Hongarije image

Hongarije


Reisgids

Hongarije
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Hongarije ligt in Centraal-Europa en heeft meer dan 9 miljoen inwoners. De aangrenzende landen zijn onder andere Oostenrijk, Slowakije, Roemenië en Servië. Het land heeft grotendeels te maken met een landklimaat met warme zomers en koude winters.

De sterattractie van Hongarije is natuurlijk de hoofdstad Boedapest gelegen aan de Donau. Deze hoofdstad heeft een rijke cultuur en veel invloeden van Art Nouveau en barokarchitectuur. Bezoek het Parlament, loop over de Kettingbrug die Buda en Pest met elkaar verbindt en maak een wandeling naar de top van de Gellértheuvel voor een panoramisch uitzicht over de stad. Op de heuvel ligt ook het Koninklijk Paleis en de ridderburcht.

Ook leuk is om een boottocht te maken over de Donau om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken. Het Heldenplein laat je de geschiedenis van de stad zien en op loopafstand vind je de dierentuin. De Libegö is één van de unieke ervaringen van Boedapest. De stoeltjeslift vervoert passagiers tussen Zugliget en de uitkijktoren op János Hill, de hoogste piek in de stad. Winkelen doe je in de autovrije Váci utca of in een van de grote winkelcentra, zoals WestEnd CityCenter.

Als je het even zat ben kom je helemaal tot rust in een van de verjongende thermale baden, zoals de Gellért Fürdö of de Szechényi Fürdö. Buiten de stad vind je ruïnes van kastelen, Turkse en Romeinse overblijfselen en een wijnlandschap evenals verschillende natuurparken. Genoeg te doen dus. Vanuit Boedapest kun je makkelijk een uitstapje maken naar het schilderachtige stadje Szentendre.

Universiteitsstad Pecs mag je ook niet missen, eveneens als het sprookjesachtige Lillafüred dat omringd is door groen en  vlakbij het Bükk NP ligt. In de omgeving kun je goed wandelen, vogelspotten en druipsteengrotten bezoeken. Of ga naar de romantische stad Tihany, ook wel de ‘Hongaarse Riviera’ genoemd. De stad ligt aan het Balatonmeer, dus dan zit je meteen goed als je een vakantie aan het water zoekt. Aan de zuidkant van het Balaton liggen Siófok en Zamárdi, vooral populair onder jongeren als uitgaansplek.

Ben je benieuwd naar de Hongaarse poesta’s? Ga dan naar Hortobágy, gelegen middenin de gelijknamige nationaal park. Je hebt er ook een museum die het oude leven in de poesta weergeeft. Wil je helemaal afgesloten zijn van de drukte dan is een bezoek aan het dorpje Hollókö meer dan de moeite waard. Het dorpje bestaat uit twee straten met traditionele witte huisjes. Wijnliefhebber? Reis dan af naar Tokaj wijnregio. Het cultuurlandschap van Tokaj toont de lange traditie van de wijnproductie in deze regio. De wijngaarden, boerderijen, dorpen en kleine steden met hun historische netwerken van diepe wijnkelders, illustreert elk facet van de productie van de beroemde Tokaj wijnen.

Zo pikant als rode peper en zo romantisch als zigeuner-muziek, dat is Hongarije. De smaak van Europa vind je in terug in dit land, maar dan voor de helft van de prijs ten opzichte van West-Europa.

Wat zegt de community

(7)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Hop Hop
Hop Hop
Hortobágy NP
Agrotewal
Hebbes
Hebbes
Hortobágy NP
Agrotewal
Hebbes
Hebbes
Hortobágy NP
Agrotewal

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Hongarije van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Hongarije dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Munteenheid: Forint (HUF). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari –Nieuwjaarsdag

  15 maart – Dag van de revolutie
  Herdenking van de dag dat Hongarije in opstand kwam tegen Oostenrijk in 1848.  

  Maart/April - Pasen

  Mei/Juni – Pinksteren
  Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen, herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

  20 augustus – Sint Stephan’s dag
  Feestdag ter ere van de Sint Stephan (Szent István), patroonheilige en eerste christelijke koning van het land. Er vinden allerlei activiteiten plaats in het land. s’ Avonds is er groots vuurwerk in Budapest.

  23 oktober – Dag van de opstand
  Herdenking van de dag dat Hongaarse bevolking in opstand kwam tegen het communistische regime in 1956.

  1 november – Allerheiligen
  Dag dat alle Rooms-Katholieke heiligen worden vereerd en herdacht.

  2 november – Allerzielen
  Herdenking van alle overleden dierbaren.

  6 december – Sinterklaas

 • Stekker type CStekker type F
 • De hoofdstad van Hongarije is Boedapest.
  Het oppervlak van Hongarije is 2,2x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Hongaars.