Vietnam image

Vietnam


Populaire bestemmingen

Vietnam
Azië
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Vietnam

Vietnam kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Vietnam naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Vietnam. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(25)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Vietnam fern.
Vietnam fern.
Sapa
Canipel
Troglodyte temple
Troglodyte temple
Da Nang
Canipel
Overpeinzend
Overpeinzend
Sapa
MirandaNoomen

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Vietnam van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Vietnam dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Aanbevolen vaccinaties voor Vietnam:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Vietnam kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: dong (VND). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 3 februari – Stichting van de Communistische Partij
  Viering van de oprichting van de communistische partij die in Vietnam aan de macht is.

  8 februari – Vietnamese Nieuwjaar (Tet)
  Het Vietnamese Nieuwjaar is het grootste festival in Vietnam, met kleurige bloemenmarkten, vuurwerk en drankendansen. Het feest duurt zeven dagen en valt meestal tussen de laatste week van januari en derde week van februari.

  30 april – Dag van de overwinning
  Herdenking van het einde van de oorlog in Vietnam.

  1 mei – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  Mei/Juni – Wesak dag
  Herdenking van de geboorte, de verlichting en de dood van Boeddha.

  2 september – Onafhankelijkheidsdag
  Herdenking van de dag dat Vietnam onafhankelijk werd van Frankrijk.

  27 september – Mid-herfstweek
  Een feest voor kinderen, met cadeautjes, lantaarns, drakendansen en gerechten.

 • Vietnam – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Vietnam, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Vietnam gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type CStekker type G
 • Tijdsverschil: 6 uur later
  De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.
  Het oppervlak van Vietnam is 50% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Vietnamees.