Marowijne en Galibi

Marowijne is het meest noordoostelijke district van Marowijne en Galibi. In het oosten loopt de gelijknamige Marowijnerivier, waar het dorpje Galibi aan ligt. Vanuit hier vertrekken boten naar de legstranden waar je enorme schildpadden kunt bewonderen. Om in Galibi te komen moet je eerst met de bus naar hoofdplaats Albina, vanwaar het nog één tot anderhalf uur varen is over de Marowijnerivier.

Informatie over Marowijne en Galibi

Beste foto's & tips van Marowijne en Galibi

'84026' door GrietBuis '84026' door GrietBuis

SurinameMarowijne en Galibi

SurinameMarowijne en Galibi

Langetabbetje.

GrietBuis

Met de korjaal aangekomen in Langetabbetje. Alle gasten moeten onder de poort (tak met bladeren) doorlopen om de slechte geesten te verjagen.

'355532' door sgtravel '355532' door sgtravel

SurinameMarowijne en Galibi

SurinameMarowijne en Galibi

Drie op een vat !!

sgtravel

Tijdens het bezoek aan een dorpje langs de Marowijne rivier kwam ik langs deze drie jongens die de grootste lol hadden met een olievat. Ze gingen eerst met z'n drieën tegelijk op het vat zitten en lieten hem dan naar achteren rollen waardoor zij op de gond terecht kwamen, deze vaten worden gebruikt om de goudmijnen op de rivier te voorzien van olie.

'351766' door sgtravel '351766' door sgtravel

SurinameMarowijne en Galibi

SurinameMarowijne en Galibi

Sunset in Loka Loka

sgtravel

Net terug van een reis door Suriname, hierbij vast de eerste foto !!! Heb deze foto genomen nabij het dorp Loka Loka gelegen aan de Marowijne rivier, deze jongen was met zijn broer aan het spelen langs de waterkant en wilde maar wat graag met z'n korjaal op de foto. Volgende foto's volgen snel !!!

Laat kaart zien