Vietnam reviews

10
Vietnam Noord Vietnam
Motortocht in Thong Nguyen door de rijstvelden. In Thong Nguyen sliepen we in een huisje met uitzicht op de rijstvelden en die zijn daar heel mooi. S’Middags een tocht op de motor met de eigenaar en familieleden, langs zeer smalle paadjes en soms hoogte verschil zodat je van de motor af moest anders trok hij het niet en vaak eraf omdat het zo mooi was. En dan foto’s maken. Ook was er een rustpunt om wat te drinken en ook was er gelegenheid tot een wandeling door de rijstvelden. De mensen waren op sommige terrassen de rijst aan het oogsten, zodat het een prachtige middag was. Het is een plaats om te onthouden.
Regio
  • Prachtige natuur.
  • Goede motorrijders.
  • Avontuurlijk.
  • Off road motortocht.
Review geplaatst op 2020-02-02
10
Vietnam Hanoi
Dagje Hanoi met de brommer. We gaan een dagje Hanoi doen met de brommer. Als je het verkeer daar ziet, lijkt het best wel eng. Alles krioelt door elkaar , maar wij gaan achterop met ervaren rijders. Ze hebben helmen mee en daar gaan we. De jongens voegen zich helemaal naar het verkeer en als je achterop zit is het een heel avontuur. Je spreekt van tevoren af wat je wilt zien , je wordt er heen gebracht,, er wordt gewacht en je gaat weer verder. De jongens weten leuke eettentjes en ook waar lekkere koffie is. Het vervoer gaat snel en je bent op het einde van de dag een hele ervaring rijker.
Stad
  • Je ziet Hanoi op een andere manier.
  • Je bent midden in het verkeer
  • Snel van A naar B
  • Even aan de drukte wennen.
Review geplaatst op 2020-01-23
10
Vietnam Noord Vietnam
In het hoge noorden van Vietnam (district Dong Van , provincie Ha Giang) is er de Lung Cu vlaggetoren. Hij is 33 meter hoog en heeft een vlag van 54 m2 , wat het aantal aan minderheden in Noord Vietnam symboliseert. Je moet wel een hoge trap met veel treden op om eerst op een plateau te komen , om weer verder via een trap in de toren helemaal bovenin te komen, maar dan heb je ook wat. Een prachtig uitzicht tot in China toe en over de dorpjes van de minderheden (Mong en Lolo) die je ook kan gaan bezoeken. Een bezoekje meer dan waard.
Regio
  • geen of weinig toeristen.
  • leuke dorpjes in de omgeving.
  • Prachtig uitzicht.
  • vele traptreden om boven te komen.
Review geplaatst op 2020-01-16
8
Vietnam Hanoi
De Quang Ba Bloemenmarkt in Hanoi. Als ex-bloemiste moet je wel naar de bloemenmarkt in Hanoi, Vietnam. Je moet er wel vroeg je bed voor uit, maar dan zie je ook wat. Het was nog donker, maar toch was er bedrijvigheid op de weg. De bloemenmeisjes van Hanoi reden naar de markt om hun handel te kopen. Op de markt was het volop licht van lampen en er was een drukte van het verhandelen van bloemen. Een groot scala aan kleur en geur van de soorten bloemen, te veel om op te noemen en het verraste mij , zoveel verscheidenheid als er was. Alle soorten die je maar bedenken kon, stonden er. Er waren ook planten en neven artikelen zoals vazen, bindmateriaal en papier. Als je dan toch in Hanoi bent, is de bloemenmarkt echt een bezoekje waard.
Stad
  • Vriendelijke mensen.
  • Heerlijk geurend.
  • Zeer kleurrijk.
  • Gratis.
  • Voor sommigen het vroege opstaan.
Review geplaatst op 2020-03-15
9
Vietnam
Vietnam is een fantastisch mooi land. Ik heb er in een periode van 3 weken doorheen gereisd met mijn gezin. De uitdaging is de hele toeristische plekken te vermijden. Soms ontkom je er niet aan als je naar bestemmingen gaat als Halong Bay.
