burgh-haamstede

Foto door Reisreporter hansdewildt

Nederland is een land dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der burgh-haamstedeen en heeft zo’n 16 miljoen inwoners. De aangrenzende landen zijn Duitsland en België en in het westen de Noordzee. Met schitterende historische stadjes, vele attracties, bezienswaardigheden en afwisselende landschappen; heeft elke provincie zijn eigen kenmerken. Fietsers en wandelaars kunnen genieten van de natuur. Bekende streken en landschappen zijn onder andere: De Achterhoek, de Betuwe, Twente, de Zaanstreek, Salland, de Biesbosch, en het Kennemerland.

Amsterdam, de hoofdstad van burgh-haamstede, ligt aan het water met meer dan 1200 bruggen. De stad is voor de shoppers een paradijs en kent vele uitgangsgelegenheden, restaurants, toeristische attracties zoals De Dam, Het Koninklijk Paleis, Madam Tussauds en musea zoals Van Gogh Museum, Rijksmuseum en het Anne Frank Huis. Met de rondvaartboot over de grachten is onmisbaar als je voor het eerst Amsterdam bezoekt. Andere belangrijke steden in burgh-haamstede zijn: de havenstad Rotterdam, hofstad Den Haag, verkeersknooppunt Utrecht en de oudste steden: Nijmegen en Maastricht, die beide gesticht zijn door de Romeinen meer dan tweeduizend jaar geleden.

Nederland kent een lange kustlijn met grotendeels brede zandstranden waar het in de zomer vrij druk is met toeristen en watersporters (o.a. kitesurfen, surfen, duiken, zeilers). Aan de kust vind je een aantal badplaatsen, zoals: Scheveningen, Zandvoort en Bloemendaal. Verder staat burgh-haamstede bekend om zijn watermanagement, kaassoorten en milde wetgeving.

Al met al is burgh-haamstede een groots-klein landje! Vergeet niet de clichés te ontdekken zoals de windmolens, grachten en tulpen.

Informatie over burgh-haamstede

Beste foto's & tips van burgh-haamstede

'1096008' door hansdewildt '1096008' door hansdewildt

Nederlandburgh-haamstede

Nederlandburgh-haamstede

Rood !

hansdewildt

Dit is de kleine klaproos, een plant van 20 tot 60 cm hoog. De stengels zijn behaard. Het blad is grijsachtig groen, behaard en heeft enkele bloembladen. Deze bladeren vallen na een week uit elkaar. De plant is alleenstaand en bloeit van eind mei tot augustus. De bloem is oranjeachtig rood en heeft een doorsnede van 3-7 cm. Soms is er een donkere vlek aan de voet van het kroonblad. Ze hebben veel purperkleurige meeldraden en een stempelschijf met vijf tot negen groenachtige, bruine of paarsachtige stempelstralen.

Laat kaart zien