Osaka

Osaka is de op twee na grootste stad van Osaka. Het ligt in het zuiden van het eiland Honshu en telt ongeveer 2,7 miljoen inwoners. In de agglomeratie Groot-Osaka, waaronder ook Kyoto en Kobe vallen, wonen meer dan 20 miljoen mensen. Een moderne bezienswaardigheid is het 173 meter hoge Umeda Sky Building. De bovenste etages kunnen bezocht worden. Een prachtig panoramisch uitzicht over Osaka is geragandeerd.

Informatie over Osaka

Beste foto's & tips van Osaka

'501852' door RobHoekstra '501852' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Kasteel van Himeji

RobHoekstra

Hierbij mijn inbreng voor het maandthema; de must see van mijn citytrip. Hoewel het Himeji castle ligt in de stad Himeji, vermeld ik hem dit keer toch onder de stad Osaka. Osaka is namelijk een grote stad die zich uitstekend leent voor een citytrip. Himeji ligt op slechts een half uurtje "bullettrainen" van Osaka en zal door weinigen worden gekozen als citytrip bestemming. Verblijf je echter in Metropool Osaka dan kan ik een dagtrip naar dit kasteel in Himeji ten zeerste aanbevelen. Het is sinds vorig jaar ook eindelijk weer toegankelijk voor bezoekers na een renovatie van maar liefst vijf jaar.

'483226' door RobHoekstra '483226' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Oud en Nieuw

RobHoekstra

Osaka castle is de bezienswaardigheid van Osaka. Midden in de stad op een heuveltje torent het kasteel een beetje boven de stad uit. Vanaf het dak heb je een mooi 360 graden uitzicht over de stad. Hier het kasteel met op de achtergrond de modernere kastelen.

'504112' door RobHoekstra '504112' door RobHoekstra

JapanOsaka

JapanOsaka

Shinsekai

RobHoekstra

Shinsekai is een oude wijk net ten zuiden van het city centre (Minami) De wijk is in 1912 opgericht met New York als model voor de zuidelijke helft en Parijs als model voor de noordelijke helft. De wijk is na de tweede wereldoorlog nauwelijks gerestaureerd en is mede daardoor een van de armste en meest gevaarlijke wijken van Japan. Al kan ik me niet voorstellen dat je hier ook maar iets te vrezen hoeft te hebben. Gevaarlijk voor Japanse begrippen misschien. Ik denk zelf dat er een grotere kans bestaat om beroofd te worden in St. Annaparochie dan in Osaka. De wijk kenmerkt zich door de vele gekke restaurantjes, entertainment gelegenheden en een soort van derderangs mini Eifeltorentje (zie foto). Ik heb me er in ieder geval goed vermaakt en kan een bezoekje aanraden.

Laat kaart zien