MariekeH

9
Colombia filandia
MariekeH was hier 30 Jun 2019
Verrast door de schoonheid van de bergen van Filandia, kwamen we in het donker aan bij het Sierra Morena Eco Hotel. De volgende was een enorme verrassing: groene natuur! Paarden voor de ramen van onze kamer. Cowboys aan het werk met de paarden. Wie wil dit nou niet meemaken?! Lekker koffie drinken in de hangmat buiten bij het terras. Filandia heeft enorme kleurrijke huisjes en ligt rondom de koffiedriekhoek van Colombia. Er zijn nauwelijks toeristen, want die gaan vaak op reis naar het bekende Salento. Filandia staat ook bekend om de sfeervolle tentjes waar je koffie kunt drinken. Ga wandelen in de bergen met behulp van Maps.Me om niet te verdwalen. Geniet van het uitzicht op 'Mirador'. Laat je haar knippen in een bloemenwinkel. Koop een zakje macadamianoten voor 5000 COP. En geniet vooral van de spectaculaire uitzichten en het contact met de lokale bevolking.
Wandelroute Architectuur Cultuur Gebergte Highlight
  • Geen toeristen
Review geplaatst op 2020-01-30
9
Maleisië Sepilok
MariekeH was hier 31 Jul 2017
In het oosten van Sarawak, op het Maleisische gedeelte van Borneo, ligt het opvangcentrum Sepilok. Zieke orang oetans en wezen worden hier opgevangen en verzorgd. Ze leren spelen, klimmen, eten verzamelen en zij worden klaargemaakt om weer terug te gaan in het wild. Wist je dat een orang oetan maarliefst 10 jaar bij zijn moeder leeft, normaal gesproken? Geniet van twee voedingsmomenten in de natuur waarbij het afwachten is hoeveel apen er komen. Een aantal redden zichzelf namelijk heel goed in het oerwoud. Wat een goed project vindt er plaats bij Sepilok! We mochten een volwassen orang oetan die vrij rond liep van dichtbij aanschouwen. Het is indrukwekkend om hun gedrag te observeren. Het zonlicht geeft zo´n mooie glans aan de rode vacht. Ik hoop van harte dat mensen voorzichtig omgaan met de natuur. Kap niet onnodig bomen en bescherm deze dieren! Het is ook mogelijk om een vrijwilligersproject te doen in dit natuurcentrum. Het Sepilok Forest Edge eco-resort is betaalbaar en aangenaam in verblijf. Het ligt in een tropische omgeving en in een bloementuin ligt een klein, rond zwembad. Er zijn zowel vierpersoonskamers als privékamers en qua prijs vind je altijd iets wat bij je past. Er is zelfs een zeer uitgebreid inclusief ontbijt op een houten terras. Het is een rustpunt voor de avonturier tijdens zijn reis! De orang oetans zijn op Sumatra en op Borneo te vinden. Op Borneo vind je ook sunbears en neusapen. It´s a jungle out there.
Regio
  • Maak kennis met het Sepilok revalidatiecentrum
  • Orang oetans bestuderen
  • Slapen in een eco-lodge in de jungle
  • Muggen zijn in de tropen ook van de partij
Review geplaatst op 2018-11-21
9
Verenigde Staten 911-memorial-museum
MariekeH was hier 31 May 2015
Ground Zero is een bekende en confronterende plek in Manhattan, New York. Bezoek de plaats waar de Twintowers stonden tot 11 september 2001. In de ‘gaten’ waar vroeger de torens uitblonken zijn nu twee watervallen gemaakt als gedenkteken aan deze verschrikkelijke ramp in onze geschiedenis. Een klein museum over dit verhaal heeft plaats gemaakt voor een uitgebreid museum, het 9/11 Memorial & Museum. Het museum is in 2014 open gegaan nadat de wederopbouw heeft plaatsgevonden van dit alles. Je kunt je in dit gebouw wel zes uur achter elkaar vermaken, dat zegt wel wat. Wat je er kunt zien is ongelofelijk indrukwekkend. Het museum ligt in de oude parkeergarage van de Twintowers. Er zijn resten te zien van de torens, van de trap ‘Survive Stairs’ waardoor veel mensen nog gered konden worden die vlak op de begane grond werkten. Brandweerauto’s, vermissingsposters, foto’s, geluidsfragmenten uit de cockpit van één van de gekaapte vliegtuigen, filmpjes van wereldleiders over deze ramp, er was heel veel zichtbaar en hoorbaar voor publiek. Het adres van het museum is 180 Greenwich Street New York, NY 10007. Met behulp van Maps.Me kun je gemakkelijk de weg vinden in deze grote stad. Naast de indrukkende plaats Ground Zero vind je de nieuwe toren ‘One World Trade Center’. De toren is eind mei 2015 open gegaan voor publiek. Grijp de kans om je omhoog te laten brengen tot het Observatery deck. Vanaf daar geniet je van de skyline over de stad, helemaal rondom. Adembenemend New York!
