Hakone

Foto door Reisreporter reysigers

Met markten, forten, musea en dadelpalm oase is Al Ain een verademing na het hectische Dubai en zelfs Abu Dhabi. Al Ain zelf is een dynamische stad met een paar uitstekende musea, een archeologisch park, een prachtige dierentuin en een relatieve overvloed aan groen.

Informatie over Hakone

Beste foto's & tips van Hakone

'556241' door reysigers '556241' door reysigers

JapanHakone

JapanHakone

Zwavelhoudende dampen

reysigers

Hakone is een lieflijk dorpje aan de voet van Mt. Fuji. Het is een dorp met tempels, tuinen met houten bruggetjes, rode lantaarns en schrijnpoorten. Hakone is de perfecte uitvalsbasis om het Fuji-Hakone-Izu National Park te verkennen. De natuur is er ongerept, de bergen zijn vulkanisch. Owakudani is het gebied rondom een krater die gevormd is tijdens de laatste uitbarsting van de berg Hakone. Het gebied  is nog steeds een actieve vulkanische zone waar je zwavelhoudende dampen, hete bronnen en rivieren kunt bezoeken. Hakone ligt op een afstand van ongeveer 90 km ten westen van Tokyo.

'1005064' door Elleke '1005064' door Elleke

JapanHakone

JapanHakone

De Fuji-san vanaf de.

Elleke

De Mount Fuji is hét symbool van Japan, maar helaas vaak omhuld door wolken, waardoor de kans bestaat dat je Japan verlaat zonder de berg in het echt te aanschouwen. Wij hebben vaak op uitkijk gestaan van op verschillende plekken. Pas van op de Mishima Skywalk hebben we de Mount Fuji kunnen spotten. We namen hiervoor de bus vanuit Hakone. De Mishima Skywalk is Japan's langste 'suspension bridge' voor voetgangers (400m). Je moet entreegeld betalen, maar aangezien wij uiteindelijk met dit uitzicht beloond werden, vonden wij dat helemaal niet erg! De brug werd pas toegankelijk in 2016 en is dus in iets oudere reisgidsen niet te vinden! Toen wij er waren, was het er erg rustig. Ik denk dat het er de komende jaren dus wel drukker zal worden.

'1114995' door Elleke '1114995' door Elleke

JapanHakone

JapanHakone

De Hakone kabelbaan

Elleke

Vanaf Odawara kun je met de Hakone Freepass makkelijk met de schitterende Hakone-Tozan Railway (Hakonetozan Line) naar Hakone. Het is absoluut geen sneltrein, en gelukkig maar, want de omgeving is prachtig en je kan dus rustig genieten. Hakone ligt in een actief vulkanisch gebied vol met geothermale bronnen. Het is een onsen-dorp (Japanse equivalent van een kuuroord), waarbij zo goed als elke accommodatie over een eigen onsen (heetwaterbron) beschikt. Hakone is een regio binnen het bergachtige gebied rond Mt. Fuji. Wij logeren in Gora, één van de dorpjes van Hakone. Dit is een redelijk centraal dorp, waar de trein stopt, bussen passeren en de kabelbaan vertrekt. De Hakone kabelbaan brengt je naar Togendai, met onderweg zicht op Mt. Fuji (als je geluk hebt; wij dus alweer niet die dag) en zicht op de Owakudani vallei met de geothermale bronnen. Als je de Owakudani vallei nadert met de kabelbaan, waan je je even op een andere planeet: je ziet pruttelende fumaroles met stinkende zwavelwolken. (zie foto) Eenmaal aangekomen in Togendai, sta je aan de oever van het mooie Lake Ashi.

Laat kaart zien