Paraguay image

Paraguay


Reisgids

Paraguay
Zuid Amerika
Taam

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Toeristendrukte vind je niet in Paraguay, met een rondreis wordt dit kleine landje vaak vergeten en zelfs bij de buurlanden is het niet zo bekend. Toch valt er genoeg te beleven in dit groene staatje. Paraguay beschikt over een ongerepte tropische natuur met in elke uithoek wel een nationaal park. De bekende Gran Chaco, een tropische vlakte, ligt gedeeltelijk in Paraguay en ook de Iguaçu watervallen, de breedste ter wereld, liggen voor een deel in Paraguay. Reizigers die dit land bezoeken, maken ook kennis met de Indiaanse cultuur die goed bewaard is gebleven en verder natuurlijk met de Spaanse koloniale invloeden. Een klein, rustig landje waar je zeker weten de gebaande paden verlaat.

Van onze community

Jaguar
Jaguar
Paraguay
Marcvankessel
San Roque González de Santa Cruz Bridge
San Roque González de Santa Cruz Bridge
Encarnación
Obiwan
Jesús de Tavarangue
Jesús de Tavarangue
Zuid Paraguay
Obiwan

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Paraguay:

  - Gele koorts 

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Paraguay kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: guarani (PYG). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Paraguay – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Paraguay, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Paraguay gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type C
 • Tijdsverschil: 5 uur vroeger
  De hoofdstad van Paraguay is Ascuncion.
  Het oppervlak van Paraguay is 60% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Spaans, Guarani.