Land
  • Veel afwisseling van natuur en steden
  • Goed te bereizen
  • vriendelijke bevolking
  • veel toeristen op populaire bestemmingen
Review geplaatst op 2019-03-28
8
Vietnam
Caroline was hier 15 Mar 2018
Con Dao was een heerlijk rustig eiland met maar weinig toerisme. We waren opzoek naar een plek waar je lekker kunt relaxen, en dat hebben we ook gevonden. Het eiland had een hele mooie natuur; je kon een hike lopen door de jungle en snorkelen was ook erg leuk! Ongeveer een uurtje uit de kust liggen geweldige koraalriffen waar je kan snorkelen of duiken. Wat ons opviel tijdens het bezoek aan Con Dao was dat het nog echt authentiek Vietnamees is. Elke dag om 18 uur en in de ochtend werd het Vietnamese nieuws van het vasteland door de speakers op het eiland afgespeeld en was het volkslied te horen. Wat een nadeel kan zijn op dit eiland, maar wat voor velen ook een voordeel is, is dat er niet zoveel toeristen zijn. Hierdoor zijn er ook niet zoveel restaurants ingesteld op toeristen. Er zijn op het eiland 2 zaakjes die snorkeltours regelen, dit is erg leuk om te doen. De zee is super mooi blauw, en het is mega rustig, dus het is echt genieten!
Land
  • Niet toeristisch, heerlijk rustig
  • Hele mooie natuur
  • Weinig restaurants
  • Voor koraal moet u uit de kust gaan snorkelen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Vietnam Hoi An
Caroline was hier 15 Mar 2018
Tijdens onze rondreis in Vietnam hebben we ook een aantal dagen verbleven in Hoi An. In Hoi An zijn alle huisjes in een bepaalde stijl gebouwd, net als in de rest van Vietnam zijn alle huizen erg diep en niet erg breed. Je ziet Chinese, Japanse en Franse invloeden. Het is een redelijk kleine stad, wat het erg knus en gezellig maakt. Daarnaast is er op 20 minuutjes fietsen een strand, waar je even kan bijkomen van alle indrukken. De restaurantmedewerkers van deze stranden willen je heel graag met allerlei acties naar hun restaurants toelokken, dit kon af en toe nog wel eens vervelend zijn als je rustig ligt te relaxen. Het strand is wel relatief rustig, dus dat is fijn. 's Avonds heeft de stad een hele leuke sfeer door alle kleurrijke lampionnen die in de straten hangen. Ook kan je bij sommige winkeltjes je eigen lampion maken. De stad staat bekend om zijn vele kleermakers, de straten zitten er vol mee. Je hebt ze in allerlei verschillende prijsklassen en er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de winkels, maar het is zeker een aanrader om iets op maat te laten maken, heel leuk om te zien hoe een kledingstuk tot stand komt. Ondanks dat Hoi An best toeristisch is, is het toch een enorm leuk stadje omdat het veel sfeer heeft. Wij raadden het zeker aan aan iedereen die naar Vietnam op vakantie gaat.
Stad
  • Niet al te groot
  • Strand op 20 minuten fietsen
  • Knusse sfeer
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2018-03-15
7
Vietnam Noord Vietnam
Bac Ha is een van de bekende dorpen om een lokale markt te bezoeken. De markt is uiteraard zeer de moeite om te bezoeken, er wordt van alles verkocht en er komen veel locals uit de omgeving. Velen in hun traditionele kleding. Dit geeft een heel kleurrijk beeld. Vroeg in de ochtend is het rustig, en voornamelijk door Vietnamezen bezocht. Jammer is dat de markt na een uur of 10 overgenomen lijkt te worden door de toeristen die met bussen vanuit Sapa aan zijn gekomen. Veel mensen zien van dit dorp niet meer dan alleen de markt op zondagochtend. Die markt is echt wel de moeite waard maar toch is het zonde want het is echt wel een leuk dorpje om verder te bekijken. Er ligt een groot meer centraal in het dorp en rondom liggen de bergen. Dit levert zeker in het avondlicht en bij rustig weer een mooi beeld op. Op zaterdagavond is er een lokaal feest met muziek en dans en als afsluiter een groot kampvuur. Jong en oud komen hier samen, maar andere toeristen konden we op 1 hand tellen. Een aanrader om met locals in contact te komen! Verder blijft het een dorp, dus verwacht geen hippe restaurants en cafe's. Het dorp heb je in principe in 1-2 uurtjes wel helemaal gezien. De omgeving is echter ook zeer de moeite waard om te wandelen. Erg rustig en mooi! Kortom: een bestemming om zeker een nacht voordat je de markt bezoekt al te gaan slapen. En niet alleen om om 7uur als een van de eersten op de markt te zijn...
