ATielemans

profiel ATielemans

Naam

Annemiek Tielemans

Reviews

0

Foto's & tips

124

Blogs

3

Lid sinds

30 January 2010

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

India

Fav. stad

Hanoi

Over mij

IK probeer mijn vakantie zo te plannen dat ik regelmatig een verre bestemming kan bezoeken. Ik ga het liefste naar een bestemming met een zonnige temperatuur, probeer hele grote steden te vermijden alhoewel ze wel een aantrekkingskracht hebben voor hun dynamiek, IK ga er graag alleen op uit , maar kies voor het gemak van een budget reis waar de hotel geregeld zijn. Bespaart me tijd die ik graag in het land zelf wil besteden.

Mijn Motto

'geniet van de wereld, deze is supermooi'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Sony

Model

580 X

Overige

nieuwe camera gevonden

 

7 reactie(s) bij "ATielemans"

 • profile image comment

  Hallo Annemiek, dank je wel voor al je reacties bij mijn foto's, erg leuk! Jullie zijn ook in Madagaskar geweest, prachtig hè? Groetjes, Fransje

  Door sidonius • geplaatst op 2013-02-13 18:33:07
 • profile image comment

  Wow! Ik zie dat je al heel wast prachtige reizen hebt gemaakt! Ik zou dus graag weten wat je 3 mooiste reizen zijn! Kan je ze mij doorsturen? Groetjes Wouter

  Door woutercello • geplaatst op 2012-05-01 08:07:52
 • profile image comment

  Hoi A, Volgens mij heb je net een verkkerde foto geupload bij de tekst van de luiaard! Nu kun je hem nog snel verwijderen! Groetjes, Ingrid.

  Door Kasangua • geplaatst op 2011-03-15 19:21:51
 • profile image comment

  Een reis naar Suriname is geweldig. Echte aanraders zijn de binnenlanden ( het leefgebied van de Marrons) en Galibi (het leefgebied van de Inheemsen). Aangezien je veel met open korjalen en piaka"s reist, is het raadzaam om de regentijd in de gaten te houden.

  Door aidin • geplaatst op 2010-10-30 15:24:13
 • profile image comment

  Hoi, Welkom op de site, ik zie net een paar foto's van je verschijnen. Heel veel plezier hier, gr. Sandra

  Door albertensandra • geplaatst op 2010-08-02 17:30:46
 • profile image comment

  Hallo A? Ik zie dat je in Cuba geweest bent. De Vinales was echt wel mooi. Ben je daar toevallig niet naar Lelé gegaan? Dat is een plaatselijke tabaksboer. (zie mijn foto's) Wij logeerden in de Casa particulares (Villa Rosa) van Rosa Gutierrez Diaz. Groetjes, Edwina

  Door edwinaverdingh • geplaatst op 2010-06-30 15:26:55

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (124)

'480115' door ATielemans '480115' door ATielemans

FrankrijkBourgondie

FrankrijkBourgondie

Villapourcon, Cascade

ATielemans

In de Bourgondie, ligt miden in het regionale park van de Morvan het plaatsje Villapourcon. Daar dien je je op te richten om uiteindelijk via een klein lang=dweggetj, te voet of met de auto, aan te komen in Dragne. In dit kleine dorpje ligt de waterval van Dragne. Je loopt via een doodlopende weg voor gemotoriseerd verkeer, richting weilanden om zo via een zandpad en een stuk door het bos, aan te komen bij een kleine waterval. Deze ligt verborgen tussen de rotsen en geeft zuiver, koel water. De waterval loopt uit in een klein beekje wat verder door het dal heel kabbelt. Je kunt daar een stuk langslopen en een route volgen. Het si wel aan te raden om van te voren een goede kaart te kopen bij de plaatselijke informatie winkel in bijvoorbeel Remilly of Autun omdat niet alles goed staat aangegeven. Zelfs sommige Fransen die inde regio wonen, weten niet dat de waterval er is.

