Egypte image

Egypte


Reisgids

Egypte
Afrika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Egypte, officieel de Arabische Republiek van Egypte, wordt door het Suezkanaal in tweeën gesplitst en ligt op de grens van Azië en Afrika. Er wonen in het land meer dan 80 miljoen mensen. Egypte wordt ook wel een ‘gift van de Nijl’ genoemd. Het land kent een woestijnklimaat en het landschap wordt in belangrijke mate bepaald door deze Nijl en door de woestijnen aan weerskanten ervan.

Buiten de wereldwijd bekende piramides bezit Egypte Romeinse ruïnes, Byzantijnse kerken en gedecoreerde moskeeën. Natuurlijk is Egypte ook een duikersparadijs, met een lange kustlijn aan de Rode Zee waar je onder water een aantal grote riffen vindt. Wanneer je door Egypte reist, wordt er van je verwacht dat je respect hebt voor de plaatselijke cultuur. Zorg ervoor dat je gepaste kleding draagt, een korte broek en hemdje worden op veel plaatsen niet gewaardeerd.

De hoofdstad is de moderne Cairo en het is echt een plek voor cultuurliefhebbers. Verken de historie en loop door het oude stadsdeel, omringd door een duizendjaar oude fort. Oude schatten vind je in het Egyptisch Museum en voor een perfect uitzicht over de stad ga je naar de Caïro Tower, die in de avond van kleur wisselt. Een boottocht over de Nijl mag niet ontbreken en een bezoek aan de voorstad Gizeh met de piramides al helemaal niet. De tweede grote stad Alexandrie is een studentenstad, maar daarnaast een stad met een rijke historie. De sporen die het verleden heeft achtergelaten vind je terug in merkwaardige bezienswaardigheden zoals de goedbewaarde Amfitheather Kom Al-Dikka. De eerste vuurturen ooit gebouwd is voor een groot deel verwoest, maar overblijfselen van de toren kun je bij de ingang van het amfitheater nog bezichtigen. Nog meer cultuur zie je in Luxor, waar je oude koningsgraven kunt bezoeken, tempels en de Kolossen van Memnon. De bazaars en sfeervolle marktjes zijn ideaal om langs te slenteren of zoek ’s avonds rust bij de oevers van de Nijl.

Aan de westkant van de Nijl ligt de stad Edfu waar je een van de best bewaarde tempels van heel het land vindt. De kleurrijke, slaperige wijkjes van Aswan komt als een opluchting in vergelijking met drukbezochte plaatsen zoals Luxor. Op het eiland Agilka kun je de Philaetempel bezoeken of je kunt, maar de zelden bezochte Aburuïnes en het Aswan museum zijn minstens net zo indrukwekkend.

Egypte is ook een perfecte bestemming voor een strandvakantie. De badplaats Hurghada is uitgegroeid tot een populaire plaats, waar je aan de lange kuststrook kunt genieten van zon, zee en strand. Maar je kunt ook excursies maken vanuit hier naar Luxor of Cairo. Liefhebbers van snorkelen en duiken zitten in de heldere wateren bij Sharm el Sheikh goed. Daarnaast heb je er surfmogelijkheden en waterparken die je kunt bezoeken of het Ras Mohammed NP. De wijken van Sharm el Sheik zijn ieder op hun eigen manier charmant en zeker de moeite waard om eens doorheen te wandelen.

Zon, strand, natuur, cultuur, historie ... Egypte heeft het allemaal!

Wat zegt de community

(4)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Is dít een gelukkig leven?
Is dít een gelukkig leven?
Egypte
ArankaSinnema

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Egypte van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Egypte dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association).

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Egypte:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Egypte kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Egyptische pond (EGP). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  3 januari – Geboortedag Mohammed

  25 april – Sinai Dag
  Feestdag om de terugkeer van het Sinaï-schiereiland bij Egypte vieren. Israël gaf de regio terug aan de Egyptische regering na de ondertekening van de Camp David-akkoorden in 1978.

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  18 juni – Onafhankelijkheidsdag/Suez Dag
  Herdenking van de dag dat de laatste Britse troepen in 1956 vertrokken van het Suezkanaal.

  18 juni t/m 17 juli – Ramadan
  Vastentijd voor de moslims en wordt gezien als zuivering van de ziel en als bedanking voor Allah voor hetgeen wat hij gegeven heeft.

  18 t/m 20 juli – Suikerfeest
  Viering van het einde van de Ramadan met allerlei zoetigheid.

  23 juli – Dag van de revolutie
  Herdenking van de dag dat een staatsgreep werd gepleegd door de  Vrije Officieren in 1952.

  23 t/m 26 september – Offerfeest
  Ter nagedachtenis aan Abraham worden er deze dag overal schapen geslacht. Abraham was bereid zijn zoon op te offeren aan God, maar op het laatste moment werd de jongen vervangen door een schaap.

  6 oktober – Dag van het leger
  Herdenking van de dag dat de oorlog tegen Israël in 1973 begon, nadat Egypte samen met Syrië op 6 oktober 1973 Israël aanviel.

  23 december – Dag van de overwinning

   

 • Egypte – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Egypte, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Egypte gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type C
 • Tijdsverschil: 1 uur later
  De hoofdstad van Egypte is Cairo.
  Het oppervlak van Egypte is 1,5x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Arabisch.