Nha Trang

Nha Trang is een badplaats aan de oostkust van het land, gelegen tussen Hoi An en Mui Ne. De stad moet het vooral hebben van het toerisme en de visserij. Het grootste deel van de bevolking hangt een stroming van het boeddhisme aan. Hierdoor kent Nha Trang een aantal mooie boeddhistische bouwwerken, waaronder de Thap Ba Cham Tempel, gewijd aan de Boeddhistische priester Ponagar, en de Long Son Pagode met de prachtige veertien meter hoge witte Boeddha.

Informatie over Nha Trang

Beste foto's & tips van Nha Trang

'511344' door CBurgstad '511344' door CBurgstad

VietnamNha Trang

VietnamNha Trang

Kleurenpracht

CBurgstad

Op de route van Nha Trang naar Qui Nhon reis je langs de kust. Zoals de Russen Nha Trang vrijwel geheel hebben 'overgenomen', is de kustlijn verder naar het noorden deels opgekocht door de Amerikanen die er grote ommuurde vakantieoorden aan het bouwen zijn. Ook zien we prachtige, moderne toeristische oorden, die helaas vrijwel verlaten zijn omdat er bij Nha Trang een vliegveld is geopend en toeristen voortaan dus daar blijven. Heel triest........ Maar natuurlijk heb je op veel plaatsen ook een prachtig zicht op de zee! In een baai hebben we een fantastisch uitzicht op de vele gekleurde vissersbootjes die op het water dobberen. Het water heeft alle kleuren tussen groen en blauw. Op de oever zien we de kleine ronde bootjes waarmee de vissers vanaf de kust naar hun boot moeten peddelen.

'502735' door corriedewinter '502735' door corriedewinter

VietnamNha Trang

VietnamNha Trang

Hoe kom ik bij mijn..

corriedewinter

Nha Trang is een toeristenplaats met mooie stranden en zandduinen waar je kunt sandboarden en crossen.Leuk om te doen, maar ik geniet meer van dit soort tafereeltjes. Je kijkt hier naar de vissersboten in het overvolle haventje, net over de brug. Het is wasdag, vanavond varen de boten weer uit. Het lijkt me lastig om op de juiste boot te komen. De mensen gebruiken hiervoor een mandboot, die bestuurd wordt met één roeispaan. Rechts zie je er een liggen. Als je goed kijkt zie je nog een persoon op een van de boten zitten.

'511702' door CBurgstad '511702' door CBurgstad

VietnamNha Trang

VietnamNha Trang

Onder de brug

CBurgstad

Een dagje Nha Trang betekent voor velen een dagje lekker aan het strand liggen of een paar uur snorkelen. Wij zijn de dag begonnen met een wandeling naar het oude gedeelte van de stad en een bezoek aan het haventje met de fris en fel gekleurde vissersbootjes. Een schitterend gezicht! Bij toeval komen we onder de brug terecht die het haventje scheidt van de zee. En hoewel het eerst wat onheilspellend aan doet, worden we al snel getroffen door het prachtige licht op de metershoge brugpijlers en het groene water waardoor mooie kleuren ontstaan. De grauwe wereld krijgt plotseling kleur............

Laat kaart zien