Regio
  • Lokale markt op de vroege ochtend
  • Mooie omgeving is erg rustig
  • Za-avond kans om lokaal feest mee te maken
  • Mooi centraal meer
  • Hotels, restaurants e.d. niet heel bijzonder
  • Op de markt na 10u teveel toerisme
Review geplaatst op 2017-06-27
9
Vietnam Hoi An
Licht, kleuren en cultuur staan centraal in het gezellige Hoi An. Het ligt aan de Zuid-Chinese zee. In de 16e en 17e eeuw was deze plek een belangrijke havenstad. Het is er helaas super toeristisch, maar o zo sfeervol. ´s Avonds zijn alle lantaarns in de knusse straten verlicht en kun je wensfakkels op het water loslaten. De lichtjes overal en een romantische boottocht op de rivier in het centrum, maken de sfeer compleet! Er is een gezellige markt waar je lokale producten kunt kopen. Hoi An staat erom bekend dat je kleding op maat kunt laten maken. Dit is je kans voor een uniek chique pak of feestjurk. Er zijn luxere restaurants en low budget eetstalletjes op straat. Probeer de rijstpannenkoek met ei, de lokale lekkernij ´Cao lao´ en ´White rose´. In sommige restaurant kun je je eigen verse springrolls maken! De prijzen gaan wel over de kop op straat, afdingen hoort bij het spel. Zelfs een pannenkoek kun je voor de helft van het geld krijgen! Er is accommodatie in overvloed. Luxe resorts vind je aan de kust met zicht op zee. Een guesthouse in een achterafstraatje kost vaak niet zoveel. Sinds 1999 staat deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tip: Huur een fiets en ontdek de omgeving rondom Hoi An. Geniet van de waterbuffels en vogels die je onderweg ziet rondom de rijstvelden. Volg een cursus lantaarn maken, echt een aanrader! Bamboestokken vormen, stof spannen, lijmen en klaar is je souvenir! Op Tripadvisor kun je de mogelijkheden onderzoeken.
Stad
  • Gezellige, sfeervolle stad
  • Betaalbare accommodatie en eten
  • Creatieve workshops
  • Betaalbare kleding laten maken
  • Héél toeristisch
Review geplaatst op 2018-02-18
8
Vietnam
Hoi An is een prachtige sfeervolle stad in Vietnam. Met name Hoi An Old Town is bij avond/nacht onwijs mooi, met alle lampionnen. Iets wat zo mooi is blijft echter niet een geheim, het is er dan ook behoorlijk druk!
Land
  • Heel erg sfeervol
  • Leuke restuarantjes
  • Lekkerste 'coconut icecream coffee'
  • Erg druk/toeristisch
  • Dames en heren die je een boottripje willen v
Review geplaatst op 2017-08-01
8
Vietnam
De Mekong Delta kun je het beste fietsend beleven en dan vooral de kleinere wegen nemen. Daar zie je de lokale bewoners hardwerkend in een authentieke omgeving. Het is de "Betuwe" van Vietnam. Er zijn veel fruitplantages te vinden zoals ramboetans, mango's, bananen en kokosnoten. Het transport van deze vruchten vindt vooral plaats over het water. Deze floating markets zijn wisselend toeristisch. De floating market van Long Xuyen wordt nog niet overstelpt door massa's toeristen en is makkelijk met een lokaal bootje te bezoeken in de vroeg ochtend.
