Westelijke Sahara

De Westelijke Sahara ligt ten zuidwesten van Westelijke Sahara en bestaat voor het overgrote deel uit zand en rotsen. Met een kleine 200.000 inwoners is Al-Ajoen de grootste en belangrijkste stad. Andere steden in de Westelijke Sahara zijn Boujdour, Dakhla en Smara. Het hele gebied wordt opgeëist door de Arabische Democratische Republiek Sahara, maar Westelijke Sahara bezet het grootste deel van dit gebied.

Informatie over Westelijke Sahara

Beste foto's & tips van Westelijke Sahara

'221461' door li-anne '221461' door li-anne

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Sahara view

li-anne

Vanuit onze kamer in Merzouga zagen wij dit schitterende Sahara landschap. Het was als een sprookje, al die bruine zandduinen als golven over elkaar. De palmboom op de voorgrond is de laatste begroeiing voordat de zandbak echt begint.. Sprookjesachtig om zo te ontwaken

'292520' door nalula '292520' door nalula

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Nomaden tenten, Sahar

nalula

Tijdens een 3-daagse tocht door de Sahara verbleven we in deze mooie tenten. 's Ochtends met zonsopkomst werd de hele Sahara inclusief onze tenten overgoten door een geweldige goudkleurige gloed, die de wereld (en mij) echt even deed stilstaan :)

'355949' door Simmes Jan '355949' door Simmes Jan

MarokkoWestelijke Sahara

MarokkoWestelijke Sahara

Roepende in de...woes

Simmes Jan

Een roepende in de woestijn, aan die term moest ik denken toen ik deze man in de uitgestrekte zandduinen aan de rand van de Sahara zag lopen. Merzouga, Erg Chebbi, Marokko, eind maart 2012.

Laat kaart zien