Miyajima

Miyajima is een eiland in de Miyajimase Binnenzee, het water tussen Honshu en Shikoku. Het maakt deel uit van Hatsukaichi, een stad in de prefectuur Hiroshima. Miyajima is vooral bekend om de Itsukushima-schrijn met daarvoor de torii, de toegangspoort. Bij vloed staat de poort in het water en bij eb is de poort te voet bereikbaar. Overal op het eiland lopen tamme herten rond.

Informatie over Miyajima

Beste foto's & tips van Miyajima

'459895' door Karindewolf '459895' door Karindewolf

JapanMiyajima

JapanMiyajima

The last samoerai!

Karindewolf

De torii is de toegangspoort tot het schrijn. Deze torii van Itsukushima staat in de zee want de mensen bezochten het schrijn via de zee. Deze torii is 16,8 meter hoog en weegt 60 ton! Link naar 'the last samoerai, met dank aan RR Doekemeijer!

'552855' door aticketto '552855' door aticketto

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Drijvende Torii

aticketto

De hoofdattractie van het eiland Miyajima is 11 meter hoge vermiljoenrode Torii die in zee staat. Met vloed lijkt deze poort te drijven op het rustig kabbelende water van de Binnenzee. De poort is een onderdeel van het fraai gelegen en zeer bezienswaardige heiligdom ltsukushima. Het heiligdom zelf staat ook geheel op palen om bij vloed de gebouwen te beschermen tegen het water. Je kunt er rondwandelen over de rode veranda’s waar dan het perfecte zicht hebt op de Torii. Hiervoor betaal je wel entree. Vanuit Hiroshima kun je makkelijk een dagtrip maken naar dit eiland. Trek er wel de hele dag voor uit want er is veel meer te zien op dit eiland. Je kunt op een boot stappen bij A-bomb in Hiroshima die je in een klein uur naar het eiland brengt.

'380978' door enroute2 '380978' door enroute2

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Itsukushima-schrijn

enroute2

Op deze foto zie je een impressie van het Itsukushima-schrijn, een shintoschrijn op het bosrijke en heuvelachtige eiland Miyajima. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en de geschiedenis van dit tempelcomplex gaat terug tot de 6e eeuw, maar het bestaat in zijn huidige vorm sinds 1168. Het staat tegenover de bekende Torii, dat de toegangspoort vormt tot het schrijn. Die staat in het water omdat de mensen vroeger het schrijn steeds bezochten via de zee. Deze niet te missen bezienswaardigheid is makkelijk in een dag te bezoeken vanuit Hiroshima.

Laat kaart zien