Hoan Kiem Lake

Hoan Kiem Lake wordt ook wel gezien als het middelpunt van Hanoi. De kleur van het water is bijzonder groenachtig met een donkere of lichte schaduw, afhankelijk van de reflectie van de hemel. Het meer zit vol schildpadden. De Ngoc Son Temple ligt op een eiland midden in het meer. Ook mooi is de Huc-brug, die 's avonds mooi verlicht wordt.

Informatie over Hoan Kiem Lake

Beste foto's & tips van Hoan Kiem Lake

'445978' door LKok '445978' door LKok

VietnamHoan Kiem Lake

VietnamHoan Kiem Lake

Moeder en kind aan he

LKok

Het Hoan Kiem meer is een rustpunt te midden van de chaos en verkeersdrukte van Hanoi. In de vroege ochtend wordt het met gras en bomen omzoomde meer vooral gekleurd door Vietnamezen die hier hardlopen of Tai Chi beoefenen. In de namiddag, wanneer de hitte wat afneemt, is het hier een drukste van jewelste. Jongeren paraderen met hun scooters langs de wandelpaden, er worden allerlei balspelen gedaan en grootouders kopen hier een ijsje voor hun kleinkind.

'527060' door konne000 '527060' door konne000

VietnamHoan Kiem Lake

VietnamHoan Kiem Lake

Kalligrafie

konne000

In het Hoan Kiem meer in Hanoi ligt een klein eilandje, bereikbaar met het beroemde rode bruggetje (The Hug brug), waarop een kleine tempel staat. Het is de Ngoc-son tempel, die vrijelijk te bezoeken is. In deze tempel was deze man bezig om met kalligrafie allerlei woorden uit een boek over te schrijven. Even gekeken en het is een ware kunst en heel geconcentreerd werk!

'526032' door konne000 '526032' door konne000

VietnamHoan Kiem Lake

VietnamHoan Kiem Lake

Vispraatje

konne000

Op de markt van Hanoi zie je veel van dit soort taferelen. Alle visverkopers hebben de vis in grote bakken liggen waar dan een slang met zuurstof in ligt. Denk dat dat voor die vissen een niet zo prettig einde van het leven is! Deze 2 dames + manneke malen daar niet om en hebben een gezellige vispraat!

Laat kaart zien