Tam Coc

Ga op een drie uur durende excursie met een kleine boot langs de Ngo Dong rivier, langs het schilderachtige landschap gedomineerd door rijstvelden en hoge karststenen rotsformaties. Je zult tijdens deze tour ook langs drie zwevende grotten komen. Een bijnaam voor dit prachtige gebied luidt de 'Ha Long Bay op het land'.

Informatie over Tam Coc

Beste foto's & tips van Tam Coc

'446159' door JaccoenLaurie '446159' door JaccoenLaurie

VietnamTam Coc

VietnamTam Coc

Het goede uitzicht

JaccoenLaurie

Met oorspronkelijk maar een wens gingen we naar Ninh Binh. We wilden heel graag dit uitzicht tegenkomen. Na twee dagen zoeken en omgeving verkennen, kwamen we bij een wat toeristischer uitzichtpunt. We klommen bij een tempel de trappen tegen de bergwand op. Op een gegeven moment hielden de trappen op en konden over de rotsen verder klimmen. Het uitzicht leek in de verste verte niet op dat op de foto. We klommen verder en verder tot we op de top kwamen, een stuk rots met allemaal scherpe punten. Vanaf de top was het uitzicht echt prachtig, dus we schoten wat foto’s en klommen weer naar beneden. Met schrammen en schaafwonden van de scherpe stenen op onze benen kwamen we weer beneden aan. Een meisje vertelde ons dat we vanaf een ander uitzichtpunt de rivier wel konden zien. Het was kwart over twee en de trein terug naar Hanoi ging om vijf uur, maar het maakte ons niet uit: we moesten het zien! Op de motorbike zijn we op zoek gegaan naar het andere punt. Toen we daar aankwamen zijn we als gekken de 500 treden op gesprint, in de hitte. Het was het waard! (Ook de trein gehaald!)

'446584' door FransKloosterman '446584' door FransKloosterman

VietnamTam Coc

VietnamTam Coc

Boottocht door de dri

FransKloosterman

In alle rust banen de roeiboten zich door de groene vallei van Tam Coc. Een ruim twee uur durende tocht neemt je mee langs de "drie grotten" (vertaling van Tam Coc). De route voert door rijstvelden en na iedere bocht wacht een nieuwe verassing van natuurschoon.

'487686' door chateau '487686' door chateau

VietnamTam Coc

VietnamTam Coc

Varen in Tam Coc.

chateau

In Tam Coc (Ninh Binh) kun je in een (meestal door vrouwen geroeid) bootje varen tussen het mooie omringende karstlandschap. Wij waren er tijdens een dagtrip vanuit Hanoi. Deze dame zat temidden van een hoop roeibootjes te wachten op klandizie. Tijdens onze tocht passeerden we een aantal grotten waarbij we diep moesten bukken. De roeister gaf dit aan door enkele keren "tête-tête" te roepen. Het uitzicht op deze bootjes is gratis.

Laat kaart zien