Honshu noord

Honshu is het grootste eiland van Honshu noord. Het is een langgerekte strook die loopt van noord tot zuid. Het noorden van het eiland is het tamelijk koud. Bezienswaardig zijn het Towada-Hachimantai National Park en de steden Aomori, Akita en Morioka. Iets verder naar beneden liggen Sendai en Fukushima.
 

Informatie over Honshu noord

Beste foto's & tips van Honshu noord

'288744' door A.Verleg '288744' door A.Verleg

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Brug der liefde

A.Verleg

Nikko een kleine stad ten noorden van Tokyo heeft een van de grootste en oudste tempel complexen van Japan. Deze brug was vroeger te toegangsweg tot de tempels. Nu ligt er een moderne brug voor het verkeer naast en is deze brug omgetoverd tot de brug der liefde. Je kunt er alleen maar vanaf links op en weer af, maar je hebt een prachtig uitzicht op de erachter liggende bergen. Het is er druk met verliefden.

'455416' door RenskeSpijkers '455416' door RenskeSpijkers

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Hoge palen

RenskeSpijkers

Tijdens onze wandeling van Magome naar Tsumago liepen we door prachtige stukjes bossen. Het ene moment ruig en vol begroeid en het andere moment een open bos met hele hoge stammen.

'455094' door RenskeSpijkers '455094' door RenskeSpijkers

JapanHonshu noord

JapanHonshu noord

Houten kasteel

RenskeSpijkers

Op deze foto zie je het houten kasteel van Matsumoto. Dit kasteel is gebouwd in 1594 en is nog in originele staat te zien. Er is ook de gelegenheid om het kasteel van binnen te bezoeken maar helaas konden wij het niet zien doordat er werd gerestaureerd binnen in het kasteel De stad Matsumoto ligt in de Japanse Alpen en dit is ook de uitvalbasis om de bergen in te gaan.

Laat kaart zien