Phu Quoc

Een bijnaam voor dit pareltje in de Golf van Thailand is Smaragdeiland, vanwege de vele natuurlijke schatten en oogverblindend mooie stranden die het eiland rijk is. Phu Quoc heeft een oppervlakte van 568 vierkante kilometer. Het aan de westkust gelegen Duong Dông is de hoofdplaats van het eiland.

Informatie over Phu Quoc

Beste foto's & tips van Phu Quoc

'519914' door silly '519914' door silly

VietnamPhu Quoc

VietnamPhu Quoc

Paradijs

silly

Vietnam heeft niet de mooie eilanden zoals andere landen in Zuidoost-Azië die wel hebben. Phu Quoc is daar echter een uitzondering op. Het is het grootste eiland van het land en het leukste om als toerist te bezoeken Phu Quoc wordt ook wel het smaragdeiland genoemd vanwege de natuurlijke schatten die op het eiland te vinden zijn. Zo vind je hier de mooiere stranden van Vietnam. Ook het binnenland is ongerept. Het district Phu Quoc van de Kiên Giang provincie bestaat uit het eiland en 21 aangrenzende kleinere eilandjes, waaronder de Tho Chu-eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van 568 km² en telt ongeveer 70.000 inwoners. De hoofdplaats van het eiland is het aan de westkust gelegen Duong Dong. Daar bevindt zich ook de luchthaven van Phu Quoc.

'515407' door TresContent '515407' door TresContent

VietnamPhu Quoc

VietnamPhu Quoc

Neem het vliegtuig...

TresContent

Een verblijf op het eiland Phu Quoc gepland? Heel goed! Denk echter wel even na voor je besluit de boot te nemen! Wij gingen namelijk wel met de boot. Tickets vooraf gereserveerd, niets aan de hand. Wel werden wij, ondanks onze reservering, door meerdere mensen gewaarschuwd voor oplichtingspraktijken. En helaas kwam dit uit. Eenmaal aangekomen in de haven vonden wij een bordje met de melding dat de tickets uitverkocht waren. Een reservering? Daar heeft niemand een boodschap aan. De zwarthandelaren staan inmiddels om je heen... Zij hebben wel een ticket voor je, voor 3x de normale prijs uiteraard. Ons is het uiteindelijk gelukt om met heel veel moeite op een andere locatie alsnog een ticket tegen de juiste prijs te kopen. Maar werden naast deze eerste problemen geconfronteerd met veel vertraging in de bloedhete zon en niet al te aangename mensen. Daarnaast is de tocht per boot ook geen leuke toevoeging aan de reis omdat je toch op een vaste plek met weinig tot geen uitzicht wordt gezet. Tip van de dag: boek lekker een vliegticket! Brengt je sneller op dit heerlijke eiland en scheelt een hoop stress.

'494743' door WendyvanLeeuwen '494743' door WendyvanLeeuwen

VietnamPhu Quoc

VietnamPhu Quoc

Groene vissersboten,.

WendyvanLeeuwen

Phu Quoc is een kleurrijk eiland - vooral de havens liggen vol met vrolijk gekleurde vissersboten. Je kunt mooi snorkelen rondom het eiland - en dan vanaf zee de leuke havens zien liggen.

Laat kaart zien

Laatste Phu Quoc artikelen

De mooiste stranden van Vietnam

Vietnam is gezegend met een drieduizend kilometer lange kust. Maar waar moet je precies zijn om heerlijke zandstranden en beschutte baaien helemaal voor jezelf te hebben?

Vietnam is gezegend met een drieduizend kilometer lange kust. Maar waar moet je precies zijn om heerlijke zandstranden en beschutte baaien helemaal vo...