Noordoost Thailand

Noordoost-Thailand is een gebied dat door het massatoerisme tot nu toe wordt vermeden. Hier vind je een prachtige natuur, veel cultuur, authentieke tempels en dorpjes en de Khmer-invloeden komen hier overal terug. In het uiterste noordoosten bij Nongkhai vormt de Mekong river de grens tussen Noordoost Thailand en Laos. De beroemde Friendship Bridge over de rivier verbindt beide landen met elkaar.

Informatie over Noordoost Thailand

Beste foto's & tips van Noordoost Thailand

'346204' door LRison '346204' door LRison

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Vogel met kuif

LRison

Deze vogel met het mooie kuifje heb ik gefotografeerd in Noord oost thailand maar komt in heel Thailand voor kan heel hard fluiten en maakt veel lawaai,geen idee hoe hij heet.

'492888' door LRison '492888' door LRison

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Waarzegger

LRison

In Nakhon ratchasima was op het grote plein in het centrum van de stad een jaarmarkt de kooplui waren uit het hele land gekomen om hun waren te slijten, ook waren er speciale figuren aanwezig zoals deze waarzegger in zijn speciale kleding vertelde hij de jonge vrouw over haar toekomst.

'501231' door LRison '501231' door LRison

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Nieuwe Tempel

LRison

Aan de autoweg A2 tussen Bangkok en Nakhon Ratchasima ligt de mooie nieuwe Tempel Non Wat Kum,er staan Boeddha beelden in en een groot levensecht beeld van een in hoog aanzien staande Monnik omdat er geen monniken op het Tempelcomplex wonen mag het geen Wat worden genoemd vandaar de naam Non Wat Kum.

Laat kaart zien

Laatste Noordoost Thailand artikelen

Zo logeer je bij Thaise monniken

Om meer inzicht in de levenswijze van de Thaise boeddhisten te krijgen kun je een deel van je vakantie doorbrengen in een van hun tempels en als herboren teruggaan naar Nederland. Columbus-hoofdredacteur Louise ten Have legt uit hoe.

Om meer inzicht in de levenswijze van de Thaise boeddhisten te krijgen kun je een deel van je vakantie doorbrengen in een van hun tempels en als herbo...

Waarschuwing: vermijd dit dodelijke voedsel in Thailand

Op reis in Thailand? Eet dan vooral het lokale gerecht koi pla niet. Het gerecht is erg goedkoop en makkelijk te bereiden, maar bevat vaak ook een parasiet die je liever niet binnenkrijgt. Het beestje kan in alle stilte een dodelijke vorm van leverkanker veroorzaken.

Op reis in Thailand? Eet dan vooral het lokale gerecht koi pla niet. Het gerecht is erg goedkoop en makkelijk te bereiden, maar bevat vaak ook een par...