Janinesreizen

'448683' door Janinesreizen '448683' door Janinesreizen

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Ta Prohm Tempel,...Ca

Janinesreizen

Deze tempel, Ta Prohm, is één van de meest bezochte tempels binnen het Angkor Wat tempelcomlex in Cambodja. Logisch, want het is bijzonder om te zien hoe de omliggende jungle volledig om (en in) de tempel is gegroeid. Hierdoor krijgt de tempel een bijzondere sfeer, wat wellicht de reden is geweest dat de film Tomb Raider hier is opgenomen.

'448645' door Janinesreizen '448645' door Janinesreizen

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Meisje uit India

Janinesreizen

Tijdens mijn wereldreis door Azie en Zuid-Amerika heb ik veel, heel veel kinderen zien bedelen. Elke keer weer deed het me pijn om dit te zien, maar toen ik dit meisje zag zitten raakte het me nog meer dan normaal. Waarom weet ik niet, misschien komt het door de doordringende ogen die me vertellen dat ze meer heeft meegemaakt dan ik me maar kan voorstellen. Als de kinderen op mijn werk weer eens onbedaarlijk moeten huilen omdat ze niet de blauwe beker maar een groene krijgen, moet ik vaak denken aan dit meisje.

'448642' door Janinesreizen '448642' door Janinesreizen

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Viscacha in Bolivia

Janinesreizen

Als ik het me goed herinner is dit een Viscacha. Ze hebben wel wat weg van een kruising tussen een eekhoorn en een konijn, maar het zijn eigenlijk wolmuizen. Helaas wordt er veel op deze dieren gejaagd vanwege hun vacht en hun vlees. Tijdens onze rondreis door Bolivia kwamen we ze tegen in de hooglanden rondom Uyuni, later zagen we ze ook rondhuppelen in Chili en Argentinie.

'447113' door Janinesreizen '447113' door Janinesreizen

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

Wegversperring in...V

Janinesreizen

Deze foto is genomen vanaf een rijdende motor, waardoor de foto niet optimaal scherp is. Met onze eigen easy-ride chauffeurs reden we door de prachtige hooglanden van Vietnam, rondom Dalat. Regelmatig moesten we even afstappen of wachten, vanwege extreme scheuren in de weg, overstekende kippen, of in dit geval: een kudde koeien die niet van plan was om de weg voor ons vrij te maken.

'447112' door Janinesreizen '447112' door Janinesreizen

BirmaYangon

BirmaYangon

Kleding weven

Janinesreizen

Deze dame maakt de prachtigste kleding, niet met een geautomatiseerde machine, maar met de hand met een houten werktuig..wat een werk! Het kost waarschijnlijk een stuk meer menselijke inspanning, maar het is wel beter voor het milieu!

'447111' door Janinesreizen '447111' door Janinesreizen

BoliviaSalar de Uyuni

BoliviaSalar de Uyuni

Eindeloze vlakten in.

Janinesreizen

Wat een gevoel van vrijheid, toen we met een jeep over de zoutvlakten van Uyuni reden. Raampjes open, muziekje aan, wind door mijn haren, op en top genieten van de prachtige uitzichten en eindeloze leegte. Wat voel je je dan opeens klein en wat voelt thuis dan ver weg!

'446833' door Janinesreizen '446833' door Janinesreizen

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Bruggen bouwen in...B

Janinesreizen

Hier worden de bruggen nog niet gebouwd van staal en met een hoop elektrische machines, maar puur met mankracht en simpele werktuigen die geen elektriciteit behoeven.

'446830' door Janinesreizen '446830' door Janinesreizen

LaosLuang Prabang

LaosLuang Prabang

Gammele brug in Laos

Janinesreizen

Bij de Tad Sae waterval in Laos aangekomen schrokken we ons een hoedje van de grote groepen Chinese toeristen die de verschillende baden van de waterval gebruikten als zwembad...We besloten ons een weg te banen door de groene jungle rondom de waterval, om zo de grote groep toeristen achter ons te laten en naar een rustiger deel van de waterval te klimmen.. Onze gympies gleden voortdurend weg in de glibberende modder, waarna we besloten deze in een boom te hangen en later weer op te halen, evenals de rest van onze tas. Met één waterbestendige camera op zak was het mogelijk al zwemmend, klimmend en klauterend een steeds hoger gedeelte van de waterval te bereiken. Bruggetjes zoals op de foto kwamen we alleen in het begin nog tegen, daarna moesten we zwemmen om naar de overkant te komen. De bomen waren prachtig groen, het water mooi blauw en ijskoud..onderweg zijn we uiteraard niemand tegen gekomen, heerlijk rustig.. Na uren sjouwen zijn we springend en zwemmend teruggegaan naar de voet van de waterval...waar op dat moment alle Chinezen uiteraard al lang verdwenen waren... Mooi avontuur!

