Leeuwtje

'474252' door Leeuwtje '474252' door Leeuwtje

Nepal

Nepal

Olifantenbad Chitwan.

Leeuwtje

Als je een bezoek aan Nepal brengt, bezoek dan ook Chitwan National Park. Een mooi natuurgebied met nog wilde neushoorns. Dit park bezoek je op de rug van een olifant. Na dit bezoek worden de olifanten gewassen in de rivier. Voor een kleine fooi mag je "meehelpen" wassen. Het is meer spelen met de olifant in het water erg lollig! De olifant probeert je van zijn rug af te gooien en dan hijst hij je weer op aan zijn slurf op zijn rug. Een van de bijzondere reismomenten voor ons. Alles ook makkelijk vanuit Kathmandu te regelen.

'474175' door Leeuwtje '474175' door Leeuwtje

RuslandSint Petersburg

RuslandSint Petersburg

Restaurant De Idioot.

Leeuwtje

Geweldig leuk restaurant in St-Petersburg gebaseerd op Dostojevski's "De Idioot". Gewoon eten in een soort woonhuis, tussen de boekenkasten etc. Geen normale tafels in dit restaurant. De entourage is prachtig. Russisch en engels eten. Lekkere borsjt. Moika 82 is het adres in St-Petersburg. Net zoals veel dingen in Rusland Juweel verborgen achter een gesloten voordeur(vanwege de kou) dus loop er niet voorbij en doe de deur open!

'233076' door Leeuwtje '233076' door Leeuwtje

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Atomium

Leeuwtje

Dichtbij en erg leuk! Belgie. Lekkere chocola! Hier een foto vanuit een van de bollen van het atomium met op de achtergrond de herftskleuren. Wacht tot het donker is voor de spectaculaire verlichting van het atomium!

'233075' door Leeuwtje '233075' door Leeuwtje

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Gebedsroldraaier

Leeuwtje

Nepal. Linksom de gebedsrollen draaien om de tempel heen. Mooi en kleurrijk land. Breng ook een bezoek aan Chitwan national park op zoek naar de neushoorns en om met de olifanten in bad te gaan!

'474170' door Leeuwtje '474170' door Leeuwtje

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Fototoestel toch mee

Leeuwtje

Ja ja, in Rio hebben we veel overvallen gezien, op geld en fototoestellen van toeristen. Vooral bij die bogen waar de Bodinho(tram) overheen gaat, maar ook gewoon in drukke winkelstraten het maakt ze niet uit! Toch wilden wij graag foto's maken. Uiteindelijk hebben we onze dure spiegelreflexcamera in een supermarktplastic tasje gestopt en een ander supermarkttasje ernaast met "boodschappen" zoals bananen en water. Zo leek het net gewoon boodschappen en als we een foto wilden maken deden we dat snel. Want het is toch zonde om geen foto's te maken van zo'n mooie stad als Rio! Prachtig! Veel Plezier allemaal!

'474115' door Leeuwtje '474115' door Leeuwtje

Antarctica

Antarctica

Goedkope last-minute.

Leeuwtje

Antarctica, voor velen een droomlokatie om naar toe te reizen. Ga dan met een klein expeditieboot van ca 45 mensen. Dan heb je de meeste waarde op het land om Antarctica ook in rust mee te maken niet met die grote toeristenboten. Tevens mag je vaak niet van de boot af en het land op met die grote toeristenboten met die kleine expeditiebootjes maak je wel tochten op het land of indien mogelijk zelfs duiken. De prijs is een minder leuk verhaal. Antarctica is vrij prijzig zeg maar duur. Wij hadden de mazzel via de vakantiebeurs dat mensen hun tickets hadden gecancelled en wij deze "goedkoper" konden overnemen. Was dus nog duur. Toen wij namenlijk in Ushaia aankwamen, het zuidelijkste puntje van Argentinie waarvandaan de tochten naar Antarctica vertrekken werden daar de lege plekken op de boten aangeboden voor 1500 US dollar dat is dus 12 dagen Antarctica inclusief eten en overnachtingen en vervoer, inclusief alles. Dus als je tijd hebt aan het einde van het seizoen(maart) dan ga je naar Ushaia en waar je de gear(laarzen en kleding etc) kan huren voor op Antarctica daar hangen ook de briefjes met last-minute mogelijkheden. Veel Plezier!

'231483' door Leeuwtje '231483' door Leeuwtje

BraziliëRio de Janeiro

BraziliëRio de Janeiro

Bondinho

Leeuwtje

Rio de Janeiro. Het vervoer tussen de wijken is met een oude tramlijn de Bondinho. Een zitplek is duurder dan een "aan de rand hangplek". Mensen hangen vaak aan de rand. Verderop gaat hij over een hoge brug heen dan moet je je wel goed vasthouden ;-) Tip: in Rio neem je fototoestel in een plastic tasje mee van de supermarkt als je niet wil dat hij gestolen wordt.

