Brokopondo

De plaats Brokopondo ligt in het gelijknamige district Brokopondo. Je vindt er een zandbadplaats langs de Brokopondorivier. Het district zelf heeft vele bergen en watervallen, zoals de Prinses Ireneval en de Leovallen. Daarnaast is het gebied bekend van het immense Brokopondostuwmeer, dat met een oppervlakte van 135.000 hectare net zo groot is als de provincie Utrecht. De mogelijkheid bestaat om in het meer te zwemmen, al moet je wel oppassen voor piranha's.

Informatie over Brokopondo

Beste foto's & tips van Brokopondo

'515811' door LeannedeMunnik '515811' door LeannedeMunnik

SurinameBrokopondo

SurinameBrokopondo

Fredberg

LeannedeMunnik

Een aanrader om heen te gaan als je een tijd in Suriname verblijft, is de Fredberg. Met Fred, de ontdekker van deze nog niet zo lang geleden ontdekte berg, klim je de berg op om daar een dag en een nacht te verblijven. Na een tocht van ongeveer drie á vier uur met veel zweet, konden we boven op de berg dit prachtige uitzicht bewonderen. 's Ochtends net na zonsopgang was het nog mooier, het resultaat was deze foto.

'268706' door Fransvdg '268706' door Fransvdg

SurinameBrokopondo

SurinameBrokopondo

De Brokopondo stuwdam

Fransvdg

Dit is de Brokopondo stuwdam in de Surinamerivier. Deze dam is 54 meter hoog. Het meer hierachter heeft een oppervlakte die te vergelijken is met onze provincie Utrecht. Het ontwerp van deze dam is gemaakt door prof.dr. ir. W.J. van Blommestein. In de koloniale tijd was het stuwmeer naar hem vernoemd. Sinds 1964 wordt hier elektriciteit gewonnen, voornamelijk vanwege de verwerking van bauxiet tot aluinaarde en vroeger ook tot aluminium. Ruim vijfduizend mensen moesten bij de aanleg van het meer verhuizen naar nieuwe dorpen. Zij moesten daarna zelf nog lang wachten op elektriciteit…..

'399565' door Jan10e '399565' door Jan10e

SurinameBrokopondo

SurinameBrokopondo

Papier hier....

Jan10e

In Colacreek hebben we onze laatste nacht doorgebracht om de volgende dag het vliegtuig te halen. Zo konden we nog een halve dag hier rondhangen. Vooraf geregeld want het was nu een tussenstop vanaf Trinidad en Tobago. We hebben een huisje geboekt waar enkel een tweepersoonsbed in stond en een tafeltje. Het is dus luxe kamperen. Gelukkig was de winkel nog open om een rol toiletpapier te kopen, want om elke keer maar afhankelijk te zijn van een velletje...

Laat kaart zien