'443335' door Janinesreizen '443335' door Janinesreizen

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Anemonfish and Black.

Janinesreizen

Tijdens een snorkelsessie voor de kust van Koh Lipe prikte ik mijn voet pijnlijk aan een eng uitziende zwarte plant. Met zijn ene oog keek hij me toch soort van boos aan dat ik zijn territorium kwam binnen zwemmen, althans dat dacht ik. Ik had het echter twee keer mis want de plant bleek een dier te zijn en dat oog...zijn anus. De bekende nemovisjes laat hij wel toe in zijn leefomgeving want er zwommen er velen. Het blauwe water op de achtergrond is overigens écht zo blauw, deze foto is gemaakt op slechts twee meter van het wateroppervlak en het water ziet er daar echt uit alsof er een potje knal blauwe inkt in is gegooid.

'443332' door Janinesreizen '443332' door Janinesreizen

China

China

Chinese boer in Dazha

Janinesreizen

Op een dag dat we ontzettend verdwaald waren midden in de Longji Terrassen in China, schoot deze vriendelijke man ons te hulp. En wel door heel duidelijk te gebaren dat we ergens waren waar we niet zouden moeten zijn als onwetende toeristen. Hij en zijn koeien wezen ons de weg terug naar het dorp.

'442853' door Janinesreizen '442853' door Janinesreizen

ThailandKo Pha Ngan

ThailandKo Pha Ngan

Fishing at Sunset

Janinesreizen

Tijdens een prachtige zonsondergang in het noordelijkste puntje van het eiland Koh Pha Ngan kleurde de hemel blauw, roze en tot slot fel oranje. Terwijl de zon wegzakte aan de horizon was deze visser rustig zijn netten aan het binnenhalen.

'442746' door Janinesreizen '442746' door Janinesreizen

VietnamHa Long Bay

VietnamHa Long Bay

Halong Bay, Vietnam

Janinesreizen

Wat heb ik genoten van Halong Bay. Met een gezellige groep mensen was het helemaal niet erg dat we de eerste twee dagen op de boot niet zo mooi weer hadden. Maar toen de derde dag de zon begon te schijnen werd het landschap nog mooier en was het heerlijk om op het buitendek het prachtige landschap aan je voorbij te zien trekken.

'442741' door Janinesreizen '442741' door Janinesreizen

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Vis zonder naam??

Janinesreizen

In de prachtige onderwaterwereld rondom de Galapagos Eilanden maakte ik een foto van deze mooie vis. Ik weet helaas niet meer wat voor soort vis het is, dus wie het weet mag het zeggen!

'442579' door Janinesreizen '442579' door Janinesreizen

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Natural Swimmingpool

Janinesreizen

Het was minstens 30 graden en we hadden uren gefietst..maar toen we eindelijk aankwamen bij de waterval troffen we een waar natuurlijk zwembad. Het water was ijsblauw, en ijskoud. Heerlijk afkoelen en bijzonder om zo te midden van de natuur te kunnen zwemmen.

'442567' door Janinesreizen '442567' door Janinesreizen

BoliviaUyuni

BoliviaUyuni

Vulkaan in Bolivia

Janinesreizen

Wat een fenomenaal uitzicht hebben we hier. Na 1,5 dag rijden met de jeep vanuit Uyuni komen we in de middag aan bij deze imposante vulkaan. De ergste ijskou is weg waardoor we het aandurven iets langer buiten de auto te blijven en te genieten van het uitzicht, en van de stilte, want behalve wij is hier werkelijk niemand.

'442564' door Janinesreizen '442564' door Janinesreizen

China

China

Rijstvelden in Dazhai

Janinesreizen

Vanuit Yangshuo boeken we een excursie naar een dorpje in de rijstvelden. Eenmaal daar aangekomen stikt het er echter van de toeristen. We besluiten dan ook om de lokale bus te nemen en samen met de locals naar een hogergelegen dorp te gaan, Dazhai. Daar zijn ook nog enkele toeristen, maar die zijn op 1 hand te tellen. We maken mooie wandelingen door de rijstvelden en verdwalen op 1 middag hopeloos. We lopen en lopen tot we echt niet meer weten waar we zijn en binnen een uur wordt het donker. Gelukkig komen we net op dat moment een Chinese man tegen die op het veld heeft gewerkt. Hij weet de weg terug en wanneer we in het dorp zijn worden we direct uitgenodigd om bij zijn familie te eten. Wat zijn we blij met hem!

'442472' door Janinesreizen '442472' door Janinesreizen

ChinaLeshan Boedha

ChinaLeshan Boedha

Leshan Boedha

Janinesreizen

In Leshan bevindt zich een 71 meter hoog boedha beeld. Met trappetjes loop je tussen de tientallen Chinezen terwijl je steeds een glimp opvangt van het reuzachtige beeld. Eenmaal beneden aangekomen heb je een fantastisch uitzicht op het hele beeld. Er kunnen meer dan 100 mensen tegelijkertijd op zijn voet staan!

