Ha Long Bay

Ha Long Bay is een baai met meer dan 1900 eilanden, die voor een groot deel vooral uit rotspartijen en tropische stranden bestaan. Sommige eilanden hebben grotten waar je naar toe kunt varen met een boot.

Informatie over Ha Long Bay

Beste foto's & tips van Ha Long Bay

'518274' door hbplaatjes '518274' door hbplaatjes

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Ha Long Bay somber -.

hbplaatjes

Eén van de highlights in Vietnam is Halong Bay. Het bleek dat wijde minicruise daar op een hele mooie kleine boot (De Valentine) hadden. Deze boot heeft 2 mooie kamers, een eetzaal en een groot terras op het dek. De andere kamer bleef leeg, dus de hele boot voor ons zelf. De verzorging was geweldig. Wat niet zo erg meewerkte was het weer. Somber en af en toe regen. Desondanks was het toch genieten van dit prachtige gebied. Daarnaast had het sombere weer ook wel iets en was het op die manier ook erg mooi.

'553901' door photofreak '553901' door photofreak

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Good morning Vietnam

photofreak

Ik had elke morgen de neiging om die kreet heel hard te roepen. Mijn rondreis begon in Halong Bay. Helaas had ik geen stralend mooi weer. De Ha Longbaai (Vietnamees: Vinh Ha Long) is een baai bij de stad Ha Long in het noorden van Vietnam in de Golf van Tonkin, nabij de grens met China. De baai heeft een kustlijn van 120 kilometer en het gebied beslaat zo'n 1500 vierkante kilometer. Vinh Ha Long betekent in het Vietnamees Baai van de dalende Chinese draak. In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden, elk met dichte begroeiing op de top. De kalkstenen monolieten rijzen spectaculair op uit de oceaan. Verschillende van de eilanden zijn hol, met enorme grotten. In 1994 is de Ha Long Baai opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is één van de populairste toeristenbestemmingen van Vietnam. info: Wikipedia.

'508126' door CBurgstad '508126' door CBurgstad

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Sprookjeswereld

CBurgstad

Als je Vietnam bezoekt, mag een bezoek aan Ha Long Bay eigenlijk niet ontbreken. De baai beslaat circa 1500 km2 en uit de zee rijzen meer dan 3000 kalkstenen eilandjes op. Aan het begin van de middag stappen we het schip op en installeren ons snel in de hut om daarna op het dek te gaan zitten om maar geen seconde te missen van deze sprookjesachtige omgeving. Gelukkig treffen we het met het weer en is het droog en de eerste uren zijn we niet van het dek te slaan! We blijven gelukkig 24 uur in de baai en genieten volop van de ondergaande zon, de stilte van de nacht en een rustige terugvaart naar het vasteland. Wat is dit toch een fantastisch gebied!!! Gelukkig dat we dit hebben mogen ervaren!

Laat kaart zien

Laatste Ha Long Bay artikelen

In de drijvende dorpen van Halong Bay

Op slechts een halfuurtje van de door toeristen vergeven haven in Halong City (Noord-Vietnam) heb je het rijk alleen. En wat voor rijk! Welkom in de échte drijvende dorpen van Halong Bay.

Op slechts een halfuurtje van de door toeristen vergeven haven in Halong City (Noord-Vietnam) heb je het rijk alleen. En wat voor rijk! Welkom in de é...

Mis deze boot niet: 3 bijzondere boottochten

Niets is heerlijker dan een boottocht, maar dan wel helemaal op jouw manier. Dus kleinschalig, zo duurzaam mogelijk en flexibel, zodat jij altijd in (cruise) controle bent. We zetten drie favoriete tochten voor je op een rijtje.

Niets is heerlijker dan een boottocht, maar dan wel helemaal op jouw manier. Dus kleinschalig, zo duurzaam mogelijk en flexibel, zodat jij altijd in (...