Aksum

In het uiterste noorden van het land, niet ver van de grens met Eritrea, ligt de stad Aksum. In de oudheid was dit het middelpunt van het Koninkrijk van Aksum. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de kathedraal van onze heilige Maria van Zion waar de ark van het verbond zou staan, een veld met obelisken en de paleizen van Kaleb en de Koningin van Sheba. Sinds 1980 staat Aksum op Unesco's Werelderfgoedlijst.

Informatie over Aksum

Beste foto's & tips van Aksum

'507431' door travelbag '507431' door travelbag

EthiopiëAksum

EthiopiëAksum

Zo is het en niet...a

travelbag

Bij mensen is het moeilijk om een tip mee te geven, alhoewel reizen ook mensen kijken en observeren is. Een tip die je eigenlijk altijd al gebruikt als je op reis bent. Mensen vertellen ons veel, verbaal of non verbaal. Ze blijven fantastisch om te ontmoeten en te bekijken in hun alledaagse doen. Ze lijkt te zeggen: zo is en niet anders.

'492649' door Jelle51 '492649' door Jelle51

EthiopiëAksum

EthiopiëAksum

Vogeltje met blozende

Jelle51

Dit vogeltje zie je vaak in volières de naam is blauwfazantje en het is een kleurig vogeltje uit de familie van de prachtvinken. Dit is een mannetje dat kan je zien aan de blozende wangetjes. De vogel komt voor in Afrika en wij zagen er veel in Ethiopië, gelukkig vrij en niet in een volière. Ethiopië is een vogelparadijs en de vogels zijn goed te benaderen.

'416587' door woutercello '416587' door woutercello

EthiopiëAksum

EthiopiëAksum

Bedelaars

woutercello

Ik had het snel door het waren bedelaars niet alleen vroegen ze om geld... maar Ethiopiërs zijn trotse mensen... als bedelaar wil je dus niet op foto! Vandaar die paar doeken voor hun gezicht!

Laat kaart zien