'442470' door Janinesreizen '442470' door Janinesreizen

China

China

Karstgebergte in...Ya

Janinesreizen

In Yangshuo stappen we op de fiets voor een prachtige route door het karstgebergte. Af en toe moeten we met een bamboevlot de Yulong rivier oversteken, met fiets en al.

'442366' door Janinesreizen '442366' door Janinesreizen

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

Vietnamees meisje

Janinesreizen

Dit lieve Vietnamese meisje keek haar ogen uit toen die drie Westerse dames over de plaatselijke markt liepen. Ergens in een heel klein dorpje in het Centrale Hooglandgebied in Vietnam. Haar eerste wantrouwen veranderde al snel in een enthousiast overgooispel met haar ballon.

'442365' door Janinesreizen '442365' door Janinesreizen

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

VietnamZuid en Centraal Hoogland Vietnam

Catching the sun

Janinesreizen

Deze foto is gemaakt in Vietnam, ergens in de centrale hooglanden rondom Dalat. Terwijl de zon onder ging reden we met de motor door het prachtige landschap. Om de 5 minuten moesten we stoppen omdat ik weer een foto moest maken. Mijn locale gids poseerde er graag voor.

'442361' door Janinesreizen '442361' door Janinesreizen

EcuadorGalapagos eilanden

EcuadorGalapagos eilanden

Marine Iguana op...Ga

Janinesreizen

Marine Iguana's zijn veelvuldig te vinden op de Galapagos Eilanden. Deze trof ik op 1 van de stranden van Santa Cruz, terwijl hij lekker van het zonnetje aan het genieten was. Af en toe is het slalommen om de beesten niet in de weg te lopen, want zij trekken zich helemaal niets van mensen aan.

'442309' door Janinesreizen '442309' door Janinesreizen

VietnamHoi An

VietnamHoi An

Vietnamese verkoopste

Janinesreizen

Deze foto van een goedlachse straatverkoopster in Vietnam staat voor mij symbool voor al die duizenden vrolijke vrouwen in Vietnam, altijd in voor een gezellig praatje en niet zelden in kleurrijke bloemetjes-of stippen pyjama. Let ook op het ondeugende koppie van het kindje op de achtergrond!

'442301' door Janinesreizen '442301' door Janinesreizen

CambodjaPhnom-Penh

CambodjaPhnom-Penh

Rustpauze in...Phnom-

Janinesreizen

Het was voor deze man hoog tijd voor een rustpauze. Hij gebruikt zijn sandalen om zijn motortje stabiel te houden, zodat hij een lekker middagdutje kan doen.

'442299' door Janinesreizen '442299' door Janinesreizen

EgypteCairo

EgypteCairo

Kameel bij Piramides.

Janinesreizen

Deze foto is gemaakt bij de piramides van Gizeh nabij Cairo. In de verzengende hitte liepen we hier rond terwijl we de indrukwekkende omgeving op ons in lieten werken. Ik vond de kamelen zo'n mooi plaatje, maar we zagen aan de blikken van de meeste rijders al dat zij niet op een foto zaten te wachten. Deze man vond het gelukkig niet erg.

Community updates

WINNAAR GRIEKSE GEHEIMEN
23-10-2020 De afgelopen maanden vroegen we Columbus-fans om hun Griekse reisgeheimen met ons te delen. Dat hebben we geweten! Wat een geweldige tips hebben jullie ingestuurd! De stemronde is afgelopen en de winnaar is bekend! Nieuwsgierig wie de winnaar is geworden? Laat hier je felicitaties achter >

ONZE NIEUWSTE EDITIE #94
23-10-2020 Vandaag valt Columbus-editie 94 op de mat bij abonnees, met een nieuwe rubriek over de Columbus Community. Met aandacht voor bijzondere Communityleden, hun reiservaringen en beste fotografietips. Vanaf nu in elke Columbus-editie!

REIZIGER VAN DE WEEK
16-10-2020 Ben jij de volgende Reiziger van de Week? Elke week zet de Columbus-redactie een reiziger in het zonnetje: iemand die een reisdroom heeft waargemaakt. Deze Reiziger van de Week  ontvangt een Osprey-tas cadeau en een ereplekje op deze webpagina en in ons blad. Je mag jezelf of iemand anders nomineren. Verras ons!

9-10-2020 De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

week 42 | Community toppers

Migratie wapitiherten Foto: Dreamer666

1. Topreview: Diepholzer Moor, Duitsland door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Migratie wapitiherten door Dreamer666
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Wisseschout
5. Nieuwkomer: Fulltimetravels.nl

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Op dit moment is er geen fotowedstrijd.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik