Mui Ne

Mui Ne is een rustige strandplaats aan de Chinese Zee. Het kent mooie zandduinen en palmbomen. Het is een populaire plaats onder surfers. Sinds de zonsverduistering van 1995 weten veel toeristen deze plek te vinden. Het gevolg is een lange weg vol met hotels, restaurants en cafés. De krachtige zeewind trekt veel kite- en windsurfers aan, maar je kunt ook rustig op je handdoekje genieten van de zon.

Informatie over Mui Ne

Beste foto's & tips van Mui Ne

'500146' door hillebrand '500146' door hillebrand

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Fairy stream

hillebrand

Een bijzondere plek in Vietnam. Ik ben benieuwd of andere RR'ers hier ook al geweest zijn. Ik vond het in ieder geval erg de moeite waard. Vlak buiten Mui Ne vind je een riviertje dat door een rode zandsteen dal loopt. De zandsteen is prachtig geërodeerd. Dat levert mooie structuren op. Een gids heeft me naar de ingang van de rivier gebracht. Hier werd ik warm onthaald door de lokale jeugd die graag een zakcentje wilde bijverdienen door als gids op te treden. Meestal vind ik dat wel prima, maar in dit geval waren ze wel erg opdringerig en gingen ze iedere keer voor de camera staan met het bekende V gebaar. Een beetje vervelend, maar goed na een halfuurtje vonden ze een paar andere toeristen en ging hun aandacht daar naar uit. Toch nog wat leuke foto's kunnen maken. Groeten, Hillebrand

'503530' door reysigers '503530' door reysigers

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Gemaakt van bamboe.

reysigers

Ronde bootjes gemaakt van bamboe, Corales genoemd. Ze splijten de bamboe net zolang, totdat ze ermee kunnen vlechten. Als de mand klaar is wordt hij eerst dicht gesmeerd met een mengsel van koeienpoep, daarna in een kuil gegraven om te drogen, Hierna komt er een harslaag overheen en hebben ze een waterdichte mand. Deze vissers zijn net terug van hun visvangst.

'542437' door marcvankessel '542437' door marcvankessel

VietnamMui Ne

VietnamMui Ne

Grand Canyon ?

marcvankessel

De Fairy Spring is een sprookjesachtig landschap dat is uitgesleten door een rustig stroompje water dat afkomstig is vanuit een onderaardse bron. Het water heeft zich door de eeuwen heen een weg gebaand door het bruingele berglandschap, met grillige rotsformaties als resultaat. In sommige advertenties wordt het gebied ook wel aangeduid als de Grand Canyon in het klein. Nou, dat is natuurlijk schromelijk overdreven. Alles voor de commercie. Maar mooi is het wel; trek je schoenen uit en volg de stroom door dit bijzondere landschap.

Laat kaart zien