Ceesie

'1126806' door Ceesie '1126806' door Ceesie

UgandaRwenzori 

UgandaRwenzori 

I see you.

Ceesie

Hij zat te eten. Ik zat een paar meter verderop. Lange tijd keek hij recht voor zich maar blijkbaar was hij toch ook nieuwsgierig naar wat er vanuit de struiken naar hem zat te kijken. Het duurde maar een paar seconden maar dat was lang genoeg om hem vast te leggen. Onnodig te vermelden dat bij een bezoek aan Oeganda de gorilla's een absolute must zijn als je van dieren houdt. De gidsen maakten het spannend door een omtrekkende beweging te maken want de groep die wij bezochten zat op nog geen twintig minuten van het rangersstation. Het is mooi dat je na een uur, en geen seconde langer, weer moet vertrekken. Maar dat uur is al de geïnvesteerde moeite meer dan waard.

'1110140' door Ceesie '1110140' door Ceesie

Uganda

Uganda

Marachiet-ijsvogel

Ceesie

In Oeganda leven veel ijsvogels. Als je met een boot een rivier of een meer op gaat is de kans bijna 100% dat je er een of meerdere te zien krijgt. Deze marachietijsvogel spotte ik in het Queen Elizabeth National Park. Hij stak mooi af tegen de achtergrond.

'1109532' door Ceesie '1109532' door Ceesie

Uganda

Uganda

Groene meerkatten.

Ceesie

In Oeganda leven meer aapachtigen dan alleen maar gorilla's en chimpansees. In het Lake Mburo national park zagen we deze groene meerkatten vlak langs de weg. Het lijkt alsof de rechter iets aan zijn lippen mankeert maar hij, of zij, had net iets gegeten wat duidelijk sporen heeft nagelaten.

'1109419' door Ceesie '1109419' door Ceesie

Vietnam

Vietnam

Havenvervoer

Ceesie

Voor degenen die in Vietnam geweest zijn moet dit een herkenbaar beeld zijn. De haven- of mandbootjes die gebruikt worden voor het vissen en om in de haven afgemeerde boten te bevoorraden. De ronde vorm lijkt onhandig maar hierdoor zijn ze minder vattelijk voor de soms sterke stromingen in de havens.

'1109323' door Ceesie '1109323' door Ceesie

Peru

Peru

El condor

Ceesie

Mijn bezoek aan Colca Canyon overtrof mijn verwachtingen. Ik had gedacht dat het moeilijk zou zijn om een condor te zien laat staan dat ze zo dichtbij zouden komen dat je ze kon horen. Deze zweefmeesters hebben een diepe indruk achtergelaten.

'1109288' door Ceesie '1109288' door Ceesie

Uganda

Uganda

Kinderen in Oeganda

Ceesie

Het is altijd een belangrijk deel van mijn reizen, het fotograferen van de lokale bevolking. Ik houd altijd wel gepaste afstand en respect naar de mensen toe. Vooral bij volwassenen uiteraard want kinderen vinden het, op een paar uitzonderingen na, bijna altijd leuk om vastgelegd te worden. En zeker als ze daarna het resultaat kunnen bewonderen. In de drie weken dat ik in Oeganda was heb ik me flink kunnen uitleven want overal waar onze minivans verschenen ontstond direct een toeloop van vooral kinderen. Zo ook dit meisje dat op het moment surpreme toch een beetje verlegen in haar kleding wegkroop.

'1106651' door Ceesie '1106651' door Ceesie

Uganda

Uganda

Een blij ei

Ceesie

Het is natuurlijk bijna overbodig om te melden dat als je een keer naar Oeganda gaat je een bezoek aan de chimpansees absoluut in je programma moet opnemen. Afgelopen jaar was het dan eindelijk zover. Na een uurtje lopen kwamen we als eerste een mannetje tegen maar die bewoog zich erg snel door het struikgewas. Op de terugweg hoorde onze gids gelukkig nog een andere groep waar we rustig de tijd hadden om alles vast te leggen. Zo ook dit jong wat duidelijk erg vrolijk door de bomen slingerde. Een heel bijzonder moment.

'565901' door Ceesie '565901' door Ceesie

PeruColca Canyon

PeruColca Canyon

Oogcontact met condor

Ceesie

Het is altijd druk bij de 'Cruz del Condor' in de Colca Canyon. Maar dat is ook begrijpelijk. De kans om de majestueuze vogels die soms een spanwijdte van drie meter hebben van dichtbij te zien is hier wel heel groot. Iedere ochtend tussen acht en tien verlaten de vogels hun slaapplaatsen om op de toenemende thermiek langzaam hun rondjes te maken waarbij ze steeds hoger komen. Ondertussen houden ze uiteraard de omgeving in de gaten. Deze condor lijkt me recht aan te kijken op het moment dat ik afdruk. Het geeft niet zolang hij me maar niet als een lekker hapje ziet....

