Himeji

Himeji is het meest bekend om zijn prachtige kasteel: het Kasteel van Himeji, dat wordt beschouwd als een van de mooiste overgebleven kastelen van Himeji. Het kasteel is een nationale schat en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Himeji ligt op een steenworp afstand van Kobe, Osaka en Kyoto, in het zuiden van het eiland Honshu.

Informatie over Himeji

Beste foto's & tips van Himeji

'489937' door RobHoekstra '489937' door RobHoekstra

JapanHimeji

JapanHimeji

Himeji highlight...ca

RobHoekstra

Na 5 jaren van renovatie opende het Himeji kasteel in Himeji (ja dat verwacht je niet) in Maart dit jaar weer zijn deuren voor het publiek. Ik was er in November vorig jaar toen de laatste puntjes op de i werden gezet. Gelukkig waren alle stellages en doeken alweer verwijderd en konden we het kasteel in ieder geval van de buitenkant in volle glorie bewonderen. Mijn highlight tijdens 2 weken Japan.

'552584' door RobHoekstra '552584' door RobHoekstra

JapanHimeji

JapanHimeji

Samoerai kasteel...Hi

RobHoekstra

Wat zou ik graag nog een keer terug gaan naar Japan. Vond het echt een geweldig vakantieland namelijk. Hier op de site staat het volgens mij (nog) niet bij iedereen op z'n bucketlist. Misschien omdat het een erg modern land is of omdat de "hoge prijzen" afschrikt. Modern is het op een aantal vlakken zeker ja. Duur vond ik het echter niet. De prijzen liggen een stuk hoger dan in bijv. Thailand of Indonesië maar niet hoger dan in onze eigen hoofdstad. Ik had hoge verwachtingen van dit land en die werden gelukkig meer dan waar gemaakt. Dit kasteel van Himeji was een van de architectonische hoogtepuntjes van mijn bezoek. Himeji ligt op ruim een half uur treinen van Osaka.

'455669' door RobHoekstra '455669' door RobHoekstra

JapanHimeji

JapanHimeji

Himeji Castle

RobHoekstra

Kasteel Himeji ligt in de stad Himeji. Ongeveer een uurtje zuidelijk van Osaka. Het is een van de oudste overblijvende en originele kastelen van Japan. Vanaf 2009 zijn ze reeds bezig met renoveren. Eind Maart 2015 zal het ook wel weer “stipt” klaar zijn. Wij hadden het geluk dat de steigers en de doeken reeds verwijderd waren. Een indrukwekkend gebouw en een van de hoogtepunten van mijn Japan trip vond ik het.

Laat kaart zien