Activiteit Excursie Highlight
  • Toon je medeleven door een bezoek te brengen aan Ground Zero
  • Duidelijke informatie in iedere taal voor de reiziger
  • Door rondleiding leer je over de geschiedenis van de ramp
  • New York is een enorme toeristische trekpleister
Review geplaatst op 2018-11-07
10
Canada Revelstoke
MariekeH was hier 31 Jan 2016
Revelstoke is een sfeervolle plaats in British Columbia, Canada. Het dorp is gemoedelijk met een bakkerij, een supermarkt, winkels en fantastische bergen. Er is sfeer en dat kom je niet in ieder dorp in Canada tegen. In de zomer wordt er een rodelbaan aangelegd. Stap in deze Pipe Mountain Coaster en laat de adrenaline door je lijf gieren! Er is mogelijkheid tot downhill biken en wandelen vanaf de bergen rondom Revelstoke Mountain Resort. In de winter zorgt een dik pak witte sneeuw voor sfeervolle, lange dagen op de ski's of snowboard in de bergen. Een skilift en stoeltjeslift brengen je omhoog. Uitdagende pistes van groen tot zwart dagen jou uit om het uiterste uit jezelf te halen. Pluspunten zijn de nachtelijke sneeuwval, het huren van poedersneeuwski's en de kans om vanuit een helikopter offpiste te skiën. 'How to survive a Canadian winter'? Ga in een skigebied werken! Je kunt met fikse korting een skipas bemachtigen en na een aantal dagen werken kun je het hele weekend los op de pistes. De sfeer is gemoedelijk en de dagen zonnig. Er is accommodatie in overvloed te vinden. Denk naast de luxere hotels ook aan de airbnb adressen. Heel veel plezier met het plannen van je wintersportvakantie! Neem Canada mee in de overweging van een wintersportvakantie buiten Europa.
Stad
  • Rodelen in deze fantastische omgeving in de zomer
  • Uitdagende pistes bij Revelstoke Mountain Resort
  • Helikopterskiën offpiste
  • Mogelijkheid tot skiën en snowboarden in poedersneeuw
  • Accommodatie is duur in de winter
Review geplaatst op 2018-11-01
9
Maleisië Tioman Island
MariekeH was hier 31 Aug 2016
Maleisië is zo’n fantastisch land om doorheen te reizen. Veel relaxter en rustiger dan andere Aziatische landen. We reden via het oosten naar Mersing om daar de ferry te pakken naar Tioman Island. ‘Back in the days’ waren wij daar al om een duikbrevet te halen en daarom was het een mooie gelegenheid om hier af te spreken met vrienden. Na een klein misverstand in onze communicatie (of navigatie?) over de juiste pier kwamen ze aangevaren met een local in een klein bootje op ‘ABC’. Verblijf in een 'back to the basic' accommodatie. Geniet van het buitenleven en zwem, snorkel en duik in de omgeving van het eiland. Er is een mogelijkheid om te wandelen naar een klein winkeltje en een pinautomaat in de buurt van een nog kleiner vliegveld. Via de jungle baan je jezelf een weg naar Monkey bay, wat absoluut een ongerept Expeditie Robinson plek is. Geniet van de zon en de fantastische blauwe zee! De onderwaterwereld mag wat ons betreft tot een van de zeven wereldwonderen behoren. We hebben zelfs minihaaien gezien tussen alle soorten kleurrijke vissen! Wat kun je nog meer doen op Tioman Island? Alle eettentjes uitproberen met ook de lekkerste drankjes gemaakt van lokale vruchten, (wrak)duiken en snorkelen, de Asah waterval bekijken in Mukut, een kajak huren, wandelen door de jungle en genieten van de onderwaterwereld in Monkey bay.