'305837' door ATielemans '305837' door ATielemans

SurinameMarowijne en Galibi

SurinameMarowijne en Galibi

Knipoog van een...lui

ATielemans

Op weg vanuit Galibi naar Paramaribo lag midden op de rijweg, deze luiaard. Hoogstwaarschijnlijk uit een boom gevallen. Hij deed zijn naam eer aan, al zwalkend en wankelend viel hij over de weg heen. Om te voorkomen dat hij zou worden overreden door de heen en weer rijdende vrachtwagens bij de aanleg van de nieuwe weg, hebben we met behulp onze gids, deze luiaard gered de dood. Een luiaard heeft grote klauwen aan zijn poten, zeer pijnlijk om daarmeer in aanraking te komen. Met behulp van enkele dikke takken waar het beest zich aan vast kon grijpen hebben we heb van de weg af kunnen halen. Zelfs in de greppel van de weg, zwalkte hij nog steeds op zijn poten waardoor hij iedere keer weer terugviel in de greppel. Dus nog maar een stukje verder geholpen. eenmaal bij de stam van een boom aangekomen, zagen we plotsklaps dit luie beest veranderen. Snel en voortvarend klom hij langs de stam van de boom weer omhoog om daar zijn favourite positie weer in te nemen, zoals we de luiaards vaak zien, hangend aan de poten in een boom.

'308740' door ATielemans '308740' door ATielemans

SurinameBrownsberg

SurinameBrownsberg

Wie weet wat ik ben?

ATielemans

Tijdens een van de rustpauzes bij een trekking op Brownsberg, viel mij oog op dit beestje.In eerste instantie leek het een bobbeltje op de boomstam te zijn. In werkelijkheid maar 2-3 cm groot en door de schutkleur valt hij niet echt op. Alleen weet ik niet hoe het beestje heet. Misschien kan iemand van jullie mij aan de naam helpen. En dat laatste is gelukt dank zij de reacties van de gebruikers van deze site. De Fulgara Laternaria of wel Lantern Fly. In Engeland ook wel Peanut-head bug. Dank je wel voor jullie reacties.

Laatste blogs (3)

Ik heb tijdens mijn rondreis door Laos, ook een stop gemaakt in het national park Namta. HIer heb ik met enkele reisgenoten een trekking gemaakt, Voor deze trekking wordt een permit afgegeven door o.... Lees meer

Als Nederlandse meid sta je er niet direct bij stil, 1 mei wordt in ons eigen kikkerlandje niet gevierd. Dat is we iets anders in Cuba. Terwijl we in Trinidad verbleven, hoorden we dat er in iedere gr... Lees meer

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (4)

'296320' door jomo01 '296320' door jomo01

VietnamHalong Bay en noordkust

VietnamHalong Bay en noordkust

Halong Bay

jomo01

Deze foto gemaakt in de baai van Halong, bekend van de film ‘Indochine’, ligt ongetwijfeld een van de mooiste en meest mystieke zeelandschappen ter wereld! Vreemd gevormde karstrotswanden rijzen op uit zee. Ongeveer tweeduizend eilanden liggen verspreid in de bekende Golf van Tonkin en sommige herbergen meerdere grotten en prachtig witte stranden.

'281417' door aidin '281417' door aidin

SurinameBrokopondo

SurinameBrokopondo

Lekker badderen

aidin

Dan ta Bai is een ecotoeristisch paradijs in het tropisch regenwoud van Suriname. Je overnacht in een eenvoudige groepsaccommodatie en een meegereisde kok uit Paramaribo verwent je met overheerlijke maaltijden. De bewoners zelf spelen een hoofdrol: zij manoeuvreren je behendig langs de verschillende sula's, de stroomversnellingen, door hun leefgebied. Na de werkzaamheden van een drukke dag geeft deze man zich helemaal over aan een verfrissende "schrobbeurt".

'281219' door Angelfish '281219' door Angelfish

FilipijnenVisayas

FilipijnenVisayas

Zonsondergang aan het

Angelfish

Dit was de eerste keer dat ik met eigen ogen zulke kleuren in de lucht tijdens/na een zonsondergang zag, het duurde een tijd voordat het echt donker was.