Sapporo

Sapporo is de hoofdstad van het Sapporose eiland en de prefectuur Hokkaido. Jaarlijks vindt hier in februari het door miljoenen bezochte sneeuwfestival plaats, bekend dankzij de enorme gebouwen die van ijs en sneeuw worden opgetrokken. De 147 meter hoge Sapporo TV Tower torent hoog boven de stad uit. Andere highlights zijn de Hokkaido Shrine en het Odori Park.

Informatie over Sapporo

Beste foto's & tips van Sapporo

'323145' door papillonreizen '323145' door papillonreizen

JapanSapporo

JapanSapporo

Pas op! Ondeugden...

papillonreizen

Eén van de leuke aspecten van (alleen) op reis zijn, is dat je nogal eens uitgenodigd wordt. Zoals hier in Sapporo, waar ik samen met mijn gids en zijn gezin bij het beste lokale sushi-restaurant terecht kom, ter gelegendheid van de verjaardag van de jongste telg. Wat een ondeugden die twee jongens. Het was wat vermoeiend na de stevige trektocht die eraan vooraf was gegaan, maar ik heb me ook kostelijk vermaakt om dit komische duo, dat best even hun mooie bruine kijkers naar de lens wilde richten. Nou, heel even dan, vooral niet te lang, want stilzitten valt natuurlijk niet mee..!

'321839' door papillonreizen '321839' door papillonreizen

JapanSapporo

JapanSapporo

Pas op: scherp!

papillonreizen

Wandelend door Sapporo kwam ik langs een huis waar aan de zijkant strengen vol spaanse pepers te drogen hingen. Heerlijk al dat rood tussen de vrij grauwe gebouwen!

Laat kaart zien