Regio
  • Tioman Island is gemakkelijk te bereiken
  • Gelegenheid tot relaxten en activiteit
  • Avontuur buiten de gebaande paden
  • Lokaal lekker eten en drinken
  • Bamboehuisjes zijn vochtig en kans op muggen
Review geplaatst op 2018-10-22
9
Canada inuvik
MariekeH was hier 31 Aug 2016
Inuvik is een sober, stoffig en modderig plaatsje waar je goed kunt zien en proeven dat de winters er lang, koud en bar zijn. Mensen kleden zich warm en het uiterlijk van de lokale bevolking lijkt op die van de eskimo’s. Tegelijkertijd met de kou bekruipt je een warm gevoel, omdat je op zo’n unieke locatie bent in het noorden van Northwest Territories. Het dorp ligt ongeveer op 200 kilometer afstand rijden van de Artic Circle. Dat is al een mijlpaal op je reis, want een foto in bikini of zwembroek bij het bord kan niet in je collectie foto’s ontbreken. In Inuvik zelf kun je je vermaken in de plaatselijke bibliotheek, een klein subtropisch zwembad of een boodschap doen in de supermarkt. Er is een bezoekerscentrum dat meer dan de moeite waard is om te bezoeken. Ten eerste kun je daar je certificaat ontvangen als bewijs dat je de Artic Circle bent overgestoken. Daarnaast is er een expositie over het leven van de traditionele inwoners en hun cultuur. Er is in Inuvik zelfs de mogelijkheid tot kamperen op Happy Valley Territorial Park. Een netjes onderhouden grasveld met vlonders geeft de mogelijkheid om je tent boven de grond op te zetten, zodat je minder last hebt van nachtvorst en dauw. Er is een douchegebouw aanwezig inclusief beperkte douchetijd met warm water. Op het moment van schrijven is het in Inuvik -1 graden Celsius met lichte sneeuwval. Je vindt Inuvik met deze GPS coördinaten: 68° 21' 38.6784'' N and 133° 43' 22.8648'' W.
Horeca Wandelroute Fietsroute Autoroute Highlight Accommodatie Cultuur Dorp
  • Trotseren van de Artic Circle
  • Avontuurlijke roadtrip naar Inuvik
  • Verschillende seizoenen in één week
  • Kamperen in het noorden van de Northwest Territories
  • Tref voorbereidingen voor heftige sneeuwval
Review geplaatst op 2018-10-10
8
Nederlandse Antillen klein-curacao
MariekeH was hier 31 Aug 2018
Vertrek met een toeristenboot naar het eiland Klein Curaçao en blijf aan het einde van de dag achter met zijn tweetjes voor een onvergetelijk avontuur van meerdere dagen op een onbewoond eiland. Zwaai de toeristen uit en slaap onder een ´palapa´ of in een houten uitkijktoren. De wind waait in de nacht over het eiland en de zee ruist je in slaap. Zelfs hier vind je het ´back to the basic´ gevoel. Overdag in het weekend, wanneer er geen grote toeristenboot naar het eiland vaart, geniet je van het vissen op een eigen surfplank. Insmeren, surfshirt aan, snorkelset op, lokaas en visdraad mee en vissen maar! Samen met mijn avontuurlijke reismaatje snorkel ik rondom de surfplank en geniet ik van onze vangst. ´s Nachts zien we een ´greenhead´ schildpad met een schild van 1.20 meter nesten aan de noordkant van het eiland. Samen met het hoofd van het ´Turtle Conservation Team´ hebben wij het geluk om dit wonder te mogen aanschouwen. Een schildpad kan tot ruim 120 eieren leggen. Het eiland Klein Curaçao heeft een oppervlakte van 1,7 vierkante kilometer. Het landschap oogt kaal, maar kleurrijk! Op het eiland zijn een vuurtoren te bewonderen en een scheepswrak dat sinds de jaren ´60 op het eiland ligt. In de 19e eeuw werd er fosfaat gewonnen. Hierdoor verdween de vegetatie op het eiland en daarbij vele zeevogelsoorten. Curaçao is niet gevoelig voor orkanen en veel mensen komen in het orkaanseizoen met hun zeilboot naar het Spaanse Water, wachten tot de stormen over zijn.
