Theth

Een prachtige wandeling in Noord-Albanië is die van Valbonë naar Theth, of andersom. Dit is ongeveer 8 km en duurt zo'n 5 uur. Theth is vooral bekend vanwege zijn mooie omgeving, waardoor het wel aardig in trek is bij de toeristen. De omgeving wordt beschermd onder de naam Nationaal Park Theth. 

Informatie over Theth

Beste foto's & tips van Theth

'488664' door travelbag '488664' door travelbag

AlbaniëTheth

AlbaniëTheth

In de bergen van Teth

travelbag

Na een lange dag trekking over een pas, komen we aan in Teth. Een leuk plaatsje en een mooi gebied om te wandelen. Mooi gelegen tussen de bergen en het groen.

'502895' door travelbag '502895' door travelbag

AlbaniëTheth

AlbaniëTheth

Van Valbona naar Teht

travelbag

In Albanie is een must see de route van Valbona naar Teth. Met de tassen geladen op paarden en de wandelschoenen aan, volg je een eeuwenoud schapepad Een pittige dag van 1000 meter stijgen en dalen. Het hoogtepunt is het overgaan van de pas gelegen op 1860 meter. Vlak onder de top hadden wij wat oponthoud. Een dikke ijs/sneeuwlaag waarover wij naar de overkant moesten. Er moest eerst gecheckt worden of alles wel veilig was. Een van de eerste paarden zakte namelijk een heel eind in de sneeuwlaag weg.

'510697' door HenkJanKlaver '510697' door HenkJanKlaver

AlbaniëTheth

AlbaniëTheth

De Valbonë-vallei

HenkJanKlaver

Een prachtige wandeling in Noord-Albanië is die van Valbonë naar Theth, of andersom. Dit is ongeveer 8 km en duurt zo'n 5 uur. Halverwege de route heb je het Simoni-kafé, een hutje naast een van de vele stroompjes, waar je cola ijskoud in drijft voor nog geen euro. Verder is er een kampvuurtje. Een leuke bonus, maar wat helemaal mooi is meegenomen is het uitzicht op de Valbonë-vallei.

Laat kaart zien