Blue eye spring

De Blue-Eye Spring (Syri i Kalker) in het zuiden van Blue eye spring is de moeite waard om te bezoeken. De intens blauwe bron is legendarisch, omdat men er in heeft gedoken tot een diepte van 50 meter en nog steeds had de duiker de bodem niet gezien. Niemand schijnt dus te weten hoe diep de bron is. Het gebied om de bron heen is prachtig om te zien, echt een sprookjesbos. Door het kraakheldere water zie je de meest prachtige kleuren en kun je elke onderwaterplant tot in detail bekijken van boven de oppervlakte.

Informatie over Blue eye spring

Beste foto's & tips van Blue eye spring

'509663' door JMoerkens '509663' door JMoerkens

AlbaniëBlue eye spring

AlbaniëBlue eye spring

Blue-Eye Spring

JMoerkens

De Blue-Eye Spring (Syri i Kalker) in het zuiden van Albanië is de moeite waard om te bezoeken. De intens blauwe bron is legendarisch, omdat men er in heeft gedoken tot een diepte van 50 meter en nog steeds had de duiker de bodem niet gezien. Niemand schijnt dus te weten hoe diep de bron is. Het gebied om de bron heen is prachtig om te zien, echt een sprookjesbos. Door het kraakheldere water zie je de meest prachtige kleuren en kun je elke onderwaterplant tot in detail bekijken van boven de oppervlakte. Op de foto zie je de bron (het donkerblauwe) en de fantastische kleuren in het water.

'496371' door JMoerkens '496371' door JMoerkens

AlbaniëBlue eye spring

AlbaniëBlue eye spring

Albanees Sprookjesbos

JMoerkens

Een bezoekje aan de Blue-Eye Spring (Syri i Kalker) in het zuiden van Albanië is de moeite meer dan waard. De intens blauwe bron is wonderlijk en mythisch: Men heeft erin gedoken tot 50 meter diep en had nog het einde niet bereikt. Niemand weet dus hoe diep de bron is. Maar bovenal is het gebied eromheen prachtig om te zien, echt een sprookjesbos. Door het kraakheldere water zie je de meest prachtige kleuren en kun je elke onderwaterplant tot in detail bekijken van boven de oppervlakte. Je zou er niet eens van staan te kijken als er ineens een elfje op je schouder landt, of een trol achter een boom vandaan komt ;-) Op de foto kun je een boompje zien die in het prachtig gekleurde water groeit, waarbij je de wortels onder water goed kunt zien. Echt een bijzonder plekje!

'520622' door JMoerkens '520622' door JMoerkens

AlbaniëBlue eye spring

AlbaniëBlue eye spring

Poseren bij de Blue..

JMoerkens

Syri I Kalker, beter bekend als de Blue Eye Spring in het zuiden van Albanië, is een bijzondere plek om te bezoeken. De mysterieuze blauwe bron schijnt meer dan 50 meter diep te zijn, maar niemand weet de exacte diepte met zekerheid te zeggen. De omgeving van de bron doet sprookjesachtig aan, met heldere blauwgroene wateren, veel onderwaterflora en oeroude bomen. Het is een aanrader om hier even rond te wandelen en te genieten van de ongerepte Albanese natuur. Het is begrijpelijk dat Albanese meiden dit een goede locatie vinden om zichzelf te vereeuwigen, zoals deze moderne variant van Roodkapje :-) En daar pikte ik even een graantje van mee, uiteraard na een goedkeurend knikje. Het toerisme staat in Albanië staat nog in de kinderschoenen. Dat maakt het extra aanlokkelijk om het juist nú te bezoeken. Het is nog relatief authentiek en ongerept. En omdat de bevolking hoopt in de toekomst meer geld te genereren uit toerisme, doen ze alles om het je naar wens te maken.

Laat kaart zien