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Blog Zee Strand Natuurgebied Eiland
  • Snorkelen, duiken, vissen, schildpadden zien
  • Paradijselijke omgeving
  • Toeristen blijven er niet ´s nachts
  • Meerdaagse trip mogelijk
  • Back to the basic gevoel
  • Kans op muggen in de nacht
Review geplaatst op 2018-09-26
8
Cambodja Phnom-Penh
MariekeH was hier 31 Oct 2017
Leer over de bijzondere geschiedenis in de stad Phnom Penh. Wat een tragische genocide die plaatsvond in de jaren ´75-´79. Pol Pot heeft met de Rhode Kmer huisgehouden en 2 miljoen Cambodjanen zijn gefolterd en gedood in 200 kampen en ´killingfields´ door het land heen. Luister naar een lange audiorondleiding terwijl je langs S-21 cellencomplex wandelt. 20.000 mensen zijn hier mishandeld. We zagen de kamers in een oud schoolgebouw waar dit zich heeft afgespeeld. Het is pijnlijk om na te vertellen wat we hier hebben gezien en hoeveel foto´s van slachtoffers we onder ogen kregen. Met kippenvel wandel je door het gebouw. De volgende dag bezochten we de ´killingfields´. De gaten in de grond waar duizenden doden in werden begraven waren nog in tact. Elke paar maanden weer worden tanden, kiezen en kledingresten zichtbaar, doordat de regen deze aan de oppervlakte brengt. De ´Killingtree´ waar zoveel baby´s tegen zijn doodgeslagen waarna ze overleden, was heftig om te zien. Ook het idee dat er harde muziek werd gedraaid, zodat het geschreeuw en gehuil niet voor de buitenwereld te horen zou zijn. Bezoek het herdenkingsmonument waarin 9.000 schedels van slachtoffers voor publiek zichtbaar zijn en zie met welke voorwerpen ze zijn omgebracht. Pol Pot leefde nog lang en gelukkig en is hier helaas nooit voor berecht.
Stad
  • Ongelofelijk hoeveel kippenvel deze plekken teweeg brengen
  • Overzichtelijke locaties
  • Duidelijke audiorondleiding
  • Tragisch dat de ´buitenwereld´ niet kon ingrijpen
Review geplaatst op 2018-08-21
9
Nederland burgh-haamstede
MariekeH was hier 28 Feb 2015
Zon, zee, strand, bos en duin. Ga er heerlijk op uit naar Burgh Haamstede. Het is een plaats die ook wel ´kop van Schouwen´ wordt genoemd op het Zeeuwse eiland Schouwen Duiveland. Zowel het dorp Burgh met de kerk en de ring eromheen die de kern weergeven, als de plaats Haamstede zijn de moeite waard om te bezoeken. Bezoek de twee hervormde kerken en kunstexposities die daar in de zomer worden gehouden. Koop echte Zeeuwse babbelaars en Zeeuwse bolussen bij de plaatselijke bakker. Er zijn vele restaurantjes in Haamstede waar je verse vis en mosselen kunt eten. Eet pannenkoeken in de molen, de Graanhalm. Breng een bezoek aan Slot Haamstede waar Witte van Haamstede in de 13e eeuw heeft gewoond. Fiets door de bossen naar de vuurtoren en ontdek verschillende kleinere uitkijktorens met zicht op de Zeeuwse kust. Omdat Nederland grotendeels onder de zeespiegel ligt, zijn de Deltawerken gebouwd om ons land te beschermen tegen een watersnoodramp. Jong en oud kunnen hier veel over leren bij Neeltje Jans en de Oosterscheldekering. Vlakbij het strand van Westenschouwen is een heerlijk klimbos voor avonturiers. Iedere donderdagmorgen is er een braderie in Haamstede en één keer in het jaar is het Burghse dag waarop mensen met paarden deelnemen aan het ringsteken en er vele lokale lekkernijen geproefd kunnen worden, van jam en honing tot kaas en vleeswaren. Bezoek de plaatselijke VVV voor informatie in lente, zomer, herfst en winter.
