Nara

Een stad waar de sikaherten zich niks van de toeristen aantrekken en gewoon met de mensenmassa mee door de stad lopen. Vooral in het Narapark heb je grote kans dat je deze herten tegenkomt. Nara is een stad in het zuiden van het Narase eiland Honshu. Het telt vele boeddhistische tempels en shintoschrijnen, waar de Todai-ji een van de bekendste van is.

Informatie over Nara

Beste foto's & tips van Nara

'527532' door Bowral '527532' door Bowral

JapanNara

JapanNara

Hert en mens in...har

Bowral

Dit is de Nandaimon poort die toegang geeft tot de Todaiji tempel (op de achtergrond) in Nara. Zowel de poort als de tempel staan op de Werelderfgoedlijst. De Todaiji tempel is het grootste houten gebouw ter wereld. Het hele complex ligt in een parkachtige omgeving waar permanent zo’n 1.200 herten in het wild leven. Al sinds eeuwen leven mensen en herten in harmonie samen in Nara. Voor Japanners zijn de herten ‘goddelijke boodschappers’. De huidige Nandaimon poort is in de 13e eeuw gebouwd. Daarvoor hebben er enkele andere poorten (de eerste in 798) gestaan die echter alle werden verwoest door aardbevingen en branden.

'552260' door aticketto '552260' door aticketto

JapanNara

JapanNara

Tempel van 1000...lan

aticketto

Als je Nara bezoekt mag je zeker niet de tempel Kasuga Taisha (de tempel van de 1000 lantaarns) overslaan. Kasuga is bekend om de 3000 stenen en bronzen lantaarns die rondom het heiligdom en langs de weg er naar toe staan en hangen. De lantaarns worden begin februari en midden augustus ontstoken. Ook de weg er naar toe is rijkelijk voorzien van vele stenen lantaarns en sommige zijn eeuwen oud. Er is ook een donkere ruimte ingericht waar je een indruk krijgt hoe mooi het is als de lantaarns ontstoken zijn. Nara is makkelijk bereikbaar per trein vanuit Kyoto en is uitstekend te doen als dagtrip.

'491461' door ikkie77 '491461' door ikkie77

JapanNara

JapanNara

Helemaal zen...

ikkie77

Zou het nog leven? Dat vroegen wij onszelf af toen wij door het beroemde Nara park liepen. Dit jonge hertje was schijnbaar zo uitgeput van het schooien bij de mensen om de speciale hertenkoeken dat het arme beestje uitgeput in slaap is gevallen. Ik kan me voorstellen dat het lekker droomt over nog meer koeken....maar ben bang dat hij of zij wat kramp in de nek zal hebben bij het ontwaken. Er lopen meer dan duizend herten vrij rond in dit park en daarbuiten. Op deze plek (en op een paar andere plekken in Japan) worden ze gezien als boodschappers van de goden dus iedereen behandeld ze met respect. Als de herten dat nu zelf ook zouden doen bij de bezoekers.....

Laat kaart zien