Nice image

Nice


Reisgids

Nice
Frankrijk
Grdebruin

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

De gunstige ligging aan de Middellandse Zee en het mediterrane klimaat maken van de Franse stad Nice een zeer aangename en populaire plaats. De stad aan de Côte d'Azur heeft een rijke cultuur met veel musea en tal van festivals, waaronder de Carnaval de Nice en het Nice Jazz Festival. Niet alleen het strand van Nice is erg in trek onder toeristen, ook het centrum wordt druk bezocht. Enkele hotspots zijn de Opéra en het Chatêau (kasteel) van Nice. Nice wordt ook geroemd om de uitgebreide keuken. De beroemdste lokale gerechten die over de hele wereld gegeten worden zijn ratatouille en de salade niçoise.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

La cathédrale Sainte-Réparate de Nice
La cathédrale Sainte-Réparate de Nice
Nice
Elleke
Wandelen rond Nice in het najaar is top, hier een kijkje in de haven vanaf ons lunchterras
Wandelen rond Nice in het najaar is top, hier een kijkje in de haven vanaf ons lunchterras
Nice
Monique reist
Winter vs. Zomer
Winter vs. Zomer
Nice
Elleke

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Stekker type E