Ho Chi Minh stad (Saigon)

Ho Chi Minhstad is de grootste en drukste stad van Ho Chi Minh stad (Saigon), gelegen in het zuiden van het land. Informeer wordt de oude naam Saigon nog vaak gebruikt. De trekpleisters van de stad bevinden zich voornamelijk in het centrum, allen op loopafstand. Hier vind je het stadhuis, de dierentuin en botanische tuin, de Basiliek van Notre-Dame, het operagebouw, het hoofdpostkantoor, het Herenigingspaleis en het War Remnants Museum. Ook de Bitexco Financial Tower staat in deze wijk. Vanaf het skydeck dit gebouw heb je een fenomenaal uitzicht over de stad en de Saigon-rivier.

Informatie over Ho Chi Minh stad (Saigon)

Beste foto's & tips van Ho Chi Minh stad (Saigon)

'260066' door Alet '260066' door Alet

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Mondkapjes

Alet

Mondkapjes bepalen het straatbeeld in de grote steden van Vietnam. Niet alleen om het vuil in de lucht maar ook om niet bruin te worden. Soms zie je amper de ogen nog! Ook worden handschoenen en sokken gedragen om de kleur van de huid licht te houden.

'519186' door CBurgstad '519186' door CBurgstad

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Cao Dai tempel

CBurgstad

De grootste bezienswaardigheid van de regio Tay Ninh in het zuiden van Vietnam is de grote Cao Dai-tempel. Deze religieuze beweging werd in 1926 gesticht. De aanhangers geloven dat alle godsdiensten van de wereld een deel van de waarheid bevatten en al deze deeltjes van de universele waarheid hier bijeen zijn gebracht. Diverse heiligen en goden van verschillende godsdiensten zijn overgenomen. Vooral elementen uit het confucianisme, boeddhisme en taoïsme zijn sterk vertegenwoordigd. In deze tempel zijn zowel boeddhistische als ook katholieke elementen te herkennen. Boven de ingang hangt een afbeelding van het alziende oog, de tempel heeft een gewelfd blauw plafond met gouden sterren en de zijwanden en pilaren zijn geschilderd is felle kleuren en rijkelijk versierd met draken. We zijn op tijd aanwezig om een dienst bij te wonen..... een bijzondere ervaring! Op wat schelle en eentonige muziek en gezang lopen de gelovigen, in het wit gekleed, in processie de kerk binnen en zoeken hun plek. Alles strak georganiseerd en in volledige symmetrie. Helaas mogen we alleen vanaf het balkon achter in de tempel foto's maken. Aan het einde van de dienst, bij het verlaten van de tempel, krijg ik toestemming om nog snel vanuit de deuropening een foto te maken.

'486686' door chateau '486686' door chateau

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Waar stond mijn...bro

chateau

In Vietnam zijn de talloze brommertjes op straat absoluut in de meerderheid. Op tweebaanswegen gaan de automobilisten automatisch op de linkerstrook rijden om de brommers de ruimte te geven. Overal in de staat zijn brommerstallingen gecreeërd, zowel in de openlucht als overdekt. Tegen betaling uiteraard kun je hier je brommer achterlaten. Maar of je hem altijd weer snel terugvindt valt te betwijfelen. Vanaf het dak van ons hotel hadden we een goed uitzicht op deze brommerstalling.

Laat kaart zien

Laatste Ho Chi Minh stad (Saigon) artikelen

Door: Marianne Hin
VIDEO: Scooterfile

Je denkt even lekker snel te zijn met de scooter. Niets is minder waar. Hier in Saigon is een heuse scooterfile ontstaan.

Je denkt even lekker snel te zijn met de scooter. Niets is minder waar. Hier in Saigon is een heuse scooterfile ontstaan.