Kuang Si

De Kuang Si is een adembenemend mooie waterval, gelegen in het zuiden van Luang Prabang. De drie leiden eerst naar spectaculaire azuurblauwe baden voordat het stroomafwaarts gaat. De baden zijn ook ideaal om te zwemmen. Je kunt je gemakkelijk omkleden bij de houten hutten dichtbij de ingang. Voor een mooi uitzicht zijn er wandelpaden, zodat je naar de top kunt klimmen.  

Informatie over Kuang Si

Beste foto's & tips van Kuang Si

'458087' door JaccoenLaurie '458087' door JaccoenLaurie

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Gevonden @ Kuang Si

JaccoenLaurie

Toen we deze trap bovenaan de uit meerdere trappen bestaande Kuang Si waterval hadden bereikt, herkenden we meteen de plaats uit de foto op bladzijde 36/37 van Columbus Editie 45. Op basis van die en andere foto’s uit editie 45 wisten we zeker dat we hier naartoe moesten. We hadden de plek gevonden die we zochten. De monnik uit de Columbus ontbreekt, maar dat maakt de plek eigenlijk niet minder prachtig. Het water is blauwer en helderder dan we verwacht hadden. Tevens heerlijk om een lekkere frisse duik te nemen, vooral met de warmte op dat moment!

'493457' door Yvonne_lovestotravel '493457' door Yvonne_lovestotravel

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Kuang Si falls, Laos

Yvonne_lovestotravel

Laos heeft mij erg verrast en Luang Prabang is een erg plezierig dorpje/stadje waarbij je enkele excursies kunt doen waaronder deze Kuang Si Falls. Echt zo prachtig was deze waterval(len), die meerdere verdiepingen heeft en waar je je ogen uitkijkt, ook heeft deze Kuang Si waterval een hele mooie blauwe heldere kleur. Ben je in Luang Prabang sla deze Kuang Si falls niet over.

'530929' door primavera31 '530929' door primavera31

LaosKuang Si

LaosKuang Si

Lost Paradise of Xuan

primavera31

Tijdens onze rondreis door Laos is een bezoek aan de Xuang Si watervallen, gelegen een 25 minuten rijden per scooter vanuit Luang Prabang, een absolute must om te gaan zien. Deze genomen met een langere sluitertijd. tip: Je kunt om de waterval heen lopen/klimmen naar de top waar de waterval ontstaat. Via de linkerkant omhoog(niet over de brug gaan) en eenmaal boven dan rechts weer omlaag is een makkelijker route dan andersom. De meeste mensen lopen over de brug en volgen dan het pad omhoog. Dat is een zware klim die je beter als afdaling kan inzetten..;-) Ik hoop op leuke reacties, die erg gewaardeerd worden.

Laat kaart zien