'548917' door Ceesie '548917' door Ceesie

EthiopiëAksum

EthiopiëAksum

Landschap in...Noord-

Ceesie

Nadat we Aksum (vermoedelijke verblijfplaats van de Ark van het verbond uit de bijbel) achter ons hebben gelaten rijden we in oostelijke richting door prachtige landschappen. Aksum is een tijdje afgesloten geweest in de jaren voordat ik er naartoe ging. Gelukkig was alles net op tijd weer vrijgegeven want het is zeer de moeite om dit met eigen ogen te zien. (scan van dia)

'546603' door Ceesie '546603' door Ceesie

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Zuid-AfrikaKwaZoeloe-Natal

Bij de drinkplaats.

Ceesie

niet alleen het wereldberoemde Krugerpark is het bezoeken waard in Zuid Afrika. Ook de kleinere parken zijn vaak verrassend mooi en goed bevolkt. In het Hluhluwe park zagen we tegen sluitingstijd een behoorlijk grote groep olifanten de weg naderen. Beveiligd door de matriarch die pal voor ons plaatsnam staken ze over. Direct naast de weg lag een waterpoel waar ze massaal hun dorst gingen lessen. Wat wel weer een aardig plaatje opleverde.

'544699' door Ceesie '544699' door Ceesie

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Sigarenverkoper

Ceesie

Cuba in de tijd van Fidel. Ik weet niet hoe het inmiddels is maar toen (2005) was er nog veel illegaal te koop. Zoals ook de beroemde sigaren. Deze verkoper had zijn handel in de slaapkamer uitgestald en hij maakte reclame voor zijn produkten. Onderwijl genoot hij van muziek want dat is in Cuba ook vandaag de dag nog heel belangrijk denk ik zo.

'544551' door Ceesie '544551' door Ceesie

LesothoMaseru

LesothoMaseru

Zingen vanuit je hart

Ceesie

Tijdens het bezoek aan een school in Lesotho kan het bijna niet anders dan dat er gevraagd wordt een liedje voor ons te zingen. Dat de kinderen er zich vol overgave in storten laat dit jongetje zien. Jammer dat je dan niet precies weet wat er gezongen wordt.

'544197' door Ceesie '544197' door Ceesie

LesothoMaseru

LesothoMaseru

Een nieuw gezicht

Ceesie

Het is altijd leuk om ergens een school te bezoeken. De kinderen zijn meestal aangenaam verrast vanwege het bezoek en ook de onderwijzers doe hun best om hun werkwijze aan je uit te leggen. Ik neem sowieso altijd een pakket met pennen, schriften e.d. mee om ter plaatse te schenken. Tijdens een bezoek aan een school in Lesotho zag ik twee kinderen in de deuropening staan en knipte snel af. Thuisgekomen kostte het enige moeite om het overbelichte deel ietwat acceptabel te maken. En pas toen kwam ineens dat derde gezicht in volle glorie tevoorschijn. Met een wel heel bijzondere uitdrukking.

'543724' door Ceesie '543724' door Ceesie

LesothoMaseru

LesothoMaseru

Pauw

Ceesie

Lesotho heeft, behalve prachtige landschappen, ook een schat aan dierenleven. Vlakbij de lodge waar we verbleven liep deze prachtige pauw te pronken en duidelijk merken dat hij geen indringers in zijn harem wilde hebben.

'528682' door Ceesie '528682' door Ceesie

ArgentiniëIguazu watervallen

ArgentiniëIguazu watervallen

Watervallen

Ceesie

Twee keer gezien, twee keer met opperste verbazing rondgelopen. Alhoewel de beste tijd om dit geweldige natuurverschijnsel te bezoeken in ons voorjaar (najaar ter plekke) valt, zijn de watervallen van Iguazu altijd imponerend en van een grote schoonheid.

'522379' door Ceesie '522379' door Ceesie

ArgentiniëIguazu watervallen

ArgentiniëIguazu watervallen

Iguazu, altijd...indr

Ceesie

De Iguazu watervallen behoren tot de meest indrukwekkende op aarde. Ik heb ze twee keer bezocht, een keer in september en een keer in februari. In de natte tijd, ons voorjaar, staat er beduidend meer water in de rivier en stort het water zich met nog meer geraas naar beneden. (Tip voor beste bezoektijd dus) Maar ook in de andere periode zijn ze hoe dan ook een absoluut hoogtepunt op welke reis dan ook. Aangezien ik mijn dia-rolletje van de eerste reis verloren ben hier dus een beeld van de tweede. (scan van dia)

'513281' door Ceesie '513281' door Ceesie

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Onkruid wieden

Ceesie

Het is aan te raden om tijdens wat voor reis dan ook eens verder te kijken dan alleen de weg waarlangs je reist. Zo af en toe kies ik een willekeurige zijweg om eens te kijken wat daar gebeurt. Zo stuitte ik in Zuid-India op een groepje vrouwen die op een groot veld onkruid aan het wieden waren. Zoals vaker in het zuiden van India waren ze eerst totaal afgeleid van hun werk omdat ze blijkbaar niet zoveel blanken zien maar na enig tijd gingen ze toch weer aarzelend verder met hun bezigheden. al hielden ze ons wel nauwlettend in de gaten.