Stad
  • Faciliteiten op het strand van Westenschouwen
  • Culinaire restaurants op unieke locaties
  • Diverse activiteiten voor jong en oud
  • Betaalbare accommodatie bij het strand
  • In de zomer is het er toeristisch druk
Review geplaatst op 2018-08-18
9
Maleisië kinabatangan-river
MariekeH was hier 30 Sep 2017
Het is zes uur ’s morgens. Het bruine water van de Kinabatangan River stroomt onder onze boot door. We zijn in de jungle op zoek naar wilde dieren. Gisteren bij zonsondergang zagen we neusapen in de bomen. Vanmorgen vroeg zien we direct een 3,5 meter grote krokodil! Wat een monster! We genieten vanuit onze boot van hoe hij eruit ziet, daarna verdwijnt hij in no time onder water.. richting de boot van een visser. Onze gids roept hem wat toe in het Maleisisch en maakt van zijn armen een krokodillenbek om de boodschap kracht bij te zetten. We zien een wilde slang in de boom en genieten van de makaki’s en hornbill vogels (soort toekans). Daarna is het tijd om terug te gaan naar onze ‘homestay’ voor ontbijt. We hebben een kamer met matras op de grond. De ramen kunnen niet dicht, er hangt een klamboe boven ons matras. We dansen en zingen met zes kinderen, we genieten van het koken en het leven in dit huis: we wonen bij een lokale familie bestaande uit drie gezinnen en een oma. Wat een gezelligheid! De kinderen zijn zo gelukkig met weinig. ’s Morgens krijgen we roti of pannenkoeken, als lunch en diner eten we rijst met kip, vis uit de rivier, en eieren of een lekkere salade van de vrucht van de banenboom gemixt met uien. Er is helemaal niets te doen, we vermaken ons met een boek of spelen met de kinderen. We leren over de dagelijkse routine van deze familie. Elke middag varen we door de jungle en soms doen we een hike of een nachttrekking. It’s a jungle out there...
Dorp Fietsroute Wandelroute Horeca Highlight
  • Wildlife spotten bij zonsopkomst
  • Cultuurproeven ten top
  • Tijd doorbrengen en leren koken met locals
  • Je slaapt in het hart van de jungle
  • Muggen en klamboes met gaten
Review geplaatst op 2018-07-28
9
Maleisië Sipadan
MariekeH was hier 31 Aug 2017
Duikliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Maleisië. Vanuit Semporna, het oosten van Sabah, worden duiktrips georganiseerd naar Mabul en Sipadan. Semporna is een stad met kneuterige details die bij het reizen horen, zoals duikwinkels, een luxe hotel op palen boven de zee, lekker eten, een kleurrijke markt, een pinautomaat die iedere avond ´leeg´ is. Al met al zou een toeristische stad als deze véél schoner moeten zijn. Rondom Manul, Kapalai en Sipadan is het avontuurlijk duiken. De meerdaagse trips zijn tot in de puntjes geregeld. Je kunt kiezen voor een privébungalow bij het Scuba Junkie resort als je er op tijd bij bent of een goedkopere slaapkamer met meerdere personen en stapelbedden. Dat laatste heeft ook wel wat. Een beetje het kampgevoel van vroeger krijg je erbij en dat alles in een tropische sfeer. Bij Sipadan mag er maar een beperkt aantal duikers per dag de onderwaterwereld verkennen, dus boek je permit ruim van tevoren. Je zult worden beloond: schildpadden, ´crocodile flathead´, pufferfish, lionfish, alen, naaldvissen, roggen, Nemo´s, regenboogvissen, zeepaardjes, noem het maar op en je ziet het! Er is een strand voor het resort, waar je heerlijk kunt bijkomen van een actieve dag. De locatie is bijzonder, want vlak bij zee is een dorp met houten huisjes gebouwd op palen waar de lokale bevolking woont. Zorg voor een onderwatercamera of een GoPro actiecamera en neem een slot mee die je op de slaapzaal aan een kluis kunt bevestigen.