Land
  • mooie inkijk in het dagelijkse leven van de M
  • het kan er erg warm zijn
Review geplaatst op 2017-05-11
10
Vietnam
Ha Long Bay is toeristisch maar zo ontzettend mooi. Zelfs met minder weer geniet je daar volop. Je kan excursies doen, zoals met een kleinere boot naar Hang Su'ng Sót, de verrassende grot. Dat vond ik echt het hoogtepunt van Halong Bay.
Land
  • prachtige natuur
  • mooie boottocht
  • leuke excursies
  • Verrassende grot
  • op sommige plekken is het behoorlijk druk
Review geplaatst op 2017-03-16
10
Vietnam
Mai Chau is behoorlijk toeristisch. Het hele dorp is één grote marktplaats, er worden veel zelfgemaakte spullen verkocht. De mensen zijn er vriendelijk en soms wat opdringerig. De omgeving is prachtig. Je kan hier mooie wandelingen maken maar ook fietstochten. Meestal staan er wel een aantal fietsen bij de homestay, die je mag gebruiken. Echte armoede heb ik daar niet gezien. Ik had veel spullen meegenomen voor de kinderen. Heb een peuterspeelzaal bezocht maar die kinderen hadden genoeg om mee te spelen en ook hadden ze genoeg te eten. Dus alle spullen heb ik weer meegenomen naar de volgende locatie. In Mai Chau heb je veel keus in homestays. Ik heb overnacht in Poom Coong Village.
Land
  • nette homestay
  • mooie omgeving
  • mooie en goedkope souvenirs (afdingen)
  • rustige plek om te overnachten
  • toeristisch
  • toilet en douches staan eind vanaf de homesta
Review geplaatst op 2017-03-16
8
Vietnam
Het eiland Quan Lan ligt bij Bai Tu Long Bay; het onbekendere en dus rustige zusje van Ha Long Bay. Het super rustige en idyllische eiland is langgerekt en er ligt 1 dorpje in het zuiden. Richting het noorden loopt 1 hoofdweg met wat kleine aftakkingen richting nog wat verdwaalde huizen en prachtige hagelwitte stranden. Het eiland is grotendeels vlak, er zijn mangroves en dichte oerwouden, rijstvelden en veel vissersboten. Met de gewone dagelijkse veerboot kan je door Bay Tu Long Bay naar het eiland Quan Lan varen. Al een belevenis op zich want de boten zijn niet van Nederlandse kwaliteit zal ik maar zeggen. En aangezien er op het eiland amper iets te koop is wordt met deze boot ook allerlei materiaal vervoerd om bijvoorbeeld te bouwen. Vanaf de pier kan je met een tuktuk naar het dorpje (zo'n 2km). Wij waren op het eiland de enige toeristen en werden dan ook flink aangestaard ;-) Er was in het dorpje 1 restaurant open, en 1 hotel. Verder zijn er wat kleine winkeltjes, een tempel (uiteraard) en een schooltje. En natuurlijk heel veel vissers. Eigenlijk is hier weinig te doen, behalve genieten van de rust, prachtige witte stranden, mangrovebossen, buffels op de rijstvelden, vissers bij ondergaande zon en de vriendelijke mensen. Huur hiervoor een scooter voor een paar cent en rij gewoon lekker rond, stop hier en daar, maak een praatje...
