Nice

De gunstige ligging aan de Middellandse Zee en het mediterrane klimaat maken van de Franse stad Nice een zeer aangename en populaire plaats. De stad aan de Côte d'Azur heeft een rijke cultuur met veel musea en tal van festivals, waaronder de Carnaval de Nice en het Nice Jazz Festival. Niet alleen het strand van Nice is erg in trek onder toeristen, ook het centrum wordt druk bezocht. Enkele hotspots zijn de Opéra en het Chatêau (kasteel) van Nice. Nice wordt ook geroemd om de uitgebreide keuken. De beroemdste lokale gerechten die over de hele wereld gegeten worden zijn ratatouille en de salade niçoise.

Informatie over Nice

Beste foto's & tips van Nice

'187486' door Fransvdg '187486' door Fransvdg

FrankrijkNice

FrankrijkNice

FONTEIN IN NICE

Fransvdg

Op een groot plein aan de rand van de oude stad staat deze mooie fontein. De binnenstad van Nice is een aanrader, veel sfeervolle smalle straten en leuke restaurants. Ga dan ook eens op zoek naar die ijsboer met 96 smaken......

'246053' door dedelef '246053' door dedelef

FrankrijkNice

FrankrijkNice

Hoogste golven in...t

dedelef

Foto gemaakt op een hoogte van minstens 10m boven zeeniveau, en werden genoeg mensen verrast met een nat pak. De Gendarmerie moest er zelfs aan te pas komen om mensen op een veilige afstand te houden. Persoonlijk vond ik dit de mooiste foto, maar ik heb foto's met hogere water sprays en zelfs een 'douchende' fietser :)

'368977' door pezulu '368977' door pezulu

FrankrijkNice

FrankrijkNice

Steegje

pezulu

Steegjes, overal in Europa, blijven leuk om te fotograferen en uiteraard om doorheen lopen. Dit was in Nice, een prachtige stad met een overvloed aan dit soort steegjes. Vooral de kleuren vind ik een bijzonder effect geven. Buiten Europa is het fijn om te reizen, maar dichterbij huis is ook zoveel moois!

Laat kaart zien