Regio
  • Halen van een duikbrevet is mogelijk
  • Iedere reiziger heeft dezelfde focus als jij
  • Geheel verzorgde meerdaagse trip
  • Veel duiken maken in enkele dagen
  • Eén van ´s werelds beroemdste duikplekken
  • Rond zonsondergang zijn er veel muggen
Review geplaatst op 2018-07-16
10
Australië gnaraloo-station
MariekeH was hier 30 Jun 2017
Check of jij bent voorbereid op het avontuur: 4WD auto, voldoende water, voedsel en frisse energie voor dit unieke stukje West-Australië. Naast het feit dat de route langs de westkust ontzettend mooi is, moet je het aandurven om vanuit Carnarvon 70 kilometer van het pad te gaan richting het noorden, een ´schiereiland´ op als het ware. De oceaan is hier woest! Dat kun je zien aan de enorme kracht waarmee het zeewater uit de blowholes knalt! Rijd nog eens 100 kilometer verder naar Three Mile Campground om primitief te genieten van een privéstrand aan de oceaan met gewéldige surfgolven. Het Ningaloo Reef begint hier! De koraalrozen zijn enorm groot en het is er rijk aan vissen, rifhaaien en schildpadden. De camping heeft twee toiletgebouwen en voldoende plaats om te genieten met zicht op de oceaan. Er is een kleine campingwinkel om je van extra benodigdheden te voorzien. Naast deze camping is er een aantal kilometers verder naar het noorden het Gnaraloo Homestead. Ideaal voor backpackers die willen werken voor eten en accommodatie. Je verblijft in een visserslodge met gemeenschappelijke keuken en werkt in de ochtenduren. ´s Middags is er volop gelegenheid om de onderwaterwereld te leren kennen. Reistip: Vraag aan de eigenaar van Gnaraloo Station of je met het onderzoeksteam mee mag om schildpadden te zien nestelen in de nacht of tracks te onderzoeken vroeg in de morgen! Deze activiteit is níet toeristisch! Een fantastische ervaring en een toetje op je avontuur Down Under.
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Strand Autoroute
  • Schildpadden zien nestelen en uitkomen
  • Schoonheid van het Ningaloo Reef
  • Surfen, duiken, snorkelen
  • Eén met de natuur buiten het gebaande pad
  • Héél veel zoute zeelucht waardoor spullen snel vergaan
Review geplaatst op 2018-01-23
10
Verenigde Staten Grand Canyon
MariekeH was hier 30 Jun 2016
´I've been through the desert on a horse with no name. It felt good to be out of the rain. In the desert you can´t remember your name, 'cause there ain't no one for to give you no pain.´ Een reis door de westelijke staten van de USA mag niet ontbreken op de bucketlist van de reiziger. Huur een luxe camper of wat meer simpeler bus en start een onvergetelijke roadtrip door woestijnachtige landschappen. Wanneer je in de Grand Canyon kijkt, zal de adem worden ontnomen. Wat een natuurwonder is dit! In de canyon zijn verschillende prachtige wandelingen te maken voor ieder niveau wat hiken betreft. Er is zelfs de mogelijkheid om een nachtje met een tent te kamperen. Voor wie niet zo goed ter been is en graag van deze schoonheid wil genieten, zijn er fantastische uitzichtpunten zoals ´Desert View´ en ´Watchtower´. Zowel zonsopkomst als zonsondergang boven dit gebied zijn geweldig om mee te maken. Een ´once in a liftime experience´ is een helikoptervlucht boven dit gebied. Geniet van een rafttrip over de Colorado River. Leer over de geschiedenis en archeologie door met een gids een wandeling te maken. Er is zelfs een treintour mogelijk over de Grand Canyon Railway. Genoeg te doen en te zien in dit prachtige gebied in Arizona.
