Libië image

Libië


Reisgids

Libië
Afrika
Esther van Onna

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Dankzij dictator Khadafi kende Libië lange tijd weinig toerisme. Nu probeert de regering weer meer reizigers naar het land te trekken, bijvoorbeeld om de archeologische bezienswaardigheden te bezoeken. Er zijn recentelijk nog Griekse en Romeinse steden opgegraven die tot de bestbewaarde in hun soort horen. Typisch Libisch is verder de woestijn: er kunnen dagen tijdens je reis zijn waarbij je alleen maar zand en rotsen ziet en niets anders.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

In de Sahara
In de Sahara
Ghadames
Fransvdg
Vulkaan Waw Al Namus
Vulkaan Waw Al Namus
Zuid Libie
Saskia
Touareg
Touareg
Zuid Libie
Ronniedankelman

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Libië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Libië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: libische dinar(LYB). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • Libië – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Libië, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Libië gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type D
 • Tijdsverschil: 2 uur later
  De hoofdstad van Libië is Tripoli.
  Het oppervlak van Libië is 2,6x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Arabisch.