Deelsch

'387022' door Deelsch '387022' door Deelsch

ChinaSichuan en Chongqing

ChinaSichuan en Chongqing

Schaafijs met...vruch

Deelsch

In Ciqikou een oud dorp in een miljoenen stad staan aan de rivier verschillende eettentjes. Een populair gerecht wordt gemaakt van schaaf-ijs met watermeloen, groene vruchtjes die ik niet ken, ananas, kokos dingetjes, rozijntjes en gelei balletjes , afgemaakt met wat siroop. Cherry tomaatjes worden hier ook als fruit gezien dus dat kan je er ook bij krijgen als je wilt...

'381783' door Deelsch '381783' door Deelsch

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Het reuzenrad tijdens

Deelsch

Elk jaar met en rond de kerst is het Lichtjesparade in Antwerpen met een ijsbaan en reuzenrad aan de Scheldekaaien.. De spiegeling in het ronde raam vond ik erg mooi en het rad paste er precies in..

'349556' door Deelsch '349556' door Deelsch

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Vince en nichtje aan.

Deelsch

Op Malapascua op bezoek bij wat lokale Divemasters, hun kinderen spelen aan het einde van de dag nog met de boten in een ondergaande zon met een zakje chips... een kinderhand is snel gevuld...

'341049' door Deelsch '341049' door Deelsch

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Spiegeling van...kern

Deelsch

Op een windstille dag wezen urbexen in de buurt van Doel.. aan het einde van de dag nog langs een fort gereden, we waren doodmoe maar ik kon deze wolk van de kerncentrale toch niet laten gaan. Ik heb wel gemixte gevoelens erbij want normaal is het de natuur waar ik op focus maar wat is het in dit geval?

'329864' door Deelsch '329864' door Deelsch

FrankrijkNoord Frankrijk

FrankrijkNoord Frankrijk

Naaktslak op witte...

Deelsch

Tijdens een paar weken vrijwilligerswerk in de lage Vogezen hebben we veel slakken gevangen, een ware plaag.. Maar je kan het natuurlijk ook positief zien; deze trage naaktslak in de ondergaande zon was een geduldig model...

'255640' door Deelsch '255640' door Deelsch

Kroatië

Kroatië

Eenzame Agave

Deelsch

Het erg toeristische eilandje Primosten wordt gelukkig niet het hele jaar druk bezocht, zo kan je nog rustig van een mooie zonsondergang genieten en genoeg photo-opportunities zien.

'255487' door Deelsch '255487' door Deelsch

KroatiëEilanden

KroatiëEilanden

De tijd staat stil

Deelsch

Op het eiland Krapanj waar je met een boottochtje van een minuut of 5 bent is het lang niet zo toeristisch als bv het eiland Primosten. Oude vrouwtjes, mooie begraafplaatsen en de sponzenoogst kan je hier bewonderen.

'255477' door Deelsch '255477' door Deelsch

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Veertjes 2

Deelsch

Nog eentje van een koraalduivel met hoofdtooi. Duidelijk is nu te zien hoe de stippen (ogen) op de veertjes de aandacht afleiden, zo blijft de vis ongezien. Je komt ze ook vaak tegen waarvan er 1 mist.

'233618' door Deelsch '233618' door Deelsch

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Koraalduivel

Deelsch

Met de jeep op safari naar afgelegen duikstekken. Tussen Dahab en Nuweiba reiken de bergen tot aan de zee, je kan er komen per kameel of Jeep. Koraalduivels in overvloed dus lekker oefenen met de camera, jammer alleen dat ik geen 2 flitsers heb.

'233441' door Deelsch '233441' door Deelsch

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Professioneel...gliml

Deelsch

Chinees nieuwjaar wordt groots gevierd in Maleisie. De president en haar man waren op weg naar een hotel in de stad om aan de festiviteiten deel te nemen. Natuurlijk werden ze opgewacht door een delegatie waaronder deze meisjes die heel professioneel naar alle camera's om hun heen glimlachten. Gelukkig was er iemand in de buurt om het ons allemaal uit te leggen, wij waren eigenlijk alleen maar in KL op doorreis...

'474179' door Deelsch '474179' door Deelsch

ColombiaAmazone oerwoud

ColombiaAmazone oerwoud

Even naar Brazilie

Deelsch

Mocht je toevallig naar Leticia gaan voor het Amazone oerwoud gevoel, huur dan ook eens een brommer. Het is heel makkelijk om daar de grens over te steken en even daar te gaan lunchen op een drijvend restaurant. Je krijgt geen stempel in je paspoort maar je kan wel even genieten van de Braziliaanse nonchalance. Let even op de helmverhuur standjes aan de grens, in Colombia is het verplicht , in Brazilie niet. Vraag ook even of ze de achterband wat willen oppompen zeker als je met z'n tweeen op 1 brommer gaat, er zijn genoeg drempels om lek te rijden.

'233324' door Deelsch '233324' door Deelsch

ColombiaAmazone oerwoud

ColombiaAmazone oerwoud

Gezegend vlees

Deelsch

Op de markt in Leticia, een stadje in het uiterste zuiden van Colombia op de grens van Brazilie aan de Amazone. We wilden graag de rivierdolfijnen zien. Een leuk stadje om een paar dagen te verblijven.