'496950' door Ceesie '496950' door Ceesie

Canada

Canada

Emerald lake

Ceesie

Er zijn diverse Emerald Lakes op de wereld. Zoals dit meer in de buurt van Whitehorse (Yukon) Mocht je ergens in de buurt van zo'n meer zijn, ga dan zeker even kijken. Ze heten niet voor niets zo. Dit meer is mooi gekleurd door de mineralen die in de bodem zitten.

'484041' door Ceesie '484041' door Ceesie

LibiëZuid Libie

LibiëZuid Libie

Akakus: Boog van...Fo

Ceesie

In het zuiden van Libië bevindt zich het Akakus-gebergte. Diverse organisaties bieden meerdaagse tochten door dit gebied aan. De diversiteit in landschappen is groot omdat er niet alleen zand is maar ook veel rotsformaties. Daarop zijn ook veel rotstekeningen te zien. hoogtepunt vond ik deze natuurlijke boog.

'457075' door Ceesie '457075' door Ceesie

Birma

Birma

Zware last

Ceesie

Ergens tussen twee slaapplaatsen in stopten we noodgedwongen even bij een groep mensen die aan de weg aan het werken waren. Na enige tijd verscheen deze vrouw die een flinke stapel hout meezeulde. Ondanks de zware last verloor ze (in tegenstelling tot haar tanden) haar goede humeur niet.

'455777' door Ceesie '455777' door Ceesie

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Erg Chebbi III

Ceesie

Wachten op onze kamelen voor de tocht die ons naar onze slaapplaats in de woestijn zal brengen. Een van de gidsen/begeleiders loopt vast vooruit. Zijn blauwe kleding is heel goed te zien tegen het bruinrode woestijnzand.

'455666' door Ceesie '455666' door Ceesie

NamibiëZuid Namibie

NamibiëZuid Namibie

Zonsopkomst

Ceesie

Een nieuw Reisreporter seizoen dient zich aan. Iedereen weer veel plezier en veel succes in de komende competities. Deze zonsopkomst symboliseert het geheel een beetje voor mij. De kokerbomen in het bekende kokerbomenwoud lichten langzaam op als een nieuwe dag zich aandient.

'454898' door Ceesie '454898' door Ceesie

LibiëNoord Libie

LibiëNoord Libie

Amfitheater in...Sabr

Ceesie

Gebouwd in het jaar 190 onder keizer Commodus en in gebruik geweest tot aan de aardbeving in 365. Het amfitheater in Sabratha staat nog voor een groot deel overeind wat onder andere gevolg is van het feit dat Mussolini er een toespraak wilde houden waardoor het gerestaureerd werd. (Scan van dia en met dank aan Wikipedia)

'454809' door Ceesie '454809' door Ceesie

OezbekistanSamarkand

OezbekistanSamarkand

Binnenwerk Gur-I-Emir

Ceesie

In de Gur-I-Emir in Samarkand ligt Timur Lenk, één van de grootste en wreedste veroveraars uit de geschiedenis, begraven. Het gebouw is aan de binnenkant prachtig versiert in kleurrijke Islamitische bouwstijl.

Community-updates

EDITIE 109 | 50x de mooiste dorpen van Europa

25-05-2022 Columbus Travel editie 109 is nu verkrijgbaar! De veelzijdigheid van Europa komt vrijwel nergens zo goed tot uitdrukking als in haar dorpen. Reis door het platteland van Frankrijk, Italië of Spanje, en je komt er al snel achter dat elk dorp zijn eigen culinaire specialiteiten, beschermheilige en volksheld heeft. Dat maakt reizen door Europa zo eindeloos verrijkend. Inspiratie nodig? Wij stelden samen met onze lezers een lijst samen met de vijftig mooiste dorpen van ons continent. Bekijk de editie hier >

WEEK 25 | COMMUNITY-TOPPERS


Indiase kijkdoos. Foto: MarcoPhotoWorld
1. Topfoto & -tip: Indiase kijkdoos door MarcoPhotoWorld
2. Review: Archill Island, Ierland door MarleenvM
3. Communitylid van de week: Ameerakker
4. Nieuwkomer: Marja de Waal

Doe mee aan onze wedstrijden

WEDSTRIJD: WIN EEN WEEKENDJE WEG MET HET COLUMBUSJE!

Ontdek een weekend lang Nederland met ons Columbusje, een huurcamper van Goboony. We regelen ook een mooie camperplaats voor jou en je gezin of vrienden. Plus: je krijgt de waterdichte rugzak Atrack (25 liter) van ORTLIEB thuisgestuurd!  Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >


GA OP REIS NAAR ZWITSERLAND VOOR EEN FOTOREPORTAGE IN COLUMBUS TRAVEL
Vertel ons via het formulier hieronder waarom het voor jou #tijdvoorzwitserland is. Ben je al eens in Zwitserland geweest, dan kun je via het formulier gelijk een van je reisfoto's uploaden. Doe nu mee >


 

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik