Angkor

Wie denkt aan Angkor, denkt vaak aan de reusachtige torens en mysterieuze vertrekken van Angkor. In dit prachtige tempelcomplex kun je uren ronddwalen. De tempels liggen net buiten Siem Reap, een van de snelst groeiende steden van Angkor. Het hele gebied is ongeveer 330 vierkante kilometer groot en wordt afgewisseld door stukken jungle en rijstvelden. Daarnaast is elke tempel anders. Dit komt doordat het bouwen van Angkor 600 jaar heeft geduurd.

Informatie over Angkor

Beste foto's & tips van Angkor

'456773' door wisseschout '456773' door wisseschout

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Oranje lolly

wisseschout

Op deze plaats heb ik een soort drieluik gemaakt van allemaal voorbij rennende monniken. Ze hangen nu aan de muur. Ik heb er ooit al eens eentje eerder geplaatst. Op deze foto heeft de linkse monnik een oranje lolly in zijn hand. Het is vrij vroeg in de morgen genomen zodat er nog geen busladingen toeristen gearriveerd zijn. Wel had het net flink geregend. Tip uit Columbus nr 9 Tip1,

'460219' door MarioBentvelsen '460219' door MarioBentvelsen

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Tomb Raider

MarioBentvelsen

De avonturenfilm Lara Croft: Tomb Raider uit 2001 is voor een deel gefilmd in Angkor, waar Angelina Jolie, nu de wederhelft van Brad Pitt, moet voorkomen dat de 'bad guys' de driehoek van licht in handen krijgen. Die wordt uiteindelijk door haar vernietigd, omdat ze de krachten die in het artefact verborgen zouden zitten, toch niet nodig heeft. Enfin, de critici schreven de film neer, maar uiteindelijk werd het een van de meest succesvolle adaptaties van een computerspel en bracht het voor Paramount een van de hoogste opbrengsten binnen voor een film met een vrouwelijke hoofdrolspeler. Ik vond de film destijds redelijk onderhoudend, vooral dankzij Angelina en natuurlijk de filmlocatie.

'444421' door eabraas '444421' door eabraas

CambodjaAngkor

CambodjaAngkor

Zonsopgang Angkor Wat

eabraas

Voor deze foto stond ik op voor dag en dauw. Met de tuk tuk ging het vervolgens in het donker naar Angkor Wat, wat op 5 kilometer afstand van Siem Reap ligt. En zo stond ik rond 05.00 uur met honderden toeristen aan de overkant van het meertje te wachten op de eerste zonnestralen. Het gevoel dat je bekruipt als je daar in het donker staat is moeilijk te beschrijven. Het is een hele bijzondere ervaring en zorgt voor een bepaalde saamhorigheid. Je staat allemaal met slaapoogjes en een beetje rillerig van de slaapkou met gezonde spanning te wachten op wat komen gaat. Sommigen zijn goed voorbereid en hebben dekens en koffie bij zich of een kussentje om op te zitten, anderen staan te bibberen in een short en een topje. Maar uiteindelijk is het ’t wachten meer dan waard!

Laat kaart zien

Laatste Angkor artikelen

Voor jou alleen: ’s werelds mooiste trekpleister

Wát – hint – als wij je vertelden dat je ’s werelds mooiste bezienswaardigheid, ’s werelds mooiste Unesco-erfgoed en tevens ’s werelds ‘beste plek om te bezoeken’ volledig voor jezelf kunt hebben?

Wát – hint – als wij je vertelden dat je ’s werelds mooiste bezienswaardigheid, ’s werelds mooiste Unesco-erfgoed en tevens ’s werelds ‘beste plek om...