Fukuoka

Fukuoka is de grootste stad van het eiland Kyushu, dat ten zuiden van Honshu ligt. Fukuoka is ontstaan uit twee steden: Fukuoka en Hakata. Het oudste deel van de stad draagt nog steeds de oorspronkelijke naam Hakata. Bezienswaardigheden zijn onder andere de Fukuoka Tower, de Fukuoka Dome, het Kokusai Centre waar jaarlijks grote sumo-wedstrijden worden gehouden en Marine World.

Informatie over Fukuoka

Beste foto's & tips van Fukuoka

'159253' door maaikevonk '159253' door maaikevonk

JapanFukuoka

JapanFukuoka

Japanese Monk

maaikevonk

Gemaakt tijdens het uitoefenen van een ritueel, in een van de vele tempels..

'451343' door Erminio '451343' door Erminio

JapanFukuoka

JapanFukuoka

Fukuoka tower

Erminio

Fukuoka Tower is een 234 meter hoge toren gelegen in Momochihama, Fukuoka, Japan. Het is de hoogste toren in Japan bij de zee. Fukuoka Tower werd voltooid in 1989. Het werd ontworpen door Nikken Sekkei. Het werd gebouwd op drooggelegd land uit Hakata Bay.

'281388' door fjstakenburg '281388' door fjstakenburg

JapanFukuoka

JapanFukuoka

Eten bij Yatai...stal

fjstakenburg

Waar overdag nog weinig van is te zien, worden 's avonds tientallen Yataistalletjes opgebouwd. Je kunt er van alles eten van ramen en yakitori tot de prachtigste gegrilde vissen. Soms staan mensen er voor in de rij om een plek op een van de krukjes te bemachtigen, omdat zo een stal b.v. beroemd is om zijn "ramen" of "udon". Er wordt soms ook flink bier en sake en shochu bij gedronken, wat de stemming nog meer verhoogt.

Laat kaart zien