Land
  • Rustig en overzichtelijk
  • Hagelwitte zandstranden
  • Vriendelijke mensen
  • Zeer weinig toeristen
  • Prachtige natuur
  • Verse vis! (springrolls)
  • Na 2-3 dagen heb je alles hier wel gezien
  • Stranden zijn te voet net te ver v/h dorpje
  • Weinig keuze qua eten & slapen
Review geplaatst op 2017-04-10
8
Vietnam
Je moet natuurlijk wel van steden houden zoals ik. Maar dan is Hanoi wel echt heel erg leuk. Zoals ik net bij mijn foto al schreef is de combinatie van traditioneel en hip/trendy mij erg goed bevallen. Fijn is ook dat er groen en water is in de stad, waar ook veel locals gebruik van maken in hun vrije tijd. En het vrouwenmuseum is echt heel mooi! En je kan overal zo lekker eten. Vooral ook bij de kleine streetfood zaakjes waar je op kabouterkrukjes tussen de locals zit. Wees alsjeblieft niet bang om ziek te worden van het eten in Hanoi. Uiteraard moet je wel kijken waar je gaat zitten. En dan heb ik de toffe dakterrassen die je wel even moet weten te vinden nog niet eens benoemd. En de bloemenmarkt vroeg in de ochtend. Zoveel veelzijdigheid in die ene stad! Je hoort het: ik heb er genoten en me geen moment onveilig gevoeld.
Land
  • Goed eten
  • Overzichtelijk
  • Gevarieerd aanbod
  • Veel, gemakkelijk contact met locals
  • Veilig
  • Straatverkopers soms wat opdringerig
  • Let op bij taxi's, eerst prijs afspreken
Review geplaatst op 2017-05-14
8
Vietnam Hanoi
Je moet natuurlijk wel van steden houden zoals ik. Maar dan is Hanoi wel echt heel erg leuk. Zoals ik net bij mijn foto al schreef is de combinatie van traditioneel en hip/trendy mij erg goed bevallen. Fijn is ook dat er groen en water is in de stad, waar ook veel locals gebruik van maken in hun vrije tijd. En het vrouwenmuseum is echt heel mooi! En je kan overal zo lekker eten. Vooral ook bij de kleine streetfood zaakjes waar je op kabouterkrukjes tussen de locals zit. Wees alsjeblieft niet bang om ziek te worden van het eten in Hanoi. Uiteraard moet je wel kijken waar je gaat zitten. En dan heb ik de toffe dakterrassen die je wel even moet weten te vinden nog niet eens benoemd. En de bloemenmarkt vroeg in de ochtend. Zoveel veelzijdigheid in die ene stad! Je hoort het: ik heb er genoten en me geen moment onveilig gevoeld.
Stad
  • Goed eten
  • Overzichtelijk
  • Gevarieerd aanbod
  • Veel, gemakkelijk contact met locals
  • Veilig
  • Straatverkopers soms wat opdringerig
  • Let op bij taxi's, eerst prijs afspreken
Review geplaatst op 2017-05-14
10
Vietnam
Nhà Hàng ngon Door Vietnamese vrienden meegenomen naar dit restaurant waar met name de locals graag komen eten. Vooraf reserveren is gewenst aangezien dit restaurant grote naamsbekendheid heeft. Probeer er eens de "hotpot" een hete bouillon waarin je zelf de verse groenten en vlees/kip gooit en wat heerlijk smaakt of probeer de verse (of gefrituurde) Goi cuon(springrolls). Goi cuon betekent ‘saladerollen’ of ‘gerolde salade’ maar het is vooral bekend als ‘lenterol’ of ‘fresh spring roll’ in het Engels. Het zijn rijstpapierrollen gevuld met verse groente en kruiden, vlees, vis of vegetarisch. Voor een complete maaltijd worden ze vaak aangevuld met rijstvermicelli en geserveerd met verschillende dipsauzen.