'233287' door Deelsch '233287' door Deelsch

OekraïneKiev

OekraïneKiev

Dame in wit

Deelsch

Gelukkig nog een paar uurtjes over, dan maar een snel tourtje door de stad voordat we weer naar NL vliegen. Vanuit de verte zie je deze kerk goed liggen, door de Dame zie je ook hoe immens hij is.

'231716' door Deelsch '231716' door Deelsch

EgypteRode Zee kust

EgypteRode Zee kust

Minivisje

Deelsch

Dat mooie zachtkoraal, met hun mooie kleurenpracht. Vaak vind je nog veel meer leven als je heel goed kijkt. Lekker snuffelen en blij zijn met iets kleins..

'231680' door Deelsch '231680' door Deelsch

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Hout

Deelsch

Weer een bounty eiland. Tijdens een wandelingetje kwamen we deze mooie kano tegen. Geef mij maar dat oude bewerkte hout ipv die nieuwe moderne technieken.

'231054' door Deelsch '231054' door Deelsch

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Koffie??

Deelsch

Bij Malapascua eiland kan je op zoek gaan naar voshaaien, ontzettende mooie beesten, je moet er alleen wel vroeg voor uit je bed. Om een uur of half 6 - 6 's ochtends vaart de outrigger uit bij vaak erg mooie zonsopgangen, lekker wakker worden dus...

'231052' door Deelsch '231052' door Deelsch

MaleisiëSipadan

MaleisiëSipadan

Wimpers

Deelsch

Krokodilvissen kom je overal tegen, vegroot zijn oog eens, dat is toch wel het mooiste aan deze vis. Moeilijk is om onder de vis te komen om geen plat plaatje te krijgen en zeker in het geval van deze vis is het belangrijk om zijn oog/ogen scherp te krijgen..

'474091' door Deelsch '474091' door Deelsch

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Rocket festival

Deelsch

In het noordoosten van Thailand wordt aan de start van het regenseizoen ( begin mei) het Rocket Festival gevierd. Per dorp wordt er een wedstrijd gehouden wie zijn zelfgemaakte rockets het hoogste komen. De raketten worden van lange bamboo stengels gemaakt en gevuld met kruit, ze zijn heel mooi versierd en worden rondgereden door het dorp met een grote optocht. Het festival duurt meestal een paar dagen en in de optocht kan je ook de verschillende weefpatronen van de rokken van de dames bewonderen, elke familie heeft zijn eigen patroon. Als met Thais nieuwjaar al het 'oude' water dat opgeslagen staat in kleien potten wordt opgemaakt, schieten juist de raketten het nieuwe water uit de wolken. Mocht er iets misgaan met een raket dan moet de maker een rondje aan het dorp geven dus je kan begrijpen alhoewel het heel gevaarlijk is het hele dorp toch op een 'misser' staat te wachten...

'230985' door Deelsch '230985' door Deelsch

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Doorzichtig

Deelsch

Tijdens het dachttochtje op zoek naar Walvishaaien doe je ook een duikje onderweg. Bij deze mooie rode anemoon zitten vaak voorkomende doorzichtige garnaaltjes. Ze zijn erg moeilijk op de foto te zetten zeker zonder goede macrolens, omdat ze voor zo'n 'donkere' achtergrond zaten is het toch aardig gelukt..Oh, beter groot openen..

'230896' door Deelsch '230896' door Deelsch

FilipijnenTacloban

FilipijnenTacloban

Met z'n allen, met z'

Deelsch

Op weg naar de kalksteenformaties en op zoek naar een kapitein/visser kwamen we langs deze groep mensen. Met z'n allen wordt er aan de kokosnoten gewerkt zodat de dag er na ze netjes op een lakentje op het wegdek gedroogd kunnen worden. Wij waren blijkbaar een bezienswaardigheid..

'230888' door Deelsch '230888' door Deelsch

OekraïneZuid Oekraine

OekraïneZuid Oekraine

Hangjongeren en Lenin

Deelsch

Van Amsterdam naar Budapest, van Budapest naar Odessa en dan nog met de bus naar Kherson. Toch nog maar even een wandelingetje maken want zo veel tijd hebben we niet voordat we weer gaan. Kijk verhip, hier kom je Lenin nog gewoon tegen, de normaalste zaak van de wereld....

'230769' door Deelsch '230769' door Deelsch

JapanOsaka

JapanOsaka

Philips

Deelsch

Wat een lampjes, zoveel en overal, je vraagt je echt af of de lokale mensen ze nog wel zien en of ze dan ook weten wat ze zien...

'230767' door Deelsch '230767' door Deelsch

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Andere doopvont

Deelsch

Zoals beloofd nog een doopvont ; ), ditmaal is de schelp beter te zien. De tekening van deze is heel grof, grote vlekken, zo vind ik ze het mooiste.

'230496' door Deelsch '230496' door Deelsch

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Shoppen is leuk

Deelsch

Een dagje 'ontgassen' na het duiken en dus zoek je de dichtsbijzijnde stad op, in dit geval Maasin. Op een pleintje stond het vol met taxi's en tuk-tuks. Dit jongetje zat geduldig te wachten tot mams terugkwam van boodschappen doen.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik