Uttar Pradesh

Uttar Pradesh is een van de deelstaten van Uttar Pradesh. De belangrijkste steden in deze regio zijn Agra (vanwege de wereldberoemde Taj Mahal) en Varanasi, gelegen aan de heilige rivier de Ganges. Naast deze trekpleisters kun je onder andere de Tombe van Itimad ud-Daulah, de Kashi Vishvanath Temple of de Dhamek Stupa bewonderen. Uttar Pradesh is qua inwoneraantal de grootste deelstaat van Uttar Pradesh.

Informatie over Uttar Pradesh

Beste foto's & tips van Uttar Pradesh

'502383' door AdriaanV '502383' door AdriaanV

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Meditatie in de vroeg

AdriaanV

Niets zo heilzaam voor de geest als een morgen meditatie aan de oever van de heilige rivier de Ganges in Varanasi, omringd door zwevende vogels. Het voordeel is ook dat je geen therapeut of meditatie leraar hoeft te betalen

'490019' door pensionado '490019' door pensionado

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Tombe van Moghul...ke

pensionado

In Sikandra, een voorstad van Agra, kan een buitengewoon prachtig monument bezichtigd worden. Daar staat de tombe van de belangrijkste keizer van de Moghul dynastie: Akbar de Grote (regeerde 1556-1605). De bouw van dit grootse complex werd voltooid door zijn zoon Shah Jahangir en duurde van 1605-1613. De toegang tot de tombe wordt gevormd door een spectaculaire poort van rode zandsteen waarop figuren en patronen in wit marmer zijn ingelegd. De vier minaretten die op de hoeken staan werden voor de eerste maal geheel met wit marmer bedekt. Deze wijze van versiering bereikte haar hoogtepunt in 1631 bij de bouw van de Taj Mahal onder Shah Jahan.

'487731' door hbplaatjes '487731' door hbplaatjes

IndiaUttar Pradesh

IndiaUttar Pradesh

Afwezig

hbplaatjes

Deze foto is genomen in Agra. Naast de Taj Mahal en het rode fort is het zeer de moeite om ook de oude stad te verkennen. Daar zagen we deze man zitten in zijn groene kleding. Hij was ver weg met zijn gedachten en ik denk dat hij mij niet eens echt gezien heeft.

Laat kaart zien