Land
  • Mooie ambiance en heerlijk eten
  • vooraf reserveren
Review geplaatst op 2016-09-13
8
Vietnam
Tijdens onze rondreis in Vietnam hebben we ook een aantal dagen verbleven in Hoi An. In Hoi An zijn alle huisjes in een bepaalde stijl gebouwd, net als in de rest van Vietnam zijn alle huizen erg diep en niet erg breed. Je ziet Chinese, Japanse en Franse invloeden. Het is een redelijk kleine stad, wat het erg knus en gezellig maakt. Daarnaast is er op 20 minuutjes fietsen een strand, waar je even kan bijkomen van alle indrukken. De restaurantmedewerkers van deze stranden willen je heel graag met allerlei acties naar hun restaurants toelokken, dit kon af en toe nog wel eens vervelend zijn als je rustig ligt te relaxen. Het strand is wel relatief rustig, dus dat is fijn. 's Avonds heeft de stad een hele leuke sfeer door alle kleurrijke lampionnen die in de straten hangen. Ook kan je bij sommige winkeltjes je eigen lampion maken. De stad staat bekend om zijn vele kleermakers, de straten zitten er vol mee. Je hebt ze in allerlei verschillende prijsklassen en er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de winkels, maar het is zeker een aanrader om iets op maat te laten maken, heel leuk om te zien hoe een kledingstuk tot stand komt. Ondanks dat Hoi An best toeristisch is, is het toch een enorm leuk stadje omdat het veel sfeer heeft. Wij raadden het zeker aan aan iedereen die naar Vietnam op vakantie gaat.
Land
  • Niet al te groot
  • Strand op 20 minuten fietsen
  • Knusse sfeer
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2016-09-24
9
Vietnam Ninh Binh
Rustig Tam Coc? Als één van de hoofdattracties van Vietnam lijkt dat onmogelijk. Toch heb ik een leuke tip voor je; waar het overdag stikt van de boten en dus mede-toeristen, zo is er na sluitingstijd van de loketten niets meer te doen. Ik besloot om een wandeling te maken aan het eind van de middag, voor zonsondergang. Op een gegeven moment schoot een Vietnamees vrouwtje me aan en in gebrekkig Engels vroeg ze of ik een boottochtje wou maken. Nou dit leek mij prachtig, alleen had ik gezien en gehoord wat voor drukte dit overdag was. Ze bood me een goede prijs, want een entreekaartje voor het park was niet meer nodig, dus ik hoefde alleen haar 'roeiwerk' te betalen. Zo gezegd, zo gedaan. Helemaal alleen voerden we de Tam Coc rivier op, door de grotten en genoten we van alle vogels. Ik mocht ook proberen om met m'n voeten te roeien, zoals zij dat ook deed. Het mooiste was nog wel dat er niet tientallen 'bootkraampjes' waren die van alles probeerden te verkopen aan de toeristen. Op de terugweg zakte de zon langzaam. Een oase van rust, bij een van de meest bezochte en bijzondere plekken van Vietnam, voor een prachtige prijs. Mooier dan dit wordt t niet! Dus als Tam Coc op je lijstje staat, maak een wandeling als de loketten gesloten zijn.
Regio
  • Eind van de middag rustig
  • Goedkoop na sluitingstijd
  • Prachtige omgeving
  • Overdag overspoeld met toeristen
  • Prijzig
Review geplaatst op 2017-01-03
8
Vietnam
Con Dao was een heerlijk rustig eiland met maar weinig toerisme. We waren opzoek naar een plek waar je lekker kunt relaxen, en dat hebben we ook gevonden. Het eiland had een hele mooie natuur; je kon een hike lopen door de jungle en snorkelen was ook erg leuk! Ongeveer een uurtje uit de kust liggen geweldige koraalriffen waar je kan snorkelen of duiken. Wat ons opviel tijdens het bezoek aan Con Dao was dat het nog echt authentiek Vietnamees is. Elke dag om 18 uur en in de ochtend werd het Vietnamese nieuws van het vasteland door de speakers op het eiland afgespeeld en was het volkslied te horen. Wat een nadeel kan zijn op dit eiland, maar wat voor velen ook een voordeel is, is dat er niet zoveel toeristen zijn. Hierdoor zijn er ook niet zoveel restaurants ingesteld op toeristen. Er zijn op het eiland 2 zaakjes die snorkeltours regelen, dit is erg leuk om te doen. De zee is super mooi blauw, en het is mega rustig, dus het is echt genieten!
Land
  • Niet toeristisch, heerlijk rustig
  • Hele mooie natuur
  • Weinig restaurants
  • Voor koraal moet u uit de kust gaan snorkelen
Review geplaatst op 2017-02-09