Eilanden

Kroatië wordt ook wel het land van duizend eilanden genoemd. Het zijn er 1185 om precies te zijn. Ieder eiland heeft zijn eigen landschappelijke kenmerken, tradities en gewoonten. De grootste eilanden van Eilanden zijn Cres en Krk in het noorden, Brac en Hvar in het midden, Pag en Korcula. Voor een mooi stukje ongerepte natuur moet je naar Plavnik, de Kornatie, Galun, Prvic en Susac.

Informatie over Eilanden

Beste foto's & tips van Eilanden

'267651' door Graaf '267651' door Graaf

KroatiëEilanden

KroatiëEilanden

Krk watervallen

Graaf

Krk is het op één na grootste eiland in de Adriatische zee. Het wordt ook wel het Gouden Eiland genoemd. Sinds 1980 is het door een brug verbonden met het vasteland. In het nationaal park (Hrvatska) heb je ontzettend veel watervallen die nauwelijks onderdoen voor de Plitvice watervallen.

'440869' door waariswendy '440869' door waariswendy

KroatiëEilanden

KroatiëEilanden

De blauwe grot - een.

waariswendy

Biševo staat in heel Kroatië bekend om de blauwe grot (Modra špilja). Bijzonder aan de grot, waar je in kunt varen, is het moment tussen 11 en 12 uur, wanneer het zonlicht door een opening onder water naar binnen schijnt. Ongewone kleureffecten ontstaan in het heldere blauwe en turqoise water en reflecteren op opmerkelijke wijze in de grot.

'533276' door Moraimavdf '533276' door Moraimavdf

KroatiëEilanden

KroatiëEilanden

Blue Lagoon

Moraimavdf

Heerlijk water om in te zwemmen. Na een boottocht waarbij we vele mooie baaien en stranden te zien krijgen, stapten we uit de boot bij een mooi plekje in Otok Drvenik veli eiland. We hebben daar gevoetbald, gezwommen, gesnorkeld en natuurlijk lekker in de zon gelegen. Nog een keer: Heerlijk !

Laat kaart zien