'231471' door Leeuwtje '231471' door Leeuwtje

HongarijeBoedapest

HongarijeBoedapest

Gellert-baden

Leeuwtje

De oude baden van Boedapest, de Gellert-baden. Helaas geen foto's van oude mensen die in het water schaken wat hier karakteristiek is, maar die zag ik die dag niet. Verder is de architectuur van de baden zelf al interessant genoeg voor een bezoek!

'231465' door Leeuwtje '231465' door Leeuwtje

JordaniëPetra

JordaniëPetra

Wadi Rum

Leeuwtje

Wadi Rum, uitstekend te combineren met een trip naar Petra. In de avond overnachten in een bedoeinenkamp waar de bedoeinen voor je koken en je bedoeienschaak leren. Tip: Neem wel een lakenzak mee voor slapen tussen de kamelendekens.

'231459' door Leeuwtje '231459' door Leeuwtje

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Prayers

Leeuwtje

Deze foto maakte ik in een Cao Dai tempel in Vietnam. Deze tempels kenmerken zich door het vele kleurgebruik. Vanaf het balkon konden mensen foto's maken van de ceremonie onder ons die daardoor niet gestoord werd.

'231342' door Leeuwtje '231342' door Leeuwtje

IndonesiëKomodo en Rinca

IndonesiëKomodo en Rinca

Komododragon going to

Leeuwtje

5 seconden nadat mijn man hier naar het toilet was geweest kwam deze dorstige komododraak eraan. Komodo en zeker ook Rinca zijn zeker de moeite waard, wat een aparte natuur een beetje als "the lost world".

'231341' door Leeuwtje '231341' door Leeuwtje

ParaguayAscuncion

ParaguayAscuncion

Dansen in Asunction

Leeuwtje

Toevallig zagen we deze volksdans in Asunction. De dames beginnen met een fles op hun hoofd en daar komt er steeds een bij tot wel een stuk of 8! En er is er niet een gevallen!

'231339' door Leeuwtje '231339' door Leeuwtje

IranIsfahan

IranIsfahan

Isfahan

Leeuwtje

Het plein van de halve wereld in Isfahan, Iran. In de avond komen mensen hier gezellig bij elkaar om te picknicken en met elkaar bij te praten. De kinderen spelen in de fontein. De nouga(gaz) winkeltjes zijn open tot laat.

'474103' door Leeuwtje '474103' door Leeuwtje

IranIsfahan

IranIsfahan

Iran

Leeuwtje

Iran, wat een geweldig land voor diegenen die nog een land willen zien wat nog niet bedorven is door toerisme. De mensen zijn erg vriendelijk en geinterresseerd. Ook heeft dit land nog mooie intacte tradities. Ga in de avond naar het plein van de halve wereld in Isfahan. Daar komen mensen bij elkaar en gaan zitten picknicken en bijkletsen. De kinderen spelen in de fontein. De nouga(gaz) winketltjes zijn tot laat open. Veel Plezier!

'231336' door Leeuwtje '231336' door Leeuwtje

RuslandVladivostok

RuslandVladivostok

IJsvisser

Leeuwtje

Lokale ijsvisser in Vladivostok. Raar om een zee bevroren te zien! Met een rode handboor maken ze kleine! gaatjes in het ijs waardoor heen ze dus ook kleine visjes kunnen vangen. De lijn van de hengel blijft in beweging anders vriest het gat meteen weer dicht.

'231334' door Leeuwtje '231334' door Leeuwtje

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

AntarcticaAntarctica schiereiland en Weddell zee

Iceberg and boat

Leeuwtje

Tijdens onze reis door Zuid-Amerika, bezochten we ook Antarctica, heel indrukwekkend. Zo afgelegen! Ook moesten we natuurlijk even springen in het koude water van de antarctische oceaan. Dit om niet achter te blijven bij de groep duikers met wie we mee mochten op expeditie. Trouwens voor die mensen die tijd hebben om te wachten in Ushaia waar de tochten naar Antarctica vertrekken zijn er tegen het einde van het seizoen(maart) last-minutes om de lege plekken op te vullen. Een tochtje naar Antarctica inclusief overnachtingen en eten ca 12 dagen werd toen aangeboden voor zo'n 1500 US dollar. Beter toch!

'231333' door Leeuwtje '231333' door Leeuwtje

ChiliPaaseiland

ChiliPaaseiland

Zonsondergang op...Pa

Leeuwtje

Zonsondergang op Paaseiland, Anakena. Tijdens onze reis door Chili hadden we de mogelijkheid en het geluk om paaseiland te bezoeken. Mooi hoor die oude beelden!