuigers, maar gewoon gaan. En wat was dit genieten! Het smaakt naar meer en dat gaan we doen ook. Dit jaar naar Borneo. Maar goed, mijn eerste tocht door het regenwoud was in Sri Lanka. Met een gids deden we een 4 uur durende wandeltocht. Op een gegeven moment bleef de gids staan en stond ergens naar te wijzen in de lucht. Weliswaar op ooghoogte, maar met z'n vieren zagen we gewoon helemaal niets! Toen de gids een groot bruin blad van de grond pakte en achter de spin hield, konden we 'm pas zien. Dat was even schrikken. Stel je voor dat ook hij deze spin niet had gezien en dat dat enge beest midden op mijn gezicht had gezeten.......

'525705' door PeggyvE '525705' door PeggyvE

Sri LankaOost Sri Lanka

Sri LankaOost Sri Lanka

Aanvallen!

PeggyvE

Arugam Bay ligt in het oosten van Sri Lanka en staat voornamelijk bekend als een backpackers badplaats. Mocht je dit gezellige plaatsje willen bezoeken, wees dan snel, want de overheid is voornemens om alle hotelletjes, hostels enz. plat te gooien en daar hotelcomplexen neer te zetten voor de zeer "welgestelden". Op een paar kilometer afstand vind je Pottuvil Lagoon. Het eerste plekje in Sri Lanka waar helemaal geen toeristen waren. Met z'n vieren waren wij de enige in dit hele gebied die rondgevaren werden door twee peddelende mannen. De stilte was zo heerlijk. Alleen het gezang van de vele vogels en het kabbelende water was te horen. Deze arend zat rustig in een boomtop. Op het moment dat ik de foto maakte, werd de arend, vanuit het niets, aangevallen door deze twee kraaien. Een gevecht in de lucht volgde,

'525604' door PeggyvE '525604' door PeggyvE

Sri LankaSinharaja

Sri LankaSinharaja

Beddomea albizonatus,

PeggyvE

Om Sinharaja Forest te bezoeken, is het verplicht om een gids te huren. Geen overbodige luxe overigens. Dankzij deze gids hebben we veel dieren kunnen zien. Echt, we hadden ze allemaal voorbij gelopen. Zo ook deze kleine slak. Ik denk zo'n 2 centimeter groot. Maar zijn lime groene kleur is zo mooi! Ondanks de tropische regenbui was deze slak toch aan de "wandel".

'525592' door PeggyvE '525592' door PeggyvE

Sri LankaElla

Sri LankaElla

De mooiste treinreis.

PeggyvE

De treinreis van Kandy naar Ella is er één om nooit te vergeten. De bijna 6 uur durende treinreis laat je soms adembenemende uitzichten zien over de theeplantages. De tijd vloog voorbij! Aangeraden wordt om de kaartjes van te voren te reserveren.

'525494' door PeggyvE '525494' door PeggyvE

Sri Lanka

Sri Lanka

Minneriya National...

PeggyvE

Als iemand aan mij vraagt: "Wat vond je het mooiste van Sri Lanka?", dan zal ik direct zeggen: "Minneriya National Park. Dit park vond ik zo indrukwekkend. Al die olifanten die aan het baden zijn. De uitgestrekte vlakte. Het mooie heldere blauwe water. De rust en de stilte. Dit was puur genieten!

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EDITIE 114 | De mooiste autoroutes ter wereld

28-10-2022 Columbus Travel editie 114 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste autoroutes ter wereld. Ontdek inspirerende roadtrips weg van de massa, van Canada tot IJsland en Australië tot Frankrijk. Wil je weten wanneer je in 2023 het beste met de auto kunt vertrekken naar je vakantiebestemming? In onze verkeersdruktekalender vind je de zwarte zaterdagen en andere drukke dagen. Bestel de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

WEEK 47 | COMMUNITY-TOPPERS


Vissers op het Inle meer. Foto: Antwan
Topfoto & -tip: Vissers op het Inle meer door Antwan
Communitylid van de week: MaJata

Onze wedstrijden

DEEL JE MENING EN WIN EEN REIS NAAR NOORWEGEN

Wat zijn jouw reiswensen- en plannen in 2023? En hoe kunnen wij als Columbus Travel daar nóg beter op inspelen met ons tijdschrift en onze website? Deel jouw mening en wie weet belonen we jou met een ferry-overtocht naar Noorwegen voor twee personen met auto! Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE IN KROATIË

Kroatië is een enorm afwisselende bestemming, met tal van eilanden, levendige steden, een rijke historie en een verrassend binnenland. Een land dat je als reiziger absoluut zelf wilt verkennen. En dat kan! Test je kennis met onze Kroatië-kennisquiz en maak kans op een accommodatievoucher ter waarde van €500.  Doe mee >


MAAK KANS OP HET ROADTRIPBOEK!

Ben jij op de hoogte van de verkeersregels en snelheidslimieten over de grens, of wat te doen als je overvallen wordt door wagenziekte? Test jouw autokennis in 7 vragen en hark 1 van de 10 Columbus-boeken '50 Onvergetelijke Roadtrips Buiten de Gebaande Paden' binnen!  Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE IN HET OOSTENRIJKSE ZILLERTAL

Ben jij een Oostenrijkfan? Beproef je geluk (en je reiskennis) met deze interactieve quiz over de geliefde Zillertal-regio. Behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou wel met een geheel verzorgde reis naar het Zillertal!  Doe mee >


WIN TWEE VLIEGTICKETS NAAR IJSLAND

Ben jij een Scandinavië-fan? Test je kennis van het Hoge Noorden met deze interactieve quiz en laat je inspireren door Denemarken, Noorwegen, IJsland en Finland. Behaal de hoogste score en wie weet belonen we jou wel met twee vliegtickets naar IJsland! Doe mee >


WIN EEN VAKANTIE NAAR BRETAGNE

Hoe goed ken jij de Franse regio Bretagne? Test je kennis met deze quiz én laat je inspireren door onze razende reporters Tim Bilman en Maurice Lede. Haal jij de hoogste score? Dan belonen we jou misschien wel met een vakantie in de regio! Doe mee >