Highlight
  • Zowel een stop van 1 dag als meerdere dagen is de moeite waard
  • Dit gebied is goed te bereiken voor iedere doelgroep
  • Zonsopkomst en zonsondergang zijn onvergetelijk
  • Adembenemende view
  • In de zomer heel toeristisch
Review geplaatst op 2018-07-03
10
Australië
MariekeH was hier 30 Jun 2017
Maak een onvergetelijke, brute roadtrip door het gebied de Kimberleys. Via de Mitchell Plateau Track en de Kalumburu Road kun je in het nationale park ´Mitchell River National Park´ komen. In het park leven ruim 50 verschillende soorten zoogdieren en 220 soorten vogels. Daarnaast leven er 86 soorten amfibieen en reptielen. De bekende soorten hiervan zijn de ´King Brown´ slang en de zoutwaterkrokodil. De Mitchell Falls en Surveyers Pool zijn bekend in dit park. Wandel omhoog langs de prachtigste rotsen en geniet op gepaste afstand, en hoogte, van de krokodillen die je in de gorges ziet zwemmen. Natuurlijk moet je ook de bekende Gibb River Road trotseren om hier te kunnen komen. Deze avontuurlijke weg is 900 kilometer lang en grotendeels onverhard. Onderweg geniet je van het oranje landschap met prachtige rotsen en kloven en kom je Aboriginals tegen in een open ute. Het is een uitdaging om je auto langs kuilen in de weg te sturen. Menig toerist is al met aanhanger achter de auto gekanteld met alle gevolgen van dien. Reistip: Het is extra leuk om je boven de Mitchell Falls op te laten halen per helikopter en deze mooie waterplateaus met watervallen nog eens vanuit de lucht te bekijken. Als je de Gibb River Road getrotseerd hebt, kun je één van de highlights van Australië afvinken van de bucketlist.
Land
  • Offroad rijden en wildkamperen
  • 900 km Gibb River Road
  • Mitchell plateau met watervallen
  • Avontuur ten top in de outback
  • Zeer hete en vochtige zomers
Review geplaatst op 2018-01-23
8
Indonesië Sumbawa
MariekeH was hier 30 Sep 2017
Sumbawa behoort onder andere samen met Sumba tot de kleine Sunda eilanden. Het eiland ligt tussen Lombok en Flores in. Het binnenland is heel divers. De bevolking werkt hard op de rijstvelden, katoenplantages, maïsvelden en ook in de zoutwinning. Velden worden onder water gezet met zeewater. In het droge seizoen wordt hier zout uit gewonnen. De lokale bevolking verzamelt het zout en schuift het op verschillende hopen. Neem de tijd om Sumbawa te ontdekken, zowel de kust als het binnenland. Er zijn verschillende manieren om op Sumbawa te komen. Met een boot vanaf Lombok of Flores en ook met een binnenlandse vlucht. In het zuidoosten van Sumbawa kun je goed surfen. De golven zijn op bepaalde tijden van het jaar immens hoog. Het is een geliefd paradijs voor surfers uit Australië bijvoorbeeld. Dompel je onder in het lokale leven. Hiervoor hoef je niet veel moeite te doen op Sumbawa! Huur een scooter om het eiland te verkennen. Geniet van het avontuur in de lokale bussen waar je tussen de kippen, zakken rijst en dozen eieren zit. Lach met elkaar om de hobbels in de weg en geniet van de low budget accommodaties. De overtocht van Sumbawa naar Flores met de ferry is een unieke kans om te proeven van een ´lokale reis´ en te genieten van de schoonheid in de zee tussen deze eilanden. Ontmoetingen, activiteiten, verbazingwekkende momenten.. deze schat aan ervaring mag je mee naar huis nemen.
Regio
  • Je snuift letterlijk de cultuur op
  • Het eiland is niet toeristisch
  • Fantastisch, verbluffende stranden
  • Lange afstanden van oost naar west
  • Er zijn gebieden waar weinig te doen is
Review geplaatst op 2018-06-01