Tacloban

Tacloban is de hoofdstad van de Filipijnse provincie Leyte op het gelijknamige eiland. De stad ligt aan de Cancabatobaai in de Straat San Juanico, die het eiland Leyte van Samar scheidt. Op 8 november 2013 werd Tacloban getroffen door de dodelijke tyfoon Haiyan, die met windsnelheden boven de 300 km per uur over de stad trok. De stad en het vliegveld werden grotendeels verwoest.

Informatie over Tacloban

Beste foto's & tips van Tacloban

'230379' door Deelsch '230379' door Deelsch

FilipijnenTacloban

FilipijnenTacloban

Doopvontschelp macro

Deelsch

Zoveel verschillende kleuren en tekeningen hebben deze wonderlijke schelpen. Ze hebben een 'mond' en een uitgang, door de mond zuigen ze water naar binnen en filteren dat. Als de schelpen heel groot zijn hebben ze moeite om te sluiten voor dreigend gevaar, als je dan te dicht bij komt stoten ze in 1 keer heel veel water uit, hou je hand er maar eens boven. De foto is gemaakt van de 'mond'...

'228562' door Deelsch '228562' door Deelsch

FilipijnenTacloban

FilipijnenTacloban

Buitenrestaurant

Deelsch

Overdag rijden hier bussen, jeepney's en heel veel brommertjes. 's avonds wordt de straat een aaneengesloten rij van restaurantjes. Stoeltjes, tafeltjes, bordjes en bestek, alles komt tevoorschijn van de handkar. De hele familie werkt mee natuurlijk. Gewoon je gezond verstand gebruiken met je keuze welke uit te kiezen.

'230896' door Deelsch '230896' door Deelsch

FilipijnenTacloban

FilipijnenTacloban

Met z'n allen, met z'

Deelsch

Op weg naar de kalksteenformaties en op zoek naar een kapitein/visser kwamen we langs deze groep mensen. Met z'n allen wordt er aan de kokosnoten gewerkt zodat de dag er na ze netjes op een lakentje op het wegdek gedroogd kunnen worden. Wij waren blijkbaar een bezienswaardigheid..

Laat kaart zien