Japan image

Japan


Populaire bestemmingen

Japan
Azië
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Japan

Japan kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Japan naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Japan. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(17)
Bekijk reviews >
Maak een culinaire wereldreis

Columbus Travel neemt je mee

Maak een culinaire wereldreis

€ 6,25

We nemen je mee op een culinaire roadtrip door het Zuid-Italiaanse Calabrië, langs de Schotse ‘whiskykust’, de favoriete barretjes en restaurants van Sevilla en ontdek waarom de Japanse keuken de beste van de wereld is.

Bestel

Reisinspiratie

Van onze community

Snow monkey
Snow monkey
Honshu centraal
Dreamer666
Scheer je weg!
Scheer je weg!
Hokkaido
Bowral
Chillen in een warmwaterbad
Chillen in een warmwaterbad
Honshu centraal
Bowral

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Japan van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Japan dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association).

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: yen (JPY). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  2 januari – Meerderjarigheidsdag
  Nationale feestdag dat jongen en meisjes twintig jaar worden. Ceremonieel worden ze officieel meerderjarig verklaard.

  11 februari – Stichting van Japan
  Herdenking van de dag dat de eerste Japanse keizer Jinmu de troon besteeg.  

  21 maart – Lentenachtevening
  Op deze dag worden de graven van de voorouders bezocht.

  29 april – Showa dag
  Viering van de geboortedag van keizer Showa.

  3 mei – Dag van de grondwet
  Herdenking van de dag dat de Japanse grondwet in 1947 werd ingevoerd.

  4 mei – Dag van het groene loof
  Dag om stil te staan bij de belangrijke rol van de natuur en de natuur te waarderen.

  5 mei – Jongerendag

  Juli – Dankbaarheid voor de zee
  De derde maandag in juli wordt de zee bedankt voor alles wat het biedt.

  September – Dag van de eerbied
  Feestdag op de derde maandag in september waarbij de ouderen worden geëerd.

  23 september – Herfstnachtlevering
  Dag om de overledenen en de voorouders te eren.

  Oktober – Nationale sportdag
  De tweede maandag van oktober is als nationale sportdag verklaard, ter herinnering aan de Olympische Spelen die in 1964 plaatsvonden in Tokio.

  3 november – Cultuurdag

  23  november – Dag van de arbeid
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  23 december – Verjaardag van de keizer

   

 • Japan – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Japan, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Japan gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 7 uur later in de zomer, 8 uur later in de winter
  De hoofdstad van Japan is Tokio.
  Het oppervlak van Japan is 60% van Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Japans.