Brownsberg

Brownsberg Nature Park is vooral een paradijs voor vogelspotters. Als je mazzel hebt, zie je erg zeldzame soorten. Naast vogels komen er ook brulapen en agoeti's voor. Vanaf de Brownsberg heb je een prachtig uitzicht over de lager gelegen jungle en het immense Brokopondomeer. Bekende watervallen in het natuurpark zijn de Irene Val en de Leo Val.

Informatie over Brownsberg

Beste foto's & tips van Brownsberg

'458526' door MiekeLejeunevdVen '458526' door MiekeLejeunevdVen

SurinameBrownsberg

SurinameBrownsberg

Jonge kaaiman.

MiekeLejeunevdVen

Een tocht met de boot bij maanlicht over de Suriname rivier om kaaimannen te spotten. De bootsman springt plots uit de boot en heeft 'n jonge kaaiman uit het water gegrist. We mogen hem even van dichtbij bekijken hij heeft prachtig ogen en scherpe tanden. Nadat we hen bewonderd hebben wordt hij snel weer in het water terug gezet.

'408218' door ivonne '408218' door ivonne

SurinameBrownsberg

SurinameBrownsberg

Green tree boa.

ivonne

Schrik niet, deze slang is een wurgslang. Hij lag opgerold op een aantal takken en we konden hem redelijk dicht benaderen. Ik vond hem in ieder geval prachtig! Slangen blijven altijd mysterieus. Je weet nooit of hij onschuldig is of dodelijk giftig. Vaak lijken de soorten ook nog enorm veel op elkaar en de één is dan erg giftig en de ander een na-aper. Mijn ervaring is dat ze vaak vluchten als je in de buurt komt en ze de kans hebben, maar daar moet je natuurlijk niet vanuit gaan :).....In dit geval vertelde de gids dat deze soort veilig was en konden we redelijk dichtbij komen.

'455866' door MiekeLejeunevdVen '455866' door MiekeLejeunevdVen

SurinameBrownsberg

SurinameBrownsberg

Dure noten.

MiekeLejeunevdVen

In een dorpje vlakbij Brownsberg zagen we deze cashewnotenboom vol met grote kleurige vruchten. Aan de onderkant van de vrucht groeit slechts één noot die met de hand wordt geplukt . Geen wonder dat deze noten behoorlijk prijzig